29. januar 2024

SIF køber Pontus Rödin

Silkeborg IF henter midtstopperen Pontus Rödin i Sverige.

Silkeborg IF har sikret sig yderligere forstærkning til det centrale forsvar.

SIF har nemlig købt Pontus Rödin i IK Brage og udstyret den 23-årige svensker med en fireårig kontrakt.

– Vi ser Pontus Rödin som en spiller, der har de kompetencer, der skal til for at blive en god stopper i Silkeborg IF. Det gælder både de spillemæssige færdigheder, som er vigtige for os, og dertil også, at der nogle gange skal forsvares store rum som midtstopper. Desuden har Pontus et rigtig fint hovedspil, siger sportschef Jesper Stüker og uddyber.

– Som det er kutyme i SIF, er han en spiller, som vi vurderer, vil være konkurrencedygtig med det samme, men som også har et udviklingspotentiale og kan blive endnu bedre hos os. I sammenhæng med den forventede afgang af Tobias Salquist, samt usikkerhed omkring, hvornår Joel Felix vil være helt kampklar igen, synes vi, at dette er en god løsning, som også vil give kontinuitet i vores defensiv ud i fremtiden, siger Jesper Stüker.

Pontus Rödin har i de seneste to sæsoner spillet fast for IK Brage i den næstbedste, svenske række. I alt er det blevet til 58 kampe og tre scoringer for IK Brage. Inden da har forsvarsspilleren tørnet ud AFC Eskilstuna og Linköping City.

Pontus Rödin har repræsenteret det svenske U20-landshold to gange og nåede tre kampe i Allsvenskan i sin tid for AFC Eskilstuna.

Den svenske forsvarsspiller glæder sig til at prøve kræfter med 3F Superligaen i Silkeborg IF.

– Jeg har hørt meget godt om klubben, som præsterer rigtig flot og ligger til at komme med i top-seks, selv om vi skal gøre arbejdet færdigt i foråret. Det er et stort skridt for mig at komme til 3F Superligaen, men Silkeborg IF er kendt for sit gode udviklingsmiljø, og det virker til at være det perfekte match, siger Pontus Rödin og fortsætter.

– Jeg kender selvfølgelig SIF’s spillestil, og den passer mig vældig godt. Jeg vil beskrive mig selv som værende god på bolden og stærk i luften. Derudover er jeg god til at læse spillet, så jeg håber, jeg hurtigt kan bidrage til holdet, siger den ny SIF’er.

Pontus Rödin tiltræder med øjeblikkelig virkning i SIF, men vores ny forsvarsspiller deltager ikke i mandagens træningskamp mod Viborg FF.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen