16. januar 2024

SIF henter Frederik Rieper

Silkeborg IF køber centerforsvareren Frederik Rieper i Aarhus Fremad.

Frederik Rieper var i sidste uge til prøvetræning hos Silkeborg IF, og den 24-årige midterforsvarer gjorde det her så godt, at prøveopholdet nu veksles til en permanent kontrakt.

Forsvarsspilleren købes fri i 2. divisionsklubben Aarhus Fremad og får i første ombæring en kontrakt frem til sommeren 2024, så parterne får foråret til at se hinanden endnu bedre an.

– Frederik viste til prøvetræningen, at han kan være med på dette niveau, så nu træder han ind i truppen på lige vilkår med resten af spillerne og skal tage kampen op om spilletid. Når det er sagt, så ved vi, at der er et stort spring fra 2. division til 3F Superligaen, men vi er meget fortrøstningsfulde på grund af de kvaliteter, som Frederik allerede har vist her i klubben, siger sportschef Jesper Stüker og fortsætter.

– Frederik er en spiller, som vi har holdt øje med i Aarhus Fremad. Her har han præsteret flot for en klub, der spiller den samme type fodbold, som vi gør her i SIF. Derfor glæder vi os over muligheden for at tilknytte ham, og så håber vi, at han fortsætter sin udvikling i foråret under Kent Nielsen, siger Jesper Stüker.

Frederik Rieper, der er søn af tidligere landsholdsspiller Marc Rieper, tilbragte sine ungdomsår i AGF, inden han drog til naboklubben Lyseng. Senere var han et år på college i USA og et halvt år retur i Lyseng, inden han i sommeren 2021 skiftede til Aarhus Fremad, hvorfra centerforsvareren altså nu skifter fra til Søhøjlandet.

– Det er en fantastisk følelse at kunne kalde sig 3F Superliga-spiller her i SIF. Jeg har ikke taget den direkte og traditionelle vej hertil gennem systemet, så det gør, at det føles endnu mere som en drengedrøm, der går i opfyldelse for mig, siger Frederik Rieper og fortæller videre om at tage skridtet fra 2. division til 3F Superligaen.

– Nu har jeg trænet med her i en uge, så jeg ved, niveauet er ekstremt højt, og der er en tilvænningsperiode, men jeg tror på, at jeg kan løfte mit niveau og være med her. Jeg har et sindssygt godt indtryk af klubben og mine nye holdkammerater, så jeg glæder mig til at komme ud på banen og vise, at jeg godt kan være med, lyder det fra den ny SIF-spiller.

Frederik Rieper begynder træningen med sine nye holdkammerater torsdag formiddag.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen