27. februar 2023

SIF-reserver vandt i testkamp over Brabrand

Reserverne fra Silkeborg IF vandt for anden mandag i træk en testkamp – denne gang med 4-0 over Brabrand. Lasse Vigen spillede hele kampen.
Læs referat af kampen her.

Både Anders Dahl og Alexander Lind (billedet) blev dobbelte målscorere i mandagens kamp mod Brabrand på JYSK park.

SIF-dominans fra start
Ikke overraskende var det hjemmeholdet med lutter spillere med superligaerfaring,  der dominerede fra start
og Brabrand havde svært ved at erobre bolden, men forsvarede sig bravt. Det var således først i det 20. minut, at det første skud blev løsnet. Det var mod gæsternes mål, hvor målmanden dog fik halvklaret, men bolden havnede hos Anders Dahl, der resolut bankede SIF i front med 1-0.

Kort efter fik Brabrand tilkendt hjørnespark, og for en stund fik de gæstet hjemmeholdets straffesparkfelt. Det blev også til et farligt forsøg, men Klitten fik blokeret til endnu et hjørnespark. Det var dog en stakket frist for gæsterne, da Lind bare få minutter senere fik fristet sig fri og  flot fik udnyttet sin første chance i kampen. 2-0 til SIF.

Frispark uden for feltet og måske straffe til Vigen
Små 10 minutter før pausen fik Lind tilegnet sig et frispark lige uden for feltet. Det udløste et gult kort til Brabrand-spilleren og frispark, men Tengstedt skød over mål. Lige efter var Lind på spil igen og headede mod mål, men keeperen fik med nød og næppe klaret, og dermed modstod gæsterne denne gang SIF-presset.

Et par minutter før pausen brændte det dog alvorligt på igen, da  Lasse Vigen blev nedlagt i feltet og gerne ville have haft et straffespark, men dommeren vinkede afværgende.

Gæsterne frisk fra start i 2. halvleg
2. divisionsholdet havde stadig mod på tingene efter pausen og fik startet noget, der lignede en farlig chance, men Østrøm greb godt ind og fik afværget. Efter 10 minutters spil kom Anders Dahl endnu engang løbende på fløjen i et hurtigt overlap og fik sendt et indlæg, som måske var et skud, indover. Målmanden så ud til at få halvklaret, men bolden havnede alligevel i nettet bag ham, så dermed blev det 3-0 til hjemmeholdet – og Dahl blev dobbelt målscorer.

4-0 ved Kaalund og Lind
Kun et par minutter senere blev det til endnu en scoring. Kaalund kom i et dybdeløb og centrede til Alexander Lind, der stensikkert kunne score sit andet mål og holdets fjerde på den fremragende frispilning.

SIF pressede hele tiden på, men gæsterne forsvarede sig flot og kom i vejen for det meste. Det blev da også til et par enkelte besøg på SIFs banehalvdel, uden at de dog fik tilspillet sig deciderede chancer, så Oscar Hedvall havde ikke meget at lave og måtte holde sig varm på anden vis.

Tredobbelt rød udskiftning
Med knapt et kvarter tilbage foretog Peder Knudsen en tredobbelt udskiftning og sendte de tre U19-spillere, Magnus Bøttker, Oscar Boesen og Simon Ryberg på banen i stedet for Oggesen, Tengstedt og Mattsson, der overlod anførerbindet til unge Alexander Busch.

Boesen markerede sig hurtigt og førte flot bolden frem i lyntempo. Afleveringen lå flot til Bøttker, der lige så flot eksekverede – troede man. Målet blev dog annulleret af “VAR” på en sent dømt offside. Ærgerligt, at et ellers flot angreb ikke blev belønnet.

Gæsternes målmand fik med få minutter tilbage af kampen vist, at han stadig var varm, da han på fornem vis fik klaret et et kvalificeret Kaalund-skud til hjørne. De 90 minutter blev afsluttet med endnu et offside-annulleret mål til hjemmeholdet, men det ødelagde ikke indtrykket af en gedigen indsats af superligareserverne samt de tre indskiftede unge spillere fra U19-truppen.

Træningskamp reserveholdet, mandag den 27. februar 2023 kl. 16.00 på JYSK park
Silkeborg IF – Brabrand, 2. division, 4-0 (2-0)
Mål:
 1-0 (20) Anders Dahl, 2-0 (34) Alexander Lind, 3-0 (55) Anders Dahl, 4-0 (57) Alexander Lind.

SIF: Oscar Hedvall, Anders Dahl, Robin Østrøm, Alexander Busch, Lukas Klitten, Pelle Mattsson (72: Simon Ryberg), Lasse Vigen, Andreas Oggesen (72: Oskar Boesen), Søren Tengstedt (72: Magnus Bøttker), Mads Kaalund, Alexander Lind.