25. juli 2021

SIF leverede heroisk indsats i Parken

Det blev endnu en kamp uden mål for SIF, da det søndag blev 0-0 mod FC København i en kamp, som Kent Nielsens mandskab havde stor ære af.

SIF leverede en heroisk indsats søndag eftermiddag i Parken, hvor det lykkedes Kent Nielsens mandskab at hente det ene point med 0-0. SIF insisterede på at spille bold, og selv om FCK havde chancer, var SIF også godt med på den konto, og det var et såre fortjent point, de røde fra Søhøjlandet tog med hjem.

Stemningen for fyldte tribuner – så fyldte de nu kan være i disse corona-tider med godt 11.000 tilskuere – så ud til at stresse SIF’erne i de første minutter af kampen, men stille og roligt fik de røde gæster fra Søhøjlandet spist sig ind i kampen og fik også truet FCK-defensiven uden at det blev til egentlige chancer.

Kampens første tilbud stod der Kamil Wilczek på. FCK-angriberen, der havde fået startplads på grund af en mindre skade hos Jonas Wind, sparkede resolut på et indlæg fra Victor Kristiansen, men Tobias Salquist kastede sig ned og fik blokeret skuddet. Det var efter 18 minutter.

Stor chance til Lind
SIF første chance kom efter 25 minutter, og den var stor. Nicolai Vallys stak bolden dybt til Alexander Lind, der var løbet fra Marios Oikonomou i det centrale FCK-forsvar. Han spurtede mod mål, og fra halvspids vinkel sparkede han hårdt mod mål, men Kamil Grabara i hjemmeholdets mål fik pareret.

I en lige 1. halvleg, der sluttede uden mål, havde SIF et par optræk til chancer – hovedstød af Alexander Lind og skud af Nicolai Vallys – mens FCK bød ind med et kvalificeret hovedstød fra Lukas Lerager og et forsøg i fri position fra Mohamed Daramy i halvlegens døende minutter, hvor bolden gik lige forbi fjerneste opstander.

SIF fortsatte efter pausen
SIF fortsatte med at have godt fat i kampen i 2. halvleg, og FCK-træner Jess Thorup reagerede efter 55 minutter med en triple-udskiftning. Det gav FCK momentum, og indskiftede Rasmus Højlund havde et frit hovedstød kort efter indskiftningen, hvor bolden dog gled af på hans pande og smuttede udenom mål.

Det var trængselstider for SIF’erne omkring timen, og så blev det Kent Nielsens tur til at foretage en tripel-indskiftning. Det tog brodden af FCK-presset, og SIF kom igen længere frem på banen og truede hjemmeholdets defensiv.