9. marts 2020

SIF meldte sig ind i overlevelseskampen

På mål af Júnior Brumado og Nicolai Vallys vandt SIF mandag aften 2-1 over AGF i forårets første sejr. Kulissen var en af de underligste i klubbens historie.

I en dramatisk kamp og med en tavs kulisse bortset fra en flok SIF-fans ude bag Den Røde Tribune vandt SIF forårets første sejr mandag aften på JYSK park. Minderigt blev det, Júnior Brumado scorede nemlig sit første mål i den danske Superliga, og SIF meldte sig for alvor ind i kampen for at undgå nedrykning. Nicolai Vallys stod for den anden SIF-scoring, og undervejs blev både Svenn Crone og Niklas Backman udvist. Der var godt spil og drama på et tomt JYSK park mandag aften.

Første chance stod der AGF på, og man skulle hen i det 12. minut før den dukkede op. Patrick Mortensen kom forrest på et indlæg, men blev presset så meget i sin boldkontakt, at han sparkede langt over mål. Ellers var det en særdeles forsigig indledning på kampen, hvor det så ud som om, at spillerne ikke rigtigt foldede sig ud foran de tomme tribuner. Der manglede ganske enkelt tænding i kampen.

Stemning på parkeringspladsen
AGF var mest nærgående, og Alexander Munksgaard havde et kvarter henne et skud, der via en SIF-fod gik lige forbi Rafael Romos mål. Ude fra parkeringspladsen kunne man høre en fremmødte gruppe SIF-fans forsøge at råbe deres rødblusede helte op. De havde også forsøgt at sætte lidt folkeligt kolorit på kampen med fyrværkeri bag Den Røde Tribune lige op til kickoff.

SIFs første chance skulle man hen i det 21. minut for at finde. Frederik Møller byggede godt op i højre side, og på tværs kom Jeppe Okkels stormende, og kom også til skud, men blev blokeret i afviklingsøjebilkket, så bolden gik til hjørnespark. Kort efter fik Mads Kaalund en tilfældig skudchance på kanten af feltet, som William Eskelinen parerede.

Stolpeskud af Ankersen
Nu var der ved at komme liv i kampen, og på det efterfølgende AGF-angreb kunne SIF-forsvaret se bolden prelle af på Rafael Romos ene stolperod. Patrick Mortensen sendte en flad bold ind foran mål, hvor Jakob Ankersen kastede sig frem og fik tåen på, men måtte se bolden prelle af på træværket. Dér var marginalerne med SIF.

I det hele taget var AGF mest nærgående. Patrick Mortensen lagde bolden af til Mustafa Amini efter knapt en halv time, men AGF’erens skud blev blokeret.

Det blev dog SIF, der scorede kampens første mål, hvilket samtidig var Júnior Brumados første mål i den danske Superliga. Bolden havnede lidt tilfældigt hos Svenn Crone i højre side, han sparkede hårdt ind foran mål, hvor Jeppe Okkels forsøgte sig med et skud, men helkiksede. I stedet strøg bolden videre til Brumado, der resolut sparkede bolden fladt i nettet. 1-0 til SIF. Wauw.

Vallys til 2-0
Og det skulle blive endnu bedre. Blot fire minutter senere fik Jeppe Okkels en skudchance, William Eskelinen i AGF-målet parerede, og Nicolai Vallys var over riposten og sendte den i nettet til 2-0. Nu var der for alvor kommet gang i SIF, men det skulle en Rafael Romo-redning på et forsøg fra Jakob Ankersen i fri position tli at SIF kunne gå til pause foran 2-0.

AGF forsøgte efter pausen at lægge et højt pres på SIF i bestræbelserne på at fremtvinge en reducering. Det var også tæt på efter godt en times spil. En misforståelse i SIF-forsvaret gav Nicolai Poulsen en skudmulighed,  men Filip Lesniak fik afværget med en fodparade.

Straffespark og rødt kort
AGF fik chancen for at komme tilbage i kampen med godt 20 minutter igen. Svenn Crone rev Patrick Mortensen i armen i feltet, så han faldt, og det udløste ikke blot straffespark til AGF, men også rødt kort til Crone. Mortensen udnyttede selv chancen fra 11-meterpletten, og med AGF’s reducering var der dømt kamp for overlevelse for SIF’erne.

AGF blev også reduceret med en mand, da Niklas Backman med et kvarter igen brokkede sig så meget over at AGF ikke fik endnu et straffespark, at dommer Benjamin Willaume Jantzen gav ham det andet gule kort. I det hele taget var AGF-gemytterne i kog, og i samme situation fik Lars Friis, AGF’s assistent, også en advarsel.

Júnior Brumado havde en kontrachance, hvor han tog bolden med fra midten af banen, men hårdt presset skød han forbi

3F Superligaen, 24. runde, mandag 9. marts 2020 kl. 19.00 på JYSK park:
Silkeborg IF – AGF (2-0)
Mål: 1-0 Júnior Brumado (36.), 2-0 Nicolai Vallys (40.), 1-2 Patrick Mortensen (69., straffesp.)
Advarsler: Rasmus Carstensen, Rafael Romo, SIF, Alexander Munksgaard, Nicolai Poulsen, Niklas Backman, AGF.
Udvisning: Svenn Crone, SIF, Niklas Backman, AGF (2 x gult).
Tilskuere: 0
Silkeborg IF (4-5-1): Rafael Romo – Svenn Crone, Kees Luijckx, Frederik Alves Ibsen, Frederik Møller – Mads Kaalund, Nicolai Vallys (80.: Rasmus Carstensen), Filip Lesniak, Jeppe Okkels (65.: Valance Nambishi), Mads Emil Madsen – Júnior Brumado.
Cheftræner: Kent Nielsen
AGF (4-3-3): William Eskelinen – Alexander Munksgaard (40.: Kevin Diks), Niklas Backman, Sebastian Hausner, Casper Højer Nielsen – Mustafa Amini, Nicolai Poulsen, Bror Blume – Kasper Lunding (57.: Jon Thorsteinsson), Patrick Mortensen, Jakob Ankersen (80.: Nicklas Helenius).
Cheftræner: Davis Nielsen.