15. oktober 2021

SIF måtte nøjes med 1-1 i Viborg

Kampen om det ægte Midtjylland mellem Viborg og Silkeborg IF endte 1-1, hvor målene blev leveret af henholdsvis Stefán Teitur Thórdarson og hjemmebaneholdets Sebastian Grønning.

Energi Viborg Arena dannede fredag aften rammerne for sæsonens andet rivalopgør mellem Viborg FF og Silkeborg IF. SIF vandt sæsonens første opgør med cifrene 4-1 på hjemmebane, og fredag aften skulle man forsøge at hente endnu en sejr mod viborggenserne. SIF fik hjælp af de mange medrejsende Silkeborg fans, hvor op imod 700 SIF-fans lykkedes med at fylde udebaneafsnittet på Energi Viborg Arena på fornem vis og dominere stemningen på stadion.

SIF cheftræner Kent Nielsen havde været tvunget til at sætte sin startopstilling med to ændringer i forhold til den seneste kamp på hjemmekampe mod FC Nordsjælland. Det betød, at Nicklas Røjkjær kom ind på venstre back i stedet for en skadet Gustav Dahl, mens Joel Felix kom ind centralt i stedet for Andre Calisir.

Halvvejs i første halvleg kunne SIF gøre status og konkludere, at man havde været mest toneangivende i starten af kampen. Efter en lidt nervøs start fra begge hold lykkedes SIF med at etablere godt spil omkring Viborgs felt, dog uden at skabe nogen store muligheder.

Efter 30 minutters spil blev Nicklas Helenius sendt i dybden på friløber efter hovedstødsaflevering fra Mark Brink, men en fremadstormende Mikkel Andersen i Viborg målet tvang Helenius til at sende en afslutning afsted, som blev reddet.

Efter 38 minutter fik SIF´s angrebstrio spillet sig flot igennem Viborgs forsvar. En lang bold fra Sebastian Jørgensen til Nicklas Helenius blev flot headet ned til en fri Nicolai Vallys, som kunne sende en afslutning afsted fra kanten af feltet, men skuddet blev blokeret. Dette var også det sidste, der skete i første halvleg, som endte 0-0, selv om SIF sad på langt det meste af spillet.

Anden halvleg startede med lyn og torden for SIFs vedkommende, og efter kun seks minutters spil kom SIF også på tavlen. Robert Gojani sendte et skud afsted efter et hjørnespark, men det blev annulleret for offside, da Nicklas Helenius ifølge VAR-vognen generede målmandens udsyn.

Der skulle gå en times spil, før VFF kom frem til noget farligt. Det var den nyindskiftede Clint Leemans der kom frem til en afslutning, efter at bolden blev erobret højt på banen. Bolden sneg sig dog forbi den ene opstander, og stillingen var stadigvæk 0-0.

To mål på to minutter
Efter 64 minutter kunne SIF endelig høste frugterne af det høje pres og intensive angrebsspil, da islandske Stefán Teitur Thórdarson kunne bringe SIF på 0-1 med en scoring for tredje kamp i træk incl. landskampsmålet forleden. Efter et kort taget hjørnespark sendte Rasmus Carstensen et skud af sted mod mål, som blev opfanget af Thordarson, der kunne prikke den forbi Viborg-målmanden til kæmpe jubel foran den fyldte udebanetribune.

Der skulle dog ikke gå mere end to minutter, før Viborg kunne gøre det til 1-1, da Christian Sørensen sendte en afslutning afsted, som tvang Nicolaj Larsen ud i en god redning – desværre landede bolden landede for fødderne af Sebastian Grønning, der kunne gøre det til 1-1 på riposten i det midtjyske rivalopgør.

Med fire minutter tilbage af den ordinære spilletid fik Sebastian Jørgensen en mulighed, der kunne have afgjort kampen. Efter flot spil endnu en gang af SIF sendte Rasmus Carstensen bolden ind i feltet til Sebastian Jørgensen, der blev tvunget til at afslutte med højrebenet, men bolden sneg sig forbi stolpen efter en afretning af en Viborg spiller.

I den forlængede spilletid kom et sidste forsøg til Silkeborg IF, der her burde have afgjort kampen. En kæmpe chance havnede for fødderne af Nicklas Helenius, der alene foran mål sendte bolden lige i handskerne på Viborg-målmanden. Den anden i kamp i sæsonen mellem Viborg og Silkeborg IF endte altså 1-1, hvor især SIF havde mulighederne for at få mere med fra kampen.

Næste opgave for SIF er søndag den 24. oktober på hjemmebane mod OB kl. 14.00.