2. august 2019

SIF leverede præstationen, men resultatet udeblev

En god SIF-præstation fredag aften på JYSK park kastede ikke point af sig. SIF tabte 2-3 til Hobro, der scorede sine mål efter indkast, hjørnespark og straffespark.

SIF leverede sin  hidtil bedste præstation i denne sæson, da Hobro fredag aften var på besøg på JYSK park. Trods store chancer og godt spil måtte SIF imidlertid se sig slået 2-3 efter at være blevet straffet hårdt på tre dødbolde. Rasmus Minor scorede på hovedstød efter indkast og hjørnespark, og Pål Alexander Kirkevold omsatte et tvivlsomt straffespark til slutresultatet. Anders Hagelskjær scorede for SIF til 1-1 kort før pausen. Svenn Crone gjorde det til 2-3 kort før tid og skabte højspænding på JYSK park, men det lykkedes ikke SIF at få udlignet, og så måtte en flok flot fightende SIF-spillere gå skuffede fra banen.

SIF-træner Kent Nielsen havde foretaget flere ændringer i forhold til 1-3 nederlaget i Aalborg fem dage tidligere. Dennis Flinta havde fået startplads i stedet for Simon Jakobsen, og Anders Hagelskjær var klarmeldt og indtog venstre backen i stedet for Frederik Møller. På midten var Valance Nambishi valgt på bekostning af Nicolai Vallys. SIF’s nye mand, Milan Masop, der var kommet til i ugens løb fra Waasland Beveren i Belgien, sad på bænken.

Aggressiv indledning af SIF
Indledningen på kampen var aggressiv fra SIF’s side, og spillerne viste noget af den hårdhed i nærkampene, så havde været savnet i faser af de tre første opgør. Det var også SIf, der kom til den første scoringsmulighed i det 8. minut, hvor Mads Kaalund tog chancen og fyrede bolden lige over Jesper Rasks mål.

I det 12. minut brød Mads Emil Madsen godt igennem i Hobro-feltet, men blev tacklet. Bolden strøg hen til en flugt-chance til Ronnie Schwartz, der fyrede af. Han måtte dog se sit forsøg afværget af Rask og sig selv vinket offside. Men en god periode for SIF.

Hobro foran efter indkast
Chancerne blev ved med at komme. Ronnie Schwartz havde et skud lige forbi og minutter efter en god dybdebold fra Shkodran Maholli, hvor han kom fri til skud, men hårdt presset af Hobro-backen Mathias Haarup skød han lige forbi.

SIF formåede ikke at score i sin gode periode, og så førte et indkast til 1-0 til gæsterne i det 36. minut. Bolden blev headet ind i feltet af Anel Ahmedhodzic på indkastet, og her nåede Rasmus Minor højest og headede bolden i nettet tæt op ad den ene stolpe. Fortjent var det ikke, for det var Hobro’s første chance i kampen.

1-1 inden pausen ved Hagelskjær
SIF fortsatte dog den aggressive stil, og det lønnede sig et minut før pausen. Mads Emil Madsen brød uimodståeligt igennem i feltets højre side, kom fri ved baglinjen og sendte en flad bold ind foran mål. Ved bageste stolpe dukkede Anders Hagelskjær og sendte den hårdt og fladt i nettet til 1-1. Fuld fortjent og positivt stemning at gå til pause på.

SIF lagde godt fra land i 2. halvleg og havde indenfor de første fire minutter to gode tilbud. Først komk Svenn Crone akkurat for sent til et indlæg fra Anders Hagelskjær, og dernæst var Shkodran Maholli med en akrobatisk tæmning af en høj bold tæt på en skudchance, men Jesper Rask i Hobro-målet nåede imellem Maholli og bolden.

Plaffeministeren tæt på
I det 56. minut fik Ronnie Schwartz en fantastisk mulighed. Et frispark fra Mads Emil Madsen gik på tværs af feltet, hvor Hagelskjær headede Plaffeministeren fri itl skud, og han flugtede resolut, bolden havde kurs mod den nederste stolperod, men Jesper Rask nåede ned med en stærk arm og fik afværget. Det var meget tæt på SIF’s f’ørste føring i sæsonen.

Hobro var sjældne gæster foran SIF-målet, og når de var, var det ofte på indkast. Netop da kampen rundede en time, skabte det en farlig situation, hvor Julian Kristoffersen fik foden på bolden og vippede den mod mål. Heldigvis prellede bolden af på stolpen, og SIF slap med skrækken.

Det gjorde SIF ikke fem minutter senere. Endnu en dødbold, denne gang et hjørnespark, blev lagt tæt ind foran mål, hvor Hobro-anfører Rasmus Minor igen steg til vejrs og headede bolden i nettet med ryggen til mål.

SIF fandt nye ressourcer frem og var få minutter efter farlige på en omstilling. Svenn Crone lagde op til Valance Nambishi, hvis skud igen blev klaret af en stærk arm af Jesper Rask, der var en god mand for Hobro denne lune august-aften på JYSK park.

Straffespark til Hobro
I stedet kom Hobro på 3-1 på et straffespark, der så tyndt ud. Valance Nambishi gik ned i en tackling på Oliver Thychosen, men trak sig, da han kunne se, at han ikke kunne nå bolden. Thychosen tumlede omkuld, og dommer Mikkel Redder pegede på pletten. Den slags chancer lader Pål Alexander Kirkevold ikke sin næste gå forbi, og selv om Oscar Hedvall gik til den rigtige sidde, kunne han ikke nå skuddet fra den målfarlige nordmand. 3-1 til Hobro og op ad bakke for SIF.

SIF-træner Kent Nielsen forsøgte at sparke flere vitaminer ind i SIF-offensiven med indskiftning af Emil Holten og Nicolai Vallis i forsøget på at vende den truende udvikling. SIF fik også lagt et pænt pres på Hobro-defensiven, og fem minutter før tid reducerede Svenn Crone til 2-3, da han trak ind i banen og fyrede af mod fjerneste målhjørne, hvor bolden strøg i nettet bag Jesper Rask.

SIF pressede hårdt for udligning, Anders Hagelskjær havde et godt skudforsøg, men mere blev det ikke til. SIF måtte se sig slået efter en godkendt præstation.

SIF spiller igen på næste søndag, hvor FC Nordsjælland tager imod på Farum Park med kampstart kl. 12. Næste hjemmekamp er søndag 18. august kl. 12.00, hvor SønderjyskE besøger JYSK park.

Køb billet til den kamp her.

3F Superligaen, 4. runde, fredag 2. august 2019 kl. 19.00 på JYSK park:
Silkeborg IF – Hobro IK 2-3 (1-1)
Mål: 0-1 Rasmus Minor Petersen(36.), 1-1 Anders Hagelskjær (44.), 1-2 Rasmus Minor Petersen, 1-3 Pål Alexander Kirkevold (str., 73.), 2-3 Svenn Crone (85.)
Advarsler: Christian Cappis, Anel Ahmedhodzic, Edgar Babayan, Hobro.
Tilskuere: 3.468
Silkeborg IF (4-4-2): Oscar Hedvall – Svenn Crone, Dennis Flinta, Frederik Alves Ibsen, Anders Hagelskjær – Mads Kaalund (84.: Rasmus Carstensen), Mads Emil Madsen, Filip Lesniak, Valance Nambishi (72.: Nicolai Vallys) – Shkordran Maholli (72.: Emil Holten), Ronnie Schwartz.
Cheftræner: Kent Nielsen.
Hobro IK (4-4-2): Jesper Rask – Jesper Bøge, Anel Ahmedhodzic, Rasmus Minor Pedersen, Mathias Haarup – Edgar Babayan, Christian Cappis, Mikkel M. Pedersen, Oliver Thychosen (80.: Nicholas Gotfredsen) – Julian Kristoffersen (61.: Yosef Gizaw Samuel), Pål Alezander Kirkevold.
Cheftræner: Peter Sørensen.