21. maj 2018

SIF forlænger sæsonen efter sindssygt drama

SIF forlænger sæsonen efter sindssygt drama

Med en sejr på 4-3 over Helsingør får SIF en ny chance for at redde livet i Superligaen. Det sker mod Esbjerg, hjemme på JYSK park torsdag 20.15 og returkamp i Esbjerg søndag.

I en af de mest dramatiske kampe i SIF’s 101-årige klubhistorie reddede De Røde i første omgang livet i Superligaen ved at vinde 4-3 over Helsingør mandag eftermiddag. Bagud 0-1, foran 3-1 og igen 4-2 lå det til SIF, men Helsingørs reducering gjorde afslutningen på kampen til et intenst drama, hvor Helsingør havde to store chancer for 4-4, der ville have sendt SIF ud af Superligaen. Men SIF red stormen af og møder nu Esbjerg på JYSK park torsdag med returkamp i Esbjerg søndag.

På SIF-holdet var Jens Martin Gammelby tilbage på højre back, hvilket gav Mikkel Vendelbo chancen på favoritpositionen på den centrale midtbane sammen med Casper Sloth. På venstrekanten havde Peter Sørensen valgt Jeppe Okkels i stedet for Marc Rochester, og så var Davit Skhirtladze tilbage i startopstillingen som front-makker til Gustaf Nilsson.

SIF løb ind til en flot kulisse, man skulle helt tilbage til indvielsen af JYSK park for at se en sammenligning. Men præcist som i Helsingør fire dage tidligere, kom Helsingør bedst fra start. Med nogle giftige indkast satte gæsterne SIF-forsvaret under pres, og effekten udeblev ikke. I det 4. minut steg Matheus Leiria til vejrs på et langt indkast og headede bolden i nettet. Jens Martin Gammelby forsøgte en redning på stregen, men kunne ikke hindre bolden i at gå ind.

Så var det SIF, der skulle frem, hvis nedrykningen skulle afværges. Og frem kom SIF. Jens Martin Gammelby havde et godt gennembrud efter 10 minutter, og Gustaf Nilsson kom lige akkurat for sent til et fladt indlæg fra Davit Skhirtladze. Det virkede som om SIF’erne var ved at ryste nerverne af sig.

Sikke et mål af Okkels
Af alle blev det unge Jeppe Okkels, der bragte SIF tilbage på sporet. Og sikket et mål, han scorede i det 19. minut. Han modtog bolden fra Davit Skhirtladze, trak  ned omkring straffesparksfeltets kant, lidt bagud og fri til skud med højrebenet. Og så sparkede han blot og bart bolden ind i krogen. Sikke et mål, og så Okkels’ første i superligaen. Nu var stillingen helt lige – også sammenlagt.

SIF rullede nu for alvor frem mod Helsingør-målet. Casper Sloth løb i det 25. minut i dybden, modtog bolden fra Okkels og sendte den ind i hovedet på Davit Skhirtladze, der via underkanten af overliggeren sendte den i mål bag en sagesløs Mikkel Bruhn. SIF var nu samlet foran.Mikkel Basse, men Peter Friis afværgede til hjørnespark.

Kampen gik nu ind i en mere lige fase, hvor både Helsingør og SIF havde optræk til chancer. SIF overlod en smule mere initiativ til gæsterne, der dog spillede en del på tværs, mens SIF’erne lurede på omstillinger.

Nilsson for 3. kamp i træk
2. halvleg fik den bedst tænkelige start for SIF. Godt to minutter inde i halvlegen drev Jeppe Okkels bolden frem mod Helsingør-forsvaret og slap den til Gustaf Nilsson til venstre. Fra spids vinkel sendte svenskeren bolden under Mikkel Bruhn til 3-1 føring og sit tredje mål i lige så mange kampe. Nu var kampen i SIF’s hænder, Helsingør var tvunget i offensiven i jagten på mindst to mål.

Offensivt træk af Lønstrup
Christian Lønstrup foretog et par offensive udskiftninger, og det gav gæsterne ny vitalitet. SIF lod sig presse alt for langt tilbage, og det blev straffet. Med en halv time tilbage af opgøret reducerede brasilianske Douglas til 3-2, og nu var spændingen så rigeligt tilbage i kampen. Et Helsingør-mål mere, og SIF ville være ude.

Helsingørs pres dog en smule af, og Gustaf Nilsson havde en stor chance til 4-2 godt sat op af Stephan Petersen, som Mikkel Bruhn dog fik klaret. Helsingør havde i angrebet efter en stor en stor chance ved Nicholas Mortensen, som Salquist ekvilibristisk fik reddet, og Mikkel Vendebo brændte en friløber på Bruhn. Hu hej for en afslutning på en vanvittigt spændende kamp. Der var dømt indianer-fodbold i rendyrket stil. Helsingør angreb og angreb, SIF slog kontra, og på en af dem scorede indskiftede Magnus Mattsson til 4-2. Så troede man kampen afgjort, men angrebet efter reducerede Helsingør igen ved Nicholas Mortensen.

Derefter blev det desperat overlevelse for SIF, der trods chancer til Helsingør fik redet stormen af. Nu venter Esbjerg allerede torsdag på JYSK park.

Kampen i tal:
Alka Superligaen, Playoff 2, 2. kamp (36. runde), mandag 21. maj kl. 16.00 på JYSK park:
Silkeborg IF – FC Helsingør 4-3 (2-1)
Mål: 0-1 Matheus Leiria (4.), 1-1 Jeppe Okkels (19.), 2-1 Davit Skhirtladze (25.), 3-1 Gustaf Nilsson (48.), 3-2 Douglas (63.), 4-2 Magnus Mattsson (85.), 4-3 Nicholas Mortensen (87.)
Advarsler: Matheus Leiria, Mikkel Bruhn, Helsingør.
Tilskuere: 5.396
Silkeborg IF (4-4-1-1): Peter Friis – Jens Martin Gammelby, Tobias Salquist, Simon Jakobsen, Gustav Dahl – Vladimir Rodic (55.: Stephan Petersen), Casper Sloth, Mikkel Vendelbo, Jeppe Okkels (71.: Marc Rochester) – Davit Skhirtladze (77.: Magnus Mattsson) – Gustaf Nilsson.
Manager: Peter Sørensen
FC Helsingør (4-5-1): Mikkel Bruhn – Martin Fisch, Søren Henriksen, Pascal Gregor, Daniel Jørgrensen (55.: Felipe Tontini) – Adnan Mohammad, Mikkel Basse (55.: Nicholas Mortensen), Christian Køhler, Patrick Olsen, Matheus Lleiria (80.: Andreas Holm) – Douglas
Cheftræner: Christian Lønstrup

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen