29. juni 2021

SIF leverede overbevisende sejr i Vejle

SIF var ustoppelig tirsdag middag i Vejle, hvor det blev til sejr på 5-0. De tre nye i truppen fik alle spilletid.

Det blev til en meget opløftende første test for SIF’s oprykkere. På Vejle Stadion blev det til en aldeles sikker sejr på 4-0 over et af de hold, SIF må fomodes at skulle kæmpe om at undgå nedrykning imod. Kent Nielsen fik testet hele truppen, og selv om der var syv nye på positionerne fra 2. halvlegs start, rokkede det ikke ved SIF’s overtag gennem det meste af kampen.

SIF kunne notere sig fem scoringer fordelt på fem forskellige spillere, og et forsvar, der intet gav væk. En enkelt hovedstødschance midt i 2. halvleg var, hvad Vejle kom frem til gennem 90 minutter.

Tidlig SIF-føring
SIF bragte sig foran efter 10 minutter på et mål af Nicklas Røjkjær tæt under mål. Han udnyttede en ripost efter et godt SIF-angreb med indlæg fra både venstre og højre side, en god chance til Oliver Sonne, hvis skud blev pareret, så Nicklas Røjkjær kunne udnytte riposten til scoring tæt under mål.

Målet blev indledningen til flere gode SIF-angreb, hvor der også fulgte chancer med. Stefán Teitur Thórdarson tvang Alexander Brunst i Vejle-målet til at vippe bolden over på et godt langskud efter et kvarter, og på det efterfølgende hjørnespark kom Alexander Lind til skud tæt under mål.

Drømmemål af Seb
SIF kom foran 2-0 efter 35 minutter på et sandt drømmemål af Sebastian Jørgensen. Den unge SIF’er fik frit skud lige udenfor straffesparksfeltets bue, og med 23 meter til mål sendte han et projektil afsted. Bolden klinede sig op i det ene målhjørne uden jordisk chance for Alexander Brunst.

Til 2. halvleg kom der syv nye SIF’ere på banen, mens Vejle nøjedes med fire efter at have måttet foretage en enkelt skadesrelateret udskifning undervejs i 2. halvleg. De mange udskiftninger brød rytmen, men SIF fandt den relativt hurtigt igen, og Vejle kom ikke rigtigt frem til noget. Alexander Lind kunne med rette føle sig snydt for et straffespark 10 minutter inde i halvlegen, da han blev stukket i dyben af Anders Klynge. Dennis Kolinger tacklede ham på vej mod mål, og der så ikke ud til at være bold imellem. Dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen valgte dog at dømme målspark.

Brink til 3-0 på langskud
Kort efter slog SIF imidlertid til igen. Mark Brink opfangede en ripost lige udenfor feltet og sparkede resolut bolden i nettet. Sikker SIF-dominans – Vejle havde ikke haft en chance hidtil i kampen, og det tætteste, hjemmeholdet kom på, var et hovedstød efter hjørnespark af Denis Kolinger. Bolden gik lige forbi den ene opstander.

Lind til 4-0
SIF fortsatte ufortrødent, og kort efter blev det også 4-0, da Alexander Lind fra spids vinkel i feltet sendte bolden i nettet. Der stod nu Silkeborg på det hele i Nørreskoven. Målfesten sluttede med en elegant scoring af Nicolai Vallys, der på en lang fremløftning vippede bolden over Vejles målmand.

Et opløftende testkamp sluttede dermed med en overbevisende sejr.

Testkamp, tirsdag 29. juni kl. 12.00 på Vejle Stadion:
Vejle Boldklub – Silkeborg IF 0-5 (0-2)
Mål: 0-1 Nicklas Røjkjær (10.), 0-2 Sebastian Jørgensen (35.), 0-3 Mark Brink (57.), 0-4 Alexander Lind (62.), 0-5 Nicolai Vallys (77.)
Vejle Boldklub (4-3-3): Alexander Brunst – Lucas Jensen, Denis Kolinger (77.: Mathias Voss), Juhani Ojala (26.: Lukas Engel), Viljormur Davidsen – Arbnor Mucolli (77.: Mads Holten Christensen), Lundrim Hetemi (77.: Oliver Olsson), Jacob Schoop (46.: Hans Høllsberg) – Kevin Yamga (77.: Valdemar Sadrifar), Allan Sousa (46.: Wahid Faghir), Foday Manneh (46.: Leonel Montano).
Silkeborg IF (4-3-2-1): Stan van Bladeren (46.: Nicolai Larsen) – Oliver Sonne, Joel Felix (46.: Alexander Busch), Tobias Salquist, Gustav Dahl (46.: Rasmus Carstensen) – Stefán Teitur Thórdarson (46.: Anders Dahl), Pelle Mattsson (46.: Mark Brink), Mads Kaalund (46.: Andreas Oggesen) – Sebastian Jørgensen (46.: Anders Klynge), Nicklas Røjkjær (46.: Nicolai Vallys)– Alexander Lind (65.: Wessam Abou Ali).