18. juli 2010

SIF myrdet i Farum

Rajko Lekic kom ind i anden halvleg af søndagens premierekamp mod FC Nordsjælland i Farum, men trods reducerende debutmål af Jesper Mikkelsen måtte udspillede SIF finde sig i et fuldt fortjent nederlag på hele 4-1.

Silkeborg IF åbnede søndag eftermiddag Superligasæsonen 2010/11 på et solbeskinnet Farum Park med en særdeles eksemplarisk græsplæne.

Cheftræner Troels Bech havde valgt en startopstilling med Lasse Heinze i målet og et forsvar bestående af Dennis Flinta, Thorbjørn Holst Rasmussen, Thomas Hansen og anfører Henrik "Tømrer" Pedersen.

På midten var Frank Hansen foretrukket i højre side og Christopher Poulsen i venstre – mens debuterende Jesper Mikkelsen og Martin Ørnskov tog sig af maskinrummet.

Helt fremme lå Jesper Bech og Kaimar Saag, mens Kenneth Falkenberg, Thomas Bælum, Rajko Lekic, Christian Holst og Martin Svensson tog plads på bænken.

FCN tæt på
Den nyvandede bane dannede underlag til en kvik start på kampen, hvor begge hold forsøgte at drage nytte af det hurtige græs.

SIFerne så tilpasse ud på det glohede stadion, hvor pasningerne sad ganske pænt i de første minutter. Bevægeligheden var stor på den løbevillige midtbane, og helt fremme bød Kaimar Saag sig til med sin speed – men det blev ved de gode intentioner i opgørets indledning for begge holds vedkommende. Og – fristes man til at sige – det blev ved de gode SIF-momenter i de første fem minutter, for det skulle blive stejlt op ad bakke siden hen.

Efter godt seks minutter brændte det så gevaldigt på foran Lasse Heinze. FCNs  Nicki Bille stak igennem i højresiden og fik en friløber, men forsøget strøg forbi og næsten ud til målspark. Men også kun næsten, for Tobias Mikkelsen var hurtigt over bolden, der efterfølgende dansede omkring SIFs målstreg i en værre klumpspils-situation. Heldigvis for gæsterne blev bolden til slut clearet – men det var godt nok tæt på en tidlig FCN-føring.

FCN foran 1-0
I det hele taget kunnet det konstateres, at FCN oven på den lige start havde sat sig tungt på spillet, og efter 10 minutter gik det ikke længere for SIF.

Endnu et hurtigt FCN-angreb endte hos Matti Lund Nielsen, der fra kort afstand ekspederede bolden det sidste stykke ind over stregen til en fortjent FCN-føring – 1-0.

SIF forsøgte at svare hurtigt igen, og Jesper Bech tilkæmpede sig et frispark i venstresiden i det 13. minut.

Frank Hansen skruede bolden ind i feltet, hvor FCN-keeper Jesper Hansen slet, slet ikke fik fat i kuglen – han tabte simpelthen bolden, men SIFerne var ikke hurtige nok på returen.

SIF heldige
Efter 17 minutter fik den tidligere SIFer Bajram Fetai en kæmpechance, da han drog nytte af en hurtig FCN-omstilling. Efter et godt skifte til Fetai i venstresiden stod han i direkte duel med Lasse Heinze – men som så ofte før måtte han kapitulere over for Heinze, der traditionelt har et særdeles godt tag på Fetai.

SIF var altså nærmest heldige med at kun være nede med en enkelt, da der var spillet tyve minutter. Kaimar Saag prøvede lykken fra distancen – men blev blokeret til et ikke-dømt hjørnespark, som dommer Henrik N. Kragh snød gæsterne for.

FCN snød også gæsterne – helt reglementeret – i mange af duellerne. Bolden var klart oftest på hjemmeholdets fødder, som også så ud til at løbe markant mere.

FCN på 2-0
SIF-spillet syntes noget idéforladt, mens FCN sendte talrige angreb ned mod Lasse Heinze. Et af dem i det 26. minut, hvor Matti Lund lukrerede på en misforståelse i SIF-forsvaret og trykkede af – men snert forbi.

Men bare tre minutter senere blev det 2-0 til FCN. Et hjørnespark fra højresiden blev af Pierre Bengtsson sendt indover, hvor Nicki Bille steg til vejrs – og flot headede bolden i nettet.

Og det var godt nok svært at få øje på, hvordan SIF skulle kunne rejse sig oven på dén start på kampen. Det velspillende hjemmehold var simpelthen bare bedre end SIF i alle spillets facetter.

Debutant-mål af Jesper Mikkelsen!
Og så – ud af nærmest ingenting – faldt reduceringen i det 32. minut. Debuterende Jesper Mikkelsen tog chancen fra distancen med det giftige venstreben – og via en FCN-fod og stolpen strøg bolden i nettet til 2-1. Det var lige præcis, hvad SIF trængte til: en heldig og ufortjent reducering.

Men det var stadig FCN og især den bevægelige Matti Lund Nielsen, der kom til afslutninger. Én af slagsen i det 38. minut, hvor han dog afsluttede et flot angreb med et grimt skud langt over.

Også SIFs Jesper Bech kom til et skud i det 41. minut, da han sendte et forsøg direkte på Jesper Hansen – i en fase af kampen, hvor SIF begyndte at vinde flere af duellerne.

Men da første halvleg blev fløjtet af, stod der 2-1 på måltavlerne – og det kunne SIFerne ikke tillade sig at klage over oven på en noget sløj indsats, mens FCN-holdet til gengæld måtte anerkendes for at have leveret en fin præstation.

Nyt blod til SIF-holdet
Troels Bech benyttede pausen til at skifte både Christopher Poulsen og en småsyg Jesper Mikkelsen ud, mens Christian Holst og Martin Svensson kom på banen i stedet. Frank Hansen blev herefter flyttet ind ved siden af Martin Ørnskov, mens Martin Svensson og Christian Holst tog sig af henholdsvis højre- og venstrekanten.

Martin Svensson meldte sig ind i kampen med manér i sin første aktion, men indkastet efter det gode raid førte ikke til noget.

Det var FCNs første angreb i anden halvleg til gengæld ved at blive. Lynhurtigt pasningsspil sendte Nicki Bille af sted på endnu en friløber, men en ydersideafslutning senere og på selve målstregen dukkede Dennis Flinta op med en vital clearing.

Bille fik endnu en stor chance minuttet senere, men Lasse Heinze reddede flot flugteren fra den fodrappe angriber, som efterhånden skyldte endnu et mål.

Det samme kunne siges om Bajram Fetai, der også slap igennem efter 48 minutter, men i sidste øjeblik tacklede Christian Holst til hjørne.

3-1 til FCN
SIFs første afslutning i anden halvleg blev en god én af slagsen, da Dennis Flinta førte bolden frem og trykkede af i det 51. minut, men en lille meters penge skilte Flinta fra en flot udligning.

I det hele taget gik Flinta forrest i denne fase, da han med stor power og forudseenhed vandt et par vigtige bolde defensivt og også offensivt bidrog godt.

Hverken Flinta eller andre af SIFerne formåede dog at dæmme op for kampens fjerde scoring, som faldt til FC Nordsjælland i det 55. minut. Et frispark blev servet ind i feltet, hvor anfører Nicolai Stokholm ved bageste stolpe helt fri kunne heade 3-1 målet i kassen. Skidt opdækning af gæsterne.

Kort efter var Henrik Kildentoft tæt på at score selvmål i en situation, hvor Jesper Hansen var på en gevaldig skovtur – men bolden trillede lige forbi stolpen til hjørnespark.

Kort efter diskede Jesper Hansen dog op med en feberredning i en fase, hvor SIF lagde markant tryk på FCN-målet.

Rajko på banen – men 4-1
Martin Svensson gav ekstra liv til SIF på kanterne med høj fart og gode driblinger. Svensson kom frem til flere indlæg, men FCN-forsvaret med luftstærke Andreas Bjelland fik fat i mange bolde.

Med en lille halv time igen spillede Troels Bech så sit sidste udskiftningskort, da han erstattede Kaimar Saag med Rajko Lekic i front – til stor jubel fra de medrejsende SIF-fans.

Dennis Flinta blev periodevist sendt op ved siden af Lekic, mens Frank Hansen overtog på højre back – og Jesper Bech blev rykket en smule ned til en mere central midtbaneplads.

Det var dog i den anden ende, at nettet igen skulle blafre. Det skete i det 69. minut, på et smukt angreb af FC Nordsjælland, der via korte og lynhurtige pasninger spillede sig fremad i en omstilling. Til sidst blev bolden spillet på tværs til Nicki Bille, der revancherede sine afbrændere og scorede sit andet mål i kampen til 4-1 med en kontrolleret inderside. SIF blev totalt udspillet.

Et slagent SIF-hold
FC Nordsjælland var stadig farligst og i den klart dominerende rolle. SIFerne gjorde det godt nok heller ikke særlig svært for hjemmeholdet at brillere, for modløsheden var markant på det slagne SIF-hold.

Martin Svensson stod for en sjælden afslutning af gæsterne i det 83. minut, men skuddet var kun farligt for Jyske Bank-banderne ved siden af målet.

Mere giftigt var det i den anden ende, hvor venstreback Pierre Bengtsson også kom til skud – men lige forbi Lasse Heinzes mål. Samme skæbne fik indskiftede Rawz Lawans forsøg kort efter i en situation, hvor SIF igen var fuldstændig udspillede.

Flere mål fik vi altså ikke trods en god Lekic-flugter i slutfasen, og et kapitulerende SIF-hold fik indledt sæsonen på den værst tænkelige måde.

Med det store – men ikke FOR store – nederlag indtager SIF en øjeblikkelig delt jumboplads i Superligaen, mens FCN til gengæld lægger sig i front. Absolut elendig sæsonpremiere af SIF, der har næste opgave på den førstkommende lørdag klokken 17.00 i det vestjyske, hvor FC Midtjylland tager imod SIF i endnu en udekamp.

• 1-0 Matti Lund Nielsen (10)
  • 2-0 Nicki Bille (29)
  • 2-1 Jesper Mikkelsen (32)
  • 3-1 Nicolai Stokholm (55)
  • 4-1 Nicki Bille (69)