27. juni 2022

SIF nakkede FCK i testkamp

Oscar Fuglsang scorede kampens første mål, da Silkeborg IF mandag slog FC København med 2-0 i en kamp, hvor SIF skiftede hele holdet i pausen. Også Nicolai Vallys kom på tavlen.

Silkeborg IF spillede mandag sommerens første træningskamp, da FC København tog imod på en solbeskinnet og udmærket besøgt bane på anlægget på Frederiksberg.

SIFs cheftræner Kent Nielsen havde valgt en startopstilling med Nicolai Larsen bag en backkæde med Oliver Sonne, André Calisir, Joel Felix og Lukas Engel, mens Anders Klynge, Mark Brink, Anders Dahl, Søren Tengstedt og Stefán Teitur Thórdarson tog sig af midtbanepladserne. Helt fremme sidste sæsons 3F Superliga-topscorer, Nicklas Helenius.

SIF lagde godt ud med masser af boldbesiddelse og fine eksempler på det trademark-kendte possession-spil, og efter 8 minutters spil var det da også gæsterne, der fik kampens første afslutning. Anders Klynge chippede en fremlægning afsted, og Nicklas Helenius trykkede af – men et par meter forbi. Fire minutter senere rørte FCK på sig for første gang, da Mamoudou Karamoko kæmpede sig fri og trykkede af, men Nicolai Larsen var på plads i SIF-buret.

 

Finurlige, små driblinger
Efter 20 minutter truede SIF igen, da Søren Tengstedt – som jo scorede to gange mod FCK i foråret – drev bolden frem og sendte et drøn afsted med det giftige venstreben, men Kalle Johnsson fik lige præcis vippet til hjørnespark. Akinkunmi Amoo viste et par prøver på sin hurtighed i løbet af første halvleg, men det endte ofte med større forvirring end slutprodukt, og i det hele taget blev kampen mere rodet, som den skred frem mod pausen.

Søren Tengstedt prøvede igen lykken et par minutter før pausefløjtet, da han efter indspil fra Anders Dahl med finurlige, små driblinger kom frem til endnu et skud i feltet, men Kalle Johnsson snuppede forsøget. Nicklas Helenius trykkede kort efter direkte af på et frispark, men igen var den svenske FCK-keeper i vejen, og dermed stod der fortsat 0-0 ved pausen efter en første halvleg, hvor SIF havde mest spil og flest afslutninger.

 

Helt nyt hold – og 1-0 til SIF
Kent Nielsen skiftede hele holdet ud i pausen og sendte følgende 11 i aktion: Oscar Hedvall, Rasmus Carstensen, Tobias Salquist, Alexander Busch, Oscar Fuglsang, Andreas Oggesen, Pelle Mattsson, Mads Kaalund, Sebastian Jørgensen, Nicolai Vallys og Frederik Carstensen. Også FCK skiftede massivt ud i pausen.

Blot fire minutter inde i anden halvleg kom SIF i front, da Nicolai Vallys sendte Oscar Fuglsang afsted i venstresiden. Fuglsang trak ind i feltet, rundede Peter Ankersen og centrede på tværs, hvor den 16-årige,  indskiftede FCK-keeper Andreas Dithmer fumlede bolden via stolpen og i mål – 1-0 til SIF, og dén scoring krediterer vi selvfølgelig unge Fuglsang!

Rasmus Carstensen fik også forsøgt sig efter oplæg fra Mads Kaalund, men det blev ikke rigtig farligt. Til gengæld var lillebror Frederik centimeter fra at gøre det til 2-0 i det 57. minut, da Sebastian Jørgensen diskede op med tryllerier og en perfekt fremlægning til den unge og lynhurtige angriber – som dog lige præcis skød forbi. Kæmpe chance.

 

2-0 til SIF!
Lige som midt i første halvleg beordrede dommer Jonas Hansen en vandpause midt i anden halvleg i den bagende hede på Frederiksberg.

Næste chance opstod til Alexander Busch, der nåede højest på et Sebastian Jørgensen-indlæg og headede over, mens Frederik Carstensen igen bød sig til og blev blokeret fra en spids vinkel – efter selv at have opsnappet et Andreas Dithmer-udspark. Og med et kvarter igen brød Nicolai Vallys igennem og fik afsluttet, men også han blev blokeret. Der stod SIF på det meste i denne fase.

I det 79. minut blev det så 2-0 til gæsterne, da Frederik Carstensen plantede Denis Vavro totalt i en løbeduel i venstresiden og centrede skråt bagud til Nicolai Vallys – som med en listig dribling og en kontrolleret afslutning fra kanten af det lille felt fordoblede gæsternes føring. 2-0 til SIF med godt ti minutter igen.

Syv minutter senere var det endda tæt på at blive 3-0, da Sebastian Jørgensen trykkede fornemt af, men denne gang diskede Andreas Dithmer op med en fin redning i FCK-målet. Men mere blev det ikke til, og dermed sluttede det med 2-0 til Søhøjlandets Helte i hovedstaden.

Det kan godt være, at det bare var en træningskamp, og at begge hold skiftede ud på mange pladser undervejs. Men en sejr er en sejr, og 2-0 over FCK kan man altid bruge. Næste test er på fredag i Tønder, hvor modstanderen er kultklubben FC St. Pauli.

 

Træningskamp, mandag den 27. juni 2022, FCKs anlæg ”Nummer 10” på Frederiksberg
FC København – Silkeborg IF 0-1 (0-0)
Mål: 0-1 Oscar Fuglsang (49)

Advarsler: André Calisir, Denis Vavro

Dommer: Jonas Hansen

SIF 1. halvleg: Nicolai Larsen, Oliver Sonne, André Calisir, Joel Felix, Lukas Engel, Anders Klynge, Mark Brink, Anders Dahl, Søren Tengstedt, Stefán Teitur Thórdarson, Nicklas Helenius.

SIF 2. halvleg: Oscar Hedvall, Rasmus Carstensen, Tobias Salquist, Alexander Busch, Oscar Fuglsang, Andreas Oggesen, Pelle Mattsson, Mads Kaalund, Sebastian Jørgensen, Nicolai Vallys og Frederik Carstensen.

 

 

.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Mandag d. 20.05. kl. 16.00
Scroll til toppen