13. januar 2021

SIF henter Tobias Salquist på tre-årig kontrakt

Efter 2,5 års europæisk rundtur til Belgien, Norge og Hobro vender centralforsvareren Tobias Salquist hjem til SIF, hvor han har skrevet kontrakt frem til udgangen af 2023.

I sommeren 2018 forlod Tobias Salquist SIF efter 51 kampe og fodboldopvækst i klubbens talentsektor. Nu vender den 25-årige central-forsvarer tilbage. Efter en rundtur til belgiske Waasland-Beveren, norske Lillestrøm og jyske Hobro har Tobias Salquist netop underskrevet en tre-årig kontrakt med klubben i Søhøjlandet. Og det er han glad for.

– Jeg har en rigtig god følelse. Det er det, jeg har håbet på. Jeg har et stort hjerte for SIF, og timingen i forhold til at komme tilbage er den helt rigtige, siger Tobias Salquist med henvisning til, at hans kontrakt i Hobro udløb ved årsskiftet, og at han kommer tilbage en række erfaringer rigere. Desuden er han og kæresten lige blevet forældre til en lille pige, og de har planer om at slå sig ned permanent i Silkeborg.

– Jeg kommer med nogle erfaringer, som jeg gerne deler ud af i bestræbelserne på at hjælpe et ungt SIF-hold op i 3F Superligaen. På sigt håber jeg at kunne være med til at klubben bliver etableret i den bedste liga. Jeg har haft et par lærerige år og har prøvet en masse. Nu glæder jeg mig til at få ro på i SIF. Det tror jeg på, vil gøre mig til en endnu bedre fodboldspiller, siger Salquist videre.

Nærkampstærk, forudseende og hurtig
Et af sportschef Jesper Stükers mål for januars transfervindue har været at udfylde det hul i truppen, som Frederik Alves efterlod sig med sin transfer til West Ham United. Det mål er nu nået.

– Vi er rigtig glade for at byde Tobias velkommen tilbage. Han har nogle kvaliteter, som vi kan bruge både i det korte og det lidt længere perspektiv. Han er nærkampstærk, forudseende, og hurtig. Og så er han også målfarlig i sit hovedspil, når han kommer med frem i feltet. Desuden har han med sine 25 år en god alder, siger Jesper Stüker, der dermed har samlet endnu en brik til puslespillet for fremtidens hold i SIF.

Med Tobias Salquists tilgang har SIF nu tilføjet tre nye spillere til truppen i dette transfervindue. Ud over Salquist er det Nicklas Helenius og Patrik Gunnarsson.

– Tobias har gennem de erfaringer, han har høstet i Belgien, Norge og senest Hobro, udviklet sig til en mere moden spiller, og vi ser frem til at se ham udvikle sig yderligere hos os i de næste tre år. Vi er med Tobias’ tilgang godt besat til de to pladser i det centrale forsvar, hvor han nu skal konkurrere med Anders Hagelskjær, Jeppe Gertsen og Joel Felix, siger Jesper Stüker videre.

SIF gav mig chancen
Tobias Salquist rejste fra SIF efter en god sæson 2017/18. Især i foråret ’18 spillede han sig ind som centralt forsvars-anker sammen med Simon Jakobsen. Det var i det halvår, hvor SIF både spillede pokalfinale og måtte se nedrykning i øjnene efter en dramatisk sæson-afslutning med playoff-kampe mod Lyngby og Helsingør og en afsluttende nedryknings-gyser mod Esbjerg.

– Jeg havde en rigtig god tid i SIF. Det er den klub, jeg kommer fra, og det var her, jeg fik chancen. Det føles helt rigtigt, at jeg er tilbage, siger central-forsvareren.

Tobias Salquist kom til SIF som 16-årig, hvor han indledte sit ophold på klubbens U17 Liga-hold. Han er oprindeligt fra Ikast. Han fik sin debut for SIF i en Superligakamp mod FC Nordsjælland 25. april 2015. I 2016 spillede han en sæson på en lejeaftale i den islandske klub Fjölnir, men vendte hjem ved indgangen til 2017 og fik sit egentlige gennembrud i sæsonen 2017/18.

Efter ophold i Waasland-Beveren i sæsonen 2018/19, hvor bl.a. en skade begrænsede hans kampantal til 6, skiftede han til norske Lillestrøm. Her blev det til 39 kampe. Sidste sommer vendte han hjem på en korttids-aftale med Hobro, hvor han har spillet alle 16 kampe i efteråret og scoret tre mål.

Tobias Salquist forventes at træne med første gang med sine nye holdkammerater fredag formiddag.

Tobias Salquist – kort fortalt:
Alder: 25 år
Fødested: Ikast
Position: Central forsvarer
Karriere:
2011-14: Silkeborg IF U17- og U19 Liga
2014-15: Silkeborg IF (11 kampe)
2016: Fjölnir Reykjavik (24 kampe, 3 mål)
2017-18: Silkeborg IF (40 kampe, 2 mål)
2018-19: Waasland-Beveren (6 kampe)
2019-20: Lillestrøm SK (39 kampe, 3 mål)
2020: Hobro IK (17 kampe, 3 mål)
2021-: Silkeborg IF

Foto: Morten Kjær

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen