29. april 2019

SIF har nu papir på talent-succes

SIF har nu papir på talent-succes

I dag har SIF fået et fornemt bevis på, at klubben er blandt de bedste til talentudvikling. DBU rangerer SIF ind på en 6. plads i Danmark. “Vi er meget stolte,” siger sportschef Jesper Stüker.

SIF har fået papir på, at klubben er blandt de bedste i Danmark på talentudviklings-området. Her i eftermiddag har DBU offentliggjort tildelingen af det, der tidligere hed A-licenser efter et nyt system, der rangerer klubberne efter mere detaljerede principper. Her er SIF kommet ind på en total placering som nummer seks i Danmark. Kun fem klubber – alle fra Superligaen – har fået en rangering, der er bedre end SIF’s.

– Vi er meget stolte over en placering som nummer seks i Danmark, men også motiverede for yderligere at forbedre os. Det gode i det nye licens-sytem er, at vi helt præcist kan se, hvor det er, vi kan hente noget, siger SIF’s sportschef Jesper Stüker.

Hver enkelt klub, der har søgt ungdoms-licens hos DBU (40 ialt), er blevet vurderet på en lang række parametre, og det er der både kommet en rangerings-rækkefølge og en tildeling fra 1 til 5 stjerner ud af. SIF er altså rangeret ind på 6. pladsen og har fået tildelt 3,5 stjerne. 5 stjerner gives kun til klubber på højeste internationale niveau indenfor talentudvikling. Det har ingen af klubberne opnået. Højeste score er 4,5 stjerner, som FC København og FC Nordsjælland har fået tildelt.

Tildelingen betyder, at SIF er sikret deltagelse i DBU’s landsdækkende U19 og U17 Liga i den kommende sæson. Samtidig er U13, U14 og U15-holdene sikret deltagelse på det højest rangerende niveau under DBU Jylland.

Det nye system er blandt andet skabt for at skabe mere gennemskuelighed i de præmisser, DBU vægter ved tildelingen af licenser. SIF er blevet vurderet på syv forskellige parametre – fra strategi over holdudvikling til infrastruktur og produktivitet, og det har ført til en samlet score, som altså udløser 3,5 stjerne.

– Som eksempel tæller infrastruktur 10 procent, og produktivitet tæller 20 procent. Sidstnævnte er prioriteret højt, da det jo netop viser produktet af talentmiljøet. Vurderingsgrundlaget er hvor mange spillere under 23 år, som de seneste 5 år har spillet seniorkampe på divisionsniveau og opefter, både nationalt og internationalt samt landskampe. Det hele er blevet indregnet i en avanceret algoritme. Det er meget positivt, at Silkeborg IF forholdsmæssigt scorer højt på netop produktivitet. Især taget i betragtning af, at SIF ikke rangeres højt på rekruttering og scouting, som tæller 12 procent, da det er et lavt prioriteret område i SIF. Vores væsentligste fokus er på lokalområdet. Ud fra det, kan man konkludere, at SIF formår at flytte spillerne forholdsmæssigt meget. Helt i tråd med, at vi tror på, at et stærkt udviklingsmiljø i sammenhæng med kontinuitet er det vigtigste, når det kommer til talentudvikling. Og så i Danmarks bedste faciliteter og rammer, forklarer Jesper Stüker.

Læs DBU’s nyhed om tildelingerne af stjerner og indrangeringen af de enkelte klubber her.

Bliv klogere på det nye licenssystem her.

Se dokumentaren Drømmen del 4 øverst på siden, der fortæller lidt om, hvordan SIF arbejder med talenterne til dagligt med udgangspunkt i SIF’s U17 Liga-hold.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen