7. december 2021

SIF forlænger med fire profiler

Silkeborg IF har forlænget samarbejdet med Tobias Salquist, Mark Brink, Anders Klynge og Oliver Sonne. Læs mere om de fire kontraktforlængelser her.

Salquist og SIF forlænger samarbejdet

Silkeborg IF og forsvarsgeneralen Tobias Salquist har forlænget samarbejdet med en aftale, der er gældende til og med udløbet af 2025.

For knap et år siden vendte Tobias Salquist hjem til Silkeborg IF efter afstikkere til belgiske Waasland-Beveren, norske Lillestrøm og en halvsæson i Hobro. I januar 2021 var det så tid til comeback på Søholt for centerforsvareren, som fik en stor del af sin fodboldopdragelse i SIF og på Silkeborg Fodbold College – og comebacket har været en stor succes for Salquist, som nu belønnes med en kontraktforlængelse, der gælder til og med 2025.

– Tobias Salquist og Silkeborg IF har været det helt perfekte match, og i hele 2021 har han opretholdt et meget højt niveau og været kraftigt medvirkende til SIFs nogle gange lidt oversete, bomstærke defensiv. Tobias Salquist har udviklet sig til at være en leder både på og uden for banen, og vi er meget glade for at have sikret os en kontraktforlængelse med ham, så vi sammen kan lægge endnu flere lag på hans præstationer og betydning for holdet, siger sportschef Jesper Stüker.

Det er indtil videre blevet til 82 kampe og 3 mål i den røde trøje for Tobias Salquist, som altså nu har sat sin underskrift på en aftale gældende til og med 2025.

– Det har været en kæmpestor fornøjelse at komme hjem til SIF, og jeg har virkelig genfundet fodboldglæden i en klub, der selvfølgelig står mit hjerte meget nær, og hvor vi har gang i en meget spændende udvikling. Det er virkelig fedt at være en del af det her hold, som spiller fodbold på en meget attraktiv måde, og jeg er glad for at have bevist mit værd i SIF efter nogle lidt omskiftelige år. Både som fodboldspiller og privat uden for banen har det været fantastisk at vende hjem til Silkeborg, og det er en meget stor glæde at have forlænget kontrakten, så jeg kan være med til at drive den gode udvikling yderligere fremad i de næste mange år, lyder det fra Tobias Salquist.

Tobias Salquist har væltet sig i udmærkelser for sine indsatser i Superligaen og blev forleden kåret til Efterårets Spiller af lokalavisen Midtjyllands Avis – og han fandt også vej til Efterårets Hold i Superligaen hos TV3 Sport. Tobias Salquist har stået for næstflest clearinger af alle i 3F Superligaens efterårssæson og ligeledes næstflest afleveringer af alle – kun overgået af holdkammeraten Mark Brink. Salquist er startet inde i samtlige 17 runder.

Mark Brink bliver i SIF

Silkeborg IF og den boldfaste midtbaneprofil Mark Brink har forlænget samarbejdet frem til sommeren 2025.

23-årige Mark Brink skiftede til SIF fra barndomsklubben Esbjerg fB på den sidste dag i transfervinduet i januar 2020. Inden da havde Mark Brink allerede nået at spille over 100 førsteholdskampe for Esbjerg, og i SIF er han nu noteret for 60 førsteholdskampe og 2 mål. Han har etableret sig som limen, der binder kæderne sammen og svinger taktstokken på SIFs midtbane, og det er derfor med stor fornøjelse, at de to parter har forlænget det gode samarbejde.

– Mark Brink er siden sit skifte fra Esbjerg til Silkeborg blevet en meget vigtig spiller i SIF, hvor han passer perfekt ind i Kent Nielsens system med sine mange kilometer, boldsikkerhed og distributionsevner. Det er ikke tilfældigt, at han er den spiller i 3F Superligaen, der har flest afleveringer i sæsonen indtil videre, og vi er meget glade for, at vi nu har sikret os en ny aftale med Mark Brink, siger sportschef Jesper Stüker.

Også for Mark Brink er det en glædens dag.

– Det er ikke nogen hemmelighed, at det også for mig har været et stort ønske at forlænge samarbejdet, for jeg er enormt glad for at være en del af Silkeborg IF, som er en fantastisk klub både på og uden for banen. Jeg er faldet utroligt godt til i klubben, og jeg nyder virkelig at være en del af et hold, hvor mine kompetencer passer som fod i hose. Vi har gang i en rigtig spændende udvikling, så det er med en rigtig god fornemmelse og stor glæde, at jeg nu har sat min underskrift på en længerevarende aftale, lyder det fra Mark Brink.

SIFs nummer 14 har stået for 1.439 afleveringer i sæsonens løb indtil videre, hvilket altså er flest af alle spillere i 3F Superligaen, og han er på tredjepladsen over de spillere i ligaen, der har løbet flest meter – i øvrigt kun overgået af Nicolai Vallys og Rasmus Carstensen. Brinks nye aftale med Silkeborg IF løber helt frem til sommeren 2025.

SIF forlænger med Klynge

Efter halvandet år i SIF – med 49 kampe og 2 mål til følge – har Anders Klynge sat sin signatur på en kontraktforlængelse, der løber frem til sommeren 2025.

Anders Klynge skiftede fra OB til Silkeborg IF den 3. august 2020, og den 21-årige midtbanespiller har gjort det så overbevisende i Søhøjlandet, at han nu har fået forlænget sin aftale frem til sommeren 2025. Klynge skiftede på en fri transfer fra barndomsklubben OB, hvor han kort forinden havde fået sin debut og opnået 6 Superliga-kampe for OB.

Kontraktforlængelsen skaber stor glæde hos sportschef Jesper Stüker, der ser gode muligheder for yderligere udvikling af den 21-årige fynbo med de gode relationelle færdigheder.

– Anders Klynge kom hertil som et lovende talent og fik i SIF sin første fuldtidsprofessionelle kontrakt. Klynge har siden overrasket meget positivt med sine mange spilleminutter og gode indsatser både til træning og i kamp, og der er stadig masser af udviklingsmuligheder i ham. Han er en fantastisk flowspiller, der binder kæderne godt sammen og hele tiden leder efter og finder mellemrummene. Han passer utroligt godt ind i vores spillestil og har et meget højt bundniveau, så vi er selvsagt tilfredse med at kunne fortsætte den gode udvikling sammen med ham i de kommende år, fortæller sportschef Jesper Stüker.

Anders Klynge har på sit halvandet år i Silkeborg allerede spillet 49 kampe for SIF, og nu ser den fodboldkloge fynbo frem til at øge antallet i et godt miljø.

– Jeg har nu været en del af Silkeborg IF i halvandet år, og det er en stor glæde at have forlænget helt frem til sommeren 2025. Jeg er gået fra at være ungdomsspiller i OB til at være Superliga-spiller i SIF, og det har været en fed rejse, som nu skal fortsætte længe endnu. Det er jeg både stolt over og glad for, og jeg er sikker på, at jeg i den her dejlige klub kan lægge endnu flere lag på min udvikling – i et miljø, hvor både spillestil, holdkammerater og staben rundt om holdet og hele klubben har gjort, at jeg lige fra starten har følt mig både velkommen og værdsat. Jeg er rigtig glad for at kunne kalde mig SIF-spiller og ser frem til de næste år, siger Anders Klynge.

Anders Klynge har fået spilletid i 16 ud af efterårets 17 Superliga-kampe.

Oliver Sonne på lang aftale i SIF

Der er godt gang i kontraktforlængelserne på JYSK park for tiden, og SIF kan nu annoncere en længerevarende aftale med backen Oliver Sonne, som bliver i SIF frem til sommeren 2026.

Oliver Sonne kom til Silkeborg fra HB Køge på en to-årig kontrakt i sommeren 2021 som et perspektivrigt backtalent, men han har allerede bevist sine kvaliteter på førsteholdet i syv kampe i efterårssæsonen. Superliga-debuten faldt i slutningen af august på JYSK park, hvor SIF vandt med 2-1 over Randers FC, og han har siden vist sig som en driftssikker og løbestærk back, der både kan anvendes offensivt og defensivt – i både venstre og højre side.

– Det er atypisk at forlænge med en spiller så hurtigt efter tiltrædelsen, men Oliver Sonne er kommet fantastisk ind i klubben og på holdet, hvor han allerede har udviklet sig flot og tilpasset sig sin nye klub på forbilledlig vis. Han har på kort tid bevist, at han kan være med på højeste niveau, og han er helt åbenlyst blevet en bedre spiller på meget kort tid i SIF. Han er enormt løbestærk, spiller med et godt hjerte og er meget lærenem, så jeg er sikker på, at han er en fremtidens mand her i SIF, hvor han uden tvivl vil udvikle sig endnu mere. Han arbejder hårdt og bidrager både offensivt og defensivt, og det er en stor glæde, at vi nu kan fortsætte samarbejdet helt frem til 2026, siger sportschef Jesper Stüker.

Oliver Sonne glæder sig ligeledes til at fortsætte sin positive udvikling i Silkeborg IF.

– Jeg sagde ved min tiltrædelse, at jeg anså Silkeborg IF for at være en meget attraktiv klub, og det indtryk er kun blevet bekræftet i mit første halve år. Jeg synes, at jeg er faldet rigtig godt ind i klubben, truppen og spillestilen, og jeg er glad for at kunne fortsætte den gode udvikling her i SIF, hvor det simpelthen bare er sjovt og udviklende at spille fodbold. Jeg er enig i, at jeg allerede er blevet en bedre spiller i løbet af bare et halvt år i klubben, og jeg ser SIF som det perfekte fundament til at bygge endnu flere lag på min udvikling som fodboldspiller – så jeg er rigtig glad for at have sat min underskrift på en lang kontraktforlængelse, fortæller Oliver Sonne.

21-årige Sonne begyndte sin karriere i Rishøj IF og skiftede som 15-årig til HB Køge, inden han var en tur omkring FC Københavns akademi, hvor han i øvrigt spillede sammen med Joel Felix. Siden vendte han retur til HB Køge, hvor han nåede 33 førsteholdskampe, inden han meldte sig under de røde faner på JYSK park i sommeren 2021. Hans nye kontrakt gælder frem til sommeren 2026.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen