11. januar 2021

SIF henter nøgle-person til talentsektoren i norsk klub

41-årige Søren Lykke Sørensen, der kommer fra et job som akademichef i FK Haugesund, er ansat som ny Head of Coaching i Silkeborg IF.

Silkeborg IF har fundet sin nye Head of Coaching. Stillingen som fagligt ansvarlig for trænerne og den røde tråd i talentudviklingen bliver fra 1. februar besat af 41-årige Søren Lykke Sørensen, der kommer fra en stilling som akademichef i norske FK Haugesund. Stillingen har stået ledig siden Michael Hansen blev hentet til FC Fredericia som cheftræner.

– Da rollen som Head of Coaching er forholdsvis ny i Danmark, findes der ikke mange, som har erfaring med funktionen. Det har Søren, og det har vægtet højt. Dertil anser vi Søren for at være faglig stærk og i øvrigt at være en stærk administrator, hvilket er et stort plus i denne rolle, siger SIF’s sportschef Jesper Stüker, som Søren Lykke Sørensen kommer til at referere til i det daglige arbejde.

Styrkelse af talentudvikling
Head of Coaching er et relativt nyt begreb indført af DBU for at styrke talentudviklingen i Danmark. Stillingen er et led i kravene for at opnå ungdoms-licens og dermed deltagelse i de landsdækkende liga-turneringer for U19, U17 og U15-holdene.

– Det er Head of Coaching, der skal sikre det faglige indhold og sammenhæng i uddannelsen. Både ved at udvikle og nedfælde det, og i sparring med elitetrænerne sikre, at vi får det foldet ud i vores spilleruddannelse. Det har vi store forventninger til, at Søren får sat sit store præg på fremadrettet, fortsætter Jesper Stüker.

Fra Vejle-kanten
Søren Lykke Sørensen, der er 41 år og oprindeligt fra Vejle-kanten – født i Tørring – har i de seneste to år været akademichef i den norske klub FK Haugesund. Før det var han i en årrække – fra 2008-2019 – talent-træner i Vejle Boldklub på en række forskellige niveauer. Inden han tiltrådte jobbet i Norge var han Head of Coaching i Nørreskoven i to år og fra 2014-17 var han træner for klubbens U17 Liga-hold.

– Tilbuddet fra Silkeborg IF om at blive Head of Coaching kunne jeg ikke sige nej til, selv om jeg er glad for mit job i FK Haugesund. Der er mange ting, der gør det til et godt match. SIF har en god tilgang til talentudvikling og en flot historik i uddannelse af fodbold-talenter. Klubbens filosofi passer perfekt til den måde, jeg ser tingene på. Desuden er Silkeborg IF en solid klub, hvor der er styr på tingene. Der er ro på, og det tiltaler mig meget. Og så kan jeg godt lide, den måde klubben spiller fodbold på, siger Søren Lykke Sørensen.

5-10 år efter Danmark
I SIF vil han trække på sine erfaringer fra både Vejle og FK Haugesund, som han forlader efter omkring to år i stillingen som akademichef.

– Der er sket meget i norsk talentudvikling gennem de seneste år, og man ser jo også vanvittigt gode spillere fra Norge rundt omkring i Europa. Den meget direkte måde at spille fodbold på er på vej ud, og selv om nordmændene er nået langt vil jeg vurdere, at de stadig er 5-10 år efter Danmark på talentområdet. Det har været spændende at være en del af processen i norsk talentudvikling, men jeg glæder mig enormt til den nye udfordring i SIF, siger Søren Lykke Sørensen.

Han tiltræder sit nye job i Silkeborg den 1. februar.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen