20. december 2019

SIF forlænger med ombejlet talent

SIF forlænger med ombejlet talent

16-årige Eskild Dall har forlænget sin kontrakt med Silkeborg IF med tre år. Kantspilleren har tiltrukket interesse fra internationale storklubber, men har valgt at forlænge aftalen med SIF.

Eskild Dall underskrev fredag eftermiddag en tre-årig kontrakt med Silkeborg IF. Den offensive profil fortsætter dermed sin udvikling i klubben, som han kom til fra samarbejdsklubben Sejs-Svejbæk i 2015. Eskild Dall spiller til daglig på SIF’s U17-mandskab, hvor han med syv mål er topscorer for Silkeborg IF i U17 Ligaen.

– Det føles godt, og det er dejligt, at jeg nu har min fremtid på plads. Det har været en lidt hektisk periode på det seneste, men nu er tingene på plads. Jeg er glad, siger Eskild Dall om at have fået sin fremtid på plads i de næste tre år.

For Eskild Dall har det været et særdeles begivenhedsrigt år. Kantspilleren har optrådt hele 13 gange for henholdsvis U16 og U17-landsholdet, mens SIF-spilleren i starten af året var inviteret til et træningsophold i den spanske klub Valencia. Du kan læse mere om turen til Valencia her. 

Prøvetræning i Ajax
For et par uger siden var det så den hollandske storklub Ajax Amsterdam, som gerne ville kigge nærmere på Eskild Dall. SIF-talentet var i starten af december i Amsterdam til prøvetræning.

– Det var vildt og en noget anden størrelse, end jeg er vant til. Jeg skulle lige vænne mig til det, men i sidste ende er det jo bare fodbold. Det var meget smigrende at blive inviteret derned og en bekræftelse på, at jeg har gjort det godt. For mig handler det om at blive ved med at udvikle mig og så ellers tage tingene fra dag til dag, siger han.

Under opholdet spillede Eskild Dall en enkelt testkamp for Ajax, hvor SIF-spilleren scorede tre gange. Aftalen mellem de to klubber er nu, at hollænderne i foråret kan få lov at invitere kantspilleren ned til endnu en prøvetræning, hvis interessen til den tid stadig er intakt.

Et stort talent
I Silkeborg IF er glæden over kontraktforlængelsen også stor.

– Eskild er et stort talent, som vi er rigtig glade for at have forlænget med. Han har taget nogle store skridt i sin udvikling i det seneste år, hvor han blandt andet har lagt meget på fysisk. Han er en offensiv spiller, som kan dække de fleste positioner i angrebet. Han har primært spillet på venstrekanten, hvor han kan bruge sin fart og gode teknik, fortæller ungdomsudviklings-træner i SIF, PC Hansen, som var med Eskild Dall i både Valencia og Amsterdam.

– Eskild er kun 16 år, men har allerede nu prøvet en del i sin karriere med landsholdsture og prøvetræninger i store klubber. Mentalt er han dog godt rustet, og han har flyttet sig meget i det seneste år. Vi har med en moden spiller at gøre, som er klar til de udfordringer, som vi sætter op for ham. Derfor glæder det os også, at Eskild gerne vil fortsætte sin udvikling her. Så må vi se, hvad fremtiden bringer for ham, lyder det fra ungdomsudviklings-træneren i Silkeborg IF.

Eskild Dall går til daglig på Silkeborg Fodbold College, hvor han er tilknyttet Handelsgymnasiet (HHX) som førsteårsstuderende. Han har tidligere tørnet ud for samarbejdsklubberne Sejs-Svejbæk IF og GfG Voel.

Du kan se mere til Eskild Dall i dokumentarudsendelsen ”Drømmen”, hvor han sidste år var en del af det meget talentfulde U17-hold, som kom tæt på at vinde Danmarksmesterskabet. Se det her. 

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

Europa League kvalifikation

Torsdag d. 25.07. kl. 19.00
Scroll til toppen