3. december 2017

SIF vinder drama over Randers

SIF og Randers leverede et sandt drama søndag eftermiddag på JYSK park, og med en 3-2 sejr skaffede Søhøjlandets helte sig en uhyre vigtig sejr.

Sikke et drama, sikke en eftermiddag. SIF var oppe 1-0, nede 1-2 og sluttede med at være oppe i Himmelbjerg-højder med sejr på 3-2. To mål af Robert Skov og et af Davit Skhirtladze skaffede SIF en uhyre vigtig sejr, der var fortjent på baggrund af en fornem 2. halvleg.

SIF-manager Peter Sørensen havde givet genvalg til de samme 11, som spillede en fremragende kamp mod Brøndby – men tabte 1-3 – en uge tidligere. Eneste ændring i truppen var afbud fra en sygdomsramt Jeppe Okkels, der blev erstattet med Magnus Mattsson på bænken.

Randers havde den første store chance efter to minutter, da Vladimir Rodic tog bolden til sig udenfor feltet og sparkede på mål fra kanten af feltet. Thomas Nørgaard måtte ud i fuld længde for at parere bolden til hjørnespark. I den modsatte ende gik Gustaf Nilsson godt fri minuttet efter og sparkede på mål fra spids vinkel – og denne gang var det Hannes Haldorsson, der måtte afværge til hjørnespark.

Venstrebenet svigtede ikke
Det blev i det hele taget en livlig indledning med et direkte spillende Randers-mandskab og et godt kontrollerende hjemmehold. Bashkim Kadrii havde et forsøg, som Nørgaard klarede, og i den anden ende fik Robert Skov frispark i sin favoritposition – lige udenfor feltet.

Venstrebenet svigtede ikke – fremragende spark, der gik i nettet lige over hovedet på Davit Skhirtladze, hvis aktion generede Halldorssons udsyn. 1-0 til SIF efter syv minutter. Drømmestart for SIF.

Glæden varede dog ikke længere. Baskim Kadrii fyrede et godt skud af efter gode Randers-kombinationer. Bolden ramte stolpen og strøg i ryggen på Thomas Nørgaard, hvorfra den trillede ind over stregen blot fire minutter efter SIF’s føringstræffer.

Randers farlig
Et skudforsøg af Davit Skhirtladze og et godt kontrollerende SIF-hold gav dog håb om flere mål i SIF-kampen. Randers var imidlertid ikke ufarlige, og især Gregor Sikosek havde hænderne fulde overfor Saba Lobzhanidze, og et tidligt gult kort fik Peter Sørensen til at veksle Sikosek med Mikkel Vendelbo efter en halv times spil.

Randers kom dog bekymrende let til afslutninger på sine kontrachancer, og i det 33. minut gik det galt. Kevin Conboy afsluttede efter en hurtig omstilling udenfor Thomas Nørgaards rækkevidde. En drømmestart for SIF var vendt til mareridt.

SIF fik en mulighed inden pausen. Et godt ryk af Vendelbo i venstresiden og indlæg til Robert Skov, der faldt i det lill felt. Det lignede et straffespark, Jonas Bager så ud til at gå i ryggen på SIF’eren, men dommer Jakob Kehlet vinkede afværgende.

God start på 2. halvleg
SIF kom godt ud til 2. halvleg og havde fire afslutninger indenfor de første to minutter. Den største chance tilfaldt Davit Skhirtladze, der fri med Randers-keeper Hannes Halldorsson fik dårlig træf på bolden, der rullede forbi fjerneste stolpe.

For at sætte yderligere tryk på offensiven skiftede Peter Sørensen ud 10 minutter inde i halvlegen. Ud gik Casper Sloth, ind kom Marc Rochester efter to kampes skadesfravær. SIF lagde et tungt pres  på Randers og havde også flere tilløb til muligheder. Tobias Salquist havde et hovedstødsforsøg efter hjørnespark.

Skov sikker på straffespark
Den ultimative mulighed kom efter en time, da SIF efter hjørnespark fik straffespark begået  mod Davit Skhirtladze. Heller ikke dennegang svigtede venstrebenet. Skov knaldede bolden sikkert i nettet til udligning. 2-2 og nyt liv til SIF.

SIF-presset fortsatte,og Gustaf Nilsson fik chancen for at bringe SIF i føring i det 68. minut, men i en god position i feltet sparkede han forbi mål.

Gammelby og Skhirtladze bag 3-2
Belønningen kom minutter senere, da Jens Martin Gammelby fintede sig fri til indlæg i højre side, og Davit Skhirtladze foran mål kunne sparke bolden i kassen og SIF i føring.

Nu handlede det om at holde på føringen. Den sidste SIF-udskiftning faldt med et kvarter igen. Efter en god arbejdsindsats blev Gustaf Nilsson erstattet med Mate Vatsadze i front. Han fik straks en kontrachance – sat op af Davit Skhirtladze – men skød over mål i en situation, hvor han nok skulle  have spillet en fri Robert Skov foran mål i stedet.

SIF red stormen af, og Randers blev aldrig for alvor farlige efter 3-2. En vigtig sejr blev fortjent hentet hjem.

SIF spiller igen allerede onsdag aften, hvor Lyngby kommer på besøg  i DBU Pokalen med kampstart kl. 18.00. Entreprisen er 40 kr. for voksne og 20 kr. for børn. Køb billet her.

Alka Superligaen, 18. runde, søndag 3. december kl. 14.00 på JYSK park:
Silkeborg IF – Randers FC 3-2 (1-2)
Mål: 1-0 Robert Skov (8.), 1-1 Thomas Nørgaard (12.) selvmål , 1-2 Kevin Conboy (33.), 2-2 Robert Skov (str., 62.), 3-2 Davit Skhirtladze (70.)
Advarsler: Gregor Sikosek, Davit Skhirtladze, SIF.
Tilskuere: 2.861
Silkeborg IF (4-4-1-1): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Tobias Salquist, Simon Jakobsen, Gregor Sikosek (30.: Mikkel Vendelbo) – Robert Skov, Ibrahim Moro, Sammy Skytte, Casper Sloth (54.: Marc Rochester Sørensen) – Davit Skhirtladze – Gustaf Nilsson (77.: Mate Vatsadze).
Manager: Peter Sørensen.
Randers FC (4-3-3): Hannes Halldorsson – Johnny Thomsen, Mads Agesen (87.: Markus Mølvadgaard), Kasper Enghardt, Jonas Bager (75,; Brandur Hendriksson) – Perry Kitchen, Joel Allansson, Kevin Conboy (80.: Marvin Pourie) – Saba Lobjanidze, Bashkim Kadrii, Vladimir Rodic.
Cheftræner: Ricardo Muniz.