15. december 2019

SIF led nederlag i årets sidste kamp

SIF led nederlag i årets sidste kamp

På mange parametre leverede SIF en godkendt præstation i Lyngby søndag, men det rakte ikke. Symptomatisk for SIF’s efterår afgjorde Lyngby kampen på en af de få chancer, hjemmeholdet havde.

En god 1. halvleg var  ikke nok for SIF, der tabte årets sidste kamp knebent i Lyngby. Flere gode chancer, den største til Ronnie Schwartz, kunne have bragt SIF i front inden pausen, men i stedet afgjorde Lyngbys Marcel Rømer kampen efter en time, da han ugeneret fik lov at sparke udenfor SIF-feltet, så bolden strøg i nettet ved den ene stolpe. Et nederlag, der kapsler et problematisk efterår ind for SIF, der må overvintre på ligaens sidsteplads.

Cheftræner Kent Nielsen havde måttet foretage en enkelt ændring i startopstillingen i forhold til de seneste kampe, idet Mathias Hebo var blevet ramt af en skade i ugens løb. I stedet overtog Mads Kaalund hans plads på den centrale midtbane.

To SIF-chancer i dybden
På en våd og tung bane, der havde taget imod regn hele formiddagen, var det svært for begge hold at kontrollere bolden. Det betød også et overskueligt antal chancer i kampens indledning. SIF havde det, der mindede mest om chancer i det første kvarter, først da Jeppe Okkels blev stukket godt afsted i dybden af Mads Emil Madsen og centrede fladt mod midten, hvor Nicolai Vallys ikke nåede frem ved bageste stolpe.

Lidt senere fik Nicolai Vallys bolden i dybden og slap fri midt for mål, men sparkede lige på Thomas Mikkelsen i Lyngby-målet. Det lignede dog opskriften på farlighed – dybe stikinger mellem Lyngby-forsvarerne og hurtige SIF-fødder.

SIF var bedst
SIF var generelt bedst og kom også frem til de chancer, kampen bød på. Ronnie Schwartz forsøgte sig midtvejs i halvlegen med et langskud, hvor bolden ramte græsset lige foran Thomas Mikkelsen og fik fart, men Lyngby-keeperen var vågen og tog sig sikkert af SIF-topscorerens forsøg. Kort efter forsøgte Plaffeministeren sig igen med et spark, dennegang fra kanten af feltet efter en god opsamling af Mads Emil Madsen, men igen var Thomas Mikkelsen klar.

Ronnie Schwartz viste farlighed, men forgæves. Foto: Per Kjærbye.

Lyngby var farlig en enkelt gang foran Rafael Romos mål. Fem minutter før pausen fik Gustav Marcussen en skud-mulighed tæt under mål, men han blev blokeret i skudøjeblikket.

Plaffeministereb tæt på nr. 13
Største chance i halvlegen stod Ronnie Schwartz for to minutter før pausen. Thomas Mikkelsen og Nicolai Geertsen stødte sammen i bestræbelserne på at cleare en dyb bold, så den røg hen til Ronnie Schwartz, der resolut sparkede, men med et akrobatisk saksespark fik Frederik Winther blokeret bolden på dens vej mod det tomme mål. Dér var Ronnie Schwartz meget tæt på sæsonmål nummer 13.

Det kunne så være kommet lige efter pausen, da Schwartz driblede sig fri af målmand Thomas Mikkelsen i feltet, men vinklen blev så spids, at hans afslutning tog ydersiden af stolpen, så det blev målspark i stedet for mål.

Ellers kom Lyngby bedre med fra 2. halvlegs start, måske båret fem at den kraftige vind i ryggen, måske på grund af en offensiv indskiftning af Frederik Gytkjær for Frederik Winther. Emili Nielsen  havde en god mulighed efter 10 minutter, men sparkede hårdt presset af Jeppe Gertsen lige forbi mål.

Det øgede Lyngby-pres gav hjemmeholdet bonus efter en time. SIF stod meget lavt – også for lavt – for udenfor feltet fik Marcel Rømer ro til at lægge bolden til rette og sende bolden i nettet tæt op ad den ene stolpe. Fortjent var det ikke, men effektiv udnyttelse af mulighederne fra Lyngbys side.

SIF forsøgte sig med et pres i resten af kampen, men lykkedes ikke. Sebastian Jørgensen kom på banen i det 78. minut og fik dermed sin debut i Superligaen i sin kamp nr. 18 for SIF, mens Alexander Lind blev den fjerde yngste SIF-debutant i historien, da han blev skiftet ind, da kampen gik ind i overtiden. Det ændrer dog ikke på, at det bliver  en vinter på sidstepladsen for Kent Nielsens mandskab.

Kampen i tal:
3F Superliga, 20. runde, søndag 15. december kl. 14.00 på Lyngby Stadion:
Lyngby BK – Silkeborg IF 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Marcel Rømer (60.)
Advarsler: Marcel Rømer, Lyngby, Svenn Crone, Jeppe Gertsen, SIF.
Tilskuere: 2.434
Lyngby BK (3-5-2): Thomas Mikkelsen – Kevin Tshiembe, Nicolai Geertsen, Frederik Winther (46.: Frederik Gytkjær) – Lasse Fosgaard, Marcel Rømer, Kasper Enghardt, Rezan Corlu, Patrick da Silva – Gustav Marcussen (69.: Jesper Christjansen), Emil Nielsen (82.: Lasse Nielsen)
Cheftræner: Christian Nielsen
Silkeborg IF (4-1-4-1): Rafael Romo – Svenn Crone, Jeppe Gertsen, Anders Hagelskjær, Frederik Møller – Filip Lesniak (90.: Alexander Lind) – Nicolai Vallys, Mads Emil Madsen, Mads Kaalund (64.: Emil Holten), Jeppe Okkels (78.: Sebastian Jørgensen) – Ronnie Schwartz.
Cheftræner: Kent Nielsen

Foto: Anders Kjærbye

Foto: Anders Kjærbye

Foto: Anders Kjærbye

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen