15. november 2018

SIF har revanche til gode mod Fremad Amager

SIF har revanche til gode mod Fremad Amager

På søndag kommer Fremad Amager på besøg til årets sidste kamp på JYSK park. De to klubber har mødt hinanden 17 gange siden 1962.

Når SIF-spillerne på søndag løber ind på JYSK park til årets sidste hjemmekamp, er der revanche i luften. Fremad Amager vandt sæsonens første kamp mellem de to klubber med 2-0 efter en præstation under middel af SIF i Sundby Idrætspark tilbage i begyndelsen af september.

Det er ellers SIF, der har den historiske overhånd. Sejren i september var således kun den femte til Fremad Amager siden første møde tilbage i 1962 i 3. division. SIF har vundet 8 af opgørene, mens 4 er endt uden vinder.

I 1962 var Fremad Amager klart bedst af de to klubber og vandt både ude og hjemme med 5-0. Det hjalp dog ikke, for i sidste ende måtte både SIF og amagerkanerne ned i Kvalifikationsturneringen. SIF sluttede sidst med 12 point, Fremad Amager næstsidst med 16.

Dramatisk superligakamp
I en enkelt sæson har de to klubber mødt hinanden i Superligaen. Det var i efteråret 1994 efter at SIF var blevet dansk mester sæsonen inden og Fremad Amager var rykket op fra næstbedste række. SIF vandt begge kampe, 1-0 hjemme på Silkeborg Stadion på mål af Jesper Thygesen og 3-1 i Sundby Idrætspark med Morten Bruun, Michael Hansen og Kenni Sommer som målskytter. I øvrigt i en dramatisk kamp med tre røde kort. To til SIF – Peder Knudsen og Slobodan Marovic (to gange gult for begge) og direkte rødt til Fremad Amagers Jacques Pignot.

Ellers har opgørene mod Fremad Amager og SIF været yderst sporadiske gennem årene. Således mødtes de senest i 2003/04-sæsonen i 1. division, hvor 2-1 hjemme, hvorefter det blev 2-2 i Sundby. Thomas Olsen og Henrik Schnedler scorede i udekampen, mens Iddi Alkhag og Jens Berthel Askou scorede på Silkeborg Stadion.

Fremad Amager må undvære tre
Til søndagens kamp må Fremad Amager undvære tre landsholdsspillere. Heini Vatnsdal er i landsholdstjeneste med Færøerne, Koffi Franco Atchou er i aktion for Togo og Jabar Sharza er med det afganske landshold. Dermed havde Fremad Amager ret til at få kampen udsat, men har ikke benyttet sig af denne ret. SIF tilbød alternativ dato 29. november, men da truppen på Amager går på ferie umiddelbart efter sidste spillerunde 25. november, bliver kampen gennemført på den oprindeligt planlagte dato. En afvikling af kampen onsdag i næste uge var heller ikke en gangbar mulighed, da de tre landsholdsspillere først er tilbage i klubben sent onsdag aften.

Køb billet til årets sidste hjemmekamp på JYSK park her.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen