19. juli 2021

SIF-overtag blev ikke udnyttet – 0-0 på JYSK park

Både spil-overtag chance-overvægt var SIF’s favør i sæsonpremieren mandag aften, men SønderjyskE kunne rejse hjem med ét point efter 0-0.

En af fodboldens ældste sandheder handler om, at man skal score i sine gode perioder. SIF havde én lang god periode på omkring 90 minutter mandag aften i sæsonpremieren mod SønderjyskE, men formåede ikke at score, og så endte det hele uden mål. Og det kunne gæsterne fra Haderslev mildest talt været svært godt tilfredse med.

SIF satte sig på kampen fra første fløjt med godt kombinationsspil på gæsternes banehalvdel. Chancer blev det også til, den første efter fire minutter, da Alexander Lind lige nøjagtigt kom for sent til et indlæg fra Nicolai Vallys, mens Vallys selv fem minutter senere fik en skudchance i feltet, men ramte bolden skævt, så den gik forbi.

Bølger af angreb
Angrebene rullede ned mod SønderjyskE-målet – Sebastian Jørgensen kom til en chance efter en aflevering bagom støttebenet fra Anders Klynge – men SIF fik ikke slået kapital af sit overtag i sin gode periode. Og så kunne SønderjyskE være kommet foran efter godt en halv time, da Marc Dal Hende hovedstødte bolden mod mål efter hjørnespark, men måtte se den trille lige forbi.

Halvlegens største chance gik til Anders Klynge. Gustav Dahl sparkede i det 35. minut bolden fladt ind i feltet, hvor først Nicolai Vallys sparkede forbi bolden, så den gik til en helt fri Anders Klynge. Den lille midtbane-motor ramte heller ikke bolden rent og måtte se den gå over mål.

SIF fortsatte det aggressive offensiv-spil efter pausen, og Rasmus Carstensen var første mand til at byde ind med et forsøg. Hans spark fra distancen gik dog lige forbi. SIF’erne havde dog generelt svært ved at omsætte spilovertaget i store chancer, og alt for ofte blev bolden “spillet i stykker” i bestræbelserne på at komme helt ind under SønderjyskE’s mål inden afslutningen faldt.

Overfald på Calisir
Midt i halvlegen blev André Calisir væltet omkuld af Emil Holmi SønderjyskEs straffesparksfelt efter et hjørnespark og blev liggende i plastic-græsset. Det lignede et ureglementeret overfald i den langsomme gengivelse, men hverken dommer Mikkel Redder eller VAR-vognen reagerede, og spillet fortsatte. I den anden ende kom Emil Frederiksen frem til en af gæsternes sjældne chancer, men han sparkede forbi fra tæt hold.

3F Superliga, 1. runde, mandag 19. juli 2021 kl. 19.00 på JYSK park:
Silkeborg IF – SønderjyskE 0-0
Mål: Ingen
Advarsler:
Tilskuere: 2.174
Silkeborg IF (4-3-2-1): Nicolai Larsen – Rasmus Carstensen, Tobias Salquist, André Calisir, Gustav Dahl – Andreas Oggesen (59.: Mads Kaalund), Mark Brink, Anders Klynge – Sebastian Jørgensen (86.: Pelle Mattsson), Nicolai Vallys – Alexander Lind (59.: Nicklas Røjkjær).
Cheftræner: Kent Nielsen.
SønderjyskE (4-2-3-1): Lawrence Thomas – Emil Holm, Stefan Gartenmann, Duplexe Tchamba, Marc Dal Hende – Victor Ekani, Mads Albæk – Emil Frederiksen, Rasmus Vinderslev (79.: Rilwan Hassan), Jeppe Simonsen (67.: Julius Eskesen)- Anders K. Jacobsen.
Cheftræner: Michael Boris.