31. juli 2016

SIF kom i menneskehænder på Heden

FC Midtjylland vandt en sikker sejr søndag eftermiddag på MCH Arena, og SIF havde en svær eftermiddag.

SIF fik Alka Superliga-kærligheden at føle søndag eftermiddag. FC Midtjylland vandt en overbevisende sejr på 3-0, og mens en kombination af held og gode reflekser holdt SIF inde i kampen før pausen, så blev enhver spænding aflivet i starten af 2. halvleg, hvor Vaclav Kadlec scorede to gange. Det blev en kamp, hvor SIF aldrig fik fat overfor et kvikt spillende hjemmehold.

Cheftræner Peter Sørensen havde foretaget en enkelt ændring i sin startopstilling i forhold til opgøret ugen inden mod Brøndby. Davit Skhirtladze var tilbage i start-11’eren på bekostning af Nicolaj Agger. FC Midtjylland-træner Jess Thorup havde været noget mere aktiv og skiftet på seks pladser i forhold til det hold, der var i Ungarn torsdag aften og vinde 1-0 over Videoton i kvalifikationen til Europa League.

Fra første fløjt blev SIFerne forbilledligt bakket op af de rød-hvide fans i MCH Arenas udebaneafsnit. De omkring 200 fans hvade taget Arriva-toget fra Silkeborg Station til trinbrættet ved messecentret for at bakke deres helte op i en svær udekamp.

Det var ikke uden virkning. SIF stod ganske vist med et bevidst valgt lavt udgangspunkt, men havde allerede i det fjerde minut kampens første chance. Bolden blev spillet op på Andreas Albers, der lagde den kort tilbage til ikkel Vendelbo. Med et hårdt, fladt skud sendte SIF-spilleren bolden mod mål, men måtte se den stryge lige forbi.

Duelund med overraskende skud til 1-0
Hjemmeholdets første chance faldt i det 10. minut, hvor Vaclav Kadlec lige nøjagtigt kom for sent til en tværbold, så Gustav Dahl kunne cleare bolden ud af farezonen.

Blot to minutter senere kom FC Midtjylland foran – lidt ud af det blå. Mikkel Duelund tog chancen langt udefra på noget nær sin første boldberøring i kampen, og det overraskende skud snød SIF-forsvaret incl. Thomas Nørgaard, og bolden strøg i nettet ved nærmeste stolpe.

SIF stod fortsat langt tilbage på banen, men viste farlighed i sine omstillinger. Jens Martin Gammelby havde et skudforsøg lige forbi i det 19. minut, men ellers var det hjemmeholdet, der sad på tingene. Et godt gennembrud af Jonas Borring i FCMs højre side førte til en god skudchance til Filip Novak, men Thomas Nørgaard afværgede med en fodparade. Det gjorde han også minuttet efter, da FC Midtjylland fangede SIF højt oppe på banen med en lang bold frem til Vaclav Kadlec. Tjekken kom dog til kort overfor Thomas Nørgaard, der fik tacklet i skudøjeblikket udenfor straffesparksfeltet.

I en lignende situation i det 25. minut var det Mikkel Duelund, der måtte ærgre sig efter endnu en Nørgaard parade. Godt spil af Nørgaard, men bekymrende at SIF tre gange inde for få minutter blev fanget højt i banen efter boldtab.

Poulsen-forsøg på stolpen
Jakob Poulsen havde chancen for at gøre det til 2-0 for hjemmeholdet i det 32. minut. På et godt gennemspillet angreb efter boldtab i SIFs højre forsvarsside slap han fri til skud midt for mål. Bolden passerede Thomas Nørgaard, men prellede af mod stolpen og sprang i spil igen. Der var heldet med SIFerne. Det var det også i 1. halvlegs sidste minut, da Mikkel Duelund headede på stolpen.

På baggrund af spil og chancer kunne SIF være godt tilfreds med kun at være nede med et mål ved pausen.

Rædselsfuld indledning på 2. halvleg
Troen på et godt resultat fik dog et alvorligt knæk allerede godt et minut inde i 2. halvleg. Thomas Nørgaard stormede ud af sit mål for at opfange en lang pasning fremad i banen, men SIF-keeperen mistimede sit indgreb, og bolden hoppede over ham. Det var derfor en smal sag for FCM-angriber Vaclav Kadlec at løbe bolden op og sende den i det tomme net til 2-0. Stor fejl af Nørgaard, der ellers havde holdt SIF inde i kampen i 1. halvleg, og et meget svært udgangspunkt for SIF til resten af kampen.

Den sidste spænding blev dræbt seks minutter senere, da Valav Kadlec igen var på pletten og udplacerede Thomas Nørgaard. 3-0 og færdigt arbejde for FC Midtjylland, mens opgaven for SIF bestod i at begrænse skadens omfang.

SIF-træner Sørensen reagerede ved at skifte Emil Lyng ind. Ud gik Martin Thomsen, Robert Skov rykkede en tak ind i banen og Lyng tog sig af højrekanten. Også Nicolaj Agger kom på banen, hvor han afløste Andreas Albers. Med knap 20 minutter tilbage foretog SIF sin sidste udskiftning. Mikkel Cramer afløste Gustav Dahl på positionen som venstre back.

Brændt straffespark
Resten af kampen forløb uden de store chancer i nogen af enderne, så hvis man skal uddrage noget positivt af kampen må det være, at SIF fik sat en prop i ved 0-3 og viste mest initiativ i kampens afslutning. Det førte til straffespark til Robert Skov, men symptomatisk for SIFs eftermiddag brændte Nicolaj Agger forsøget fra 11 meter pletten.

Næste kamp for SIF er allerede fredag kl. 20.15, hvor Lyngby kommer på besøg på Mascot Park.