7. oktober 2019

SIF fightede forgæves mod FCM

FC Midtjylland rejste hjem med en sejr på 2-1 søndag aften på JYSK park i en kamp, hvor SIF gjorde hvad holdet kunne for at erobre point.

SIF spillede på mange måder en god kamp søndag aften på JYSK park, men i sidste ende rakte det ikke. Et øjebliks uopmærksomhed og en geniallitet af en aflevering af Evander førte til 0-1 i 1. halvleg, og et uheldigt selvmål af Frederik Alves i 2. forseglede SIF’s skæbne. Ronnie Schwartz reducerede i overtiden, men målet kom for sent til at skabe spænding. FC Midtjylland fra toppen af ligaen kunne tage hjem via motorvejsbroen over Hørbylunde Bakke med alle tre point.

SIF stillede med samme 11 startende som i Parken en uge tidligere, dog i en lidt anden formation med Nicolai Vallys som kant på en kompakt fem-mands midtbane i stedet for angriber ved siden af Ronnie Schwartz.

God SIF-indledning
Det så godt ud i kampens indledning. SIF lukkede pladsen ned på midten af banen og kom også frem til kampens første chance, da mathias Hebo førte bolden frem i SIF’s højre side og spillede fladt ind til Ronnie Schwartz, der midt for mål og udenfor feltet fik plads til at svinge venstrebenet. Bolden strøg dog over mål, men det var en understregning af en god SIF-indledning.’

Få minutter senere strøg Jeppe Okkels igennem på venstrekanten. Han spurtede fra Joel Andersson og trak ind i feltet til skud, men gik for dybt i boldne, så den strøg over mål.

Gradvist satte FC Midtjylland sig dog på kampen og pressede SIF’erne langt tilbage på banen. Det skabte enkelte farlige situationer, f.eks. måtte Rafael Romo afværge en fremlægning med et hovedstød i vandretliggende stilling udenfor feltet, og SIF fik gradvist sværere ved at holde fast i bolden i opbyningsspillet.

Første egentlige chance fra FC Midtjylland kom midtvejs i halvlegen, da Awer Mabil sparkede fra distancen. Bolden gik i en bue over Rafael Romo, men også lige over mål, hvor dne landede i nettaget.

Marcondes med sit første FCM-mål
Kampen var på vej ind i en stilfærdig fase, da FC Midtjylland slog til og bragte sig foran i det 31. minut. Evander fandt Emiliano Marcondes med en maskeret aflevering ind i feltet, og den tidligere FC Nordsjælland og Brentford-angriber ekspederede bolden i nettet tæt op ad den ene stolpe. 0-1 til gæsterne og hjemvendte Macondes første superligamål for FC Midtjylland.

Få minutter senere måtte Mathias Hebo trække sig ud af kampen med en skade. Han blev erstattet af Mads Kaalund.

I 2. halvleg fortsatte FC Midtjylland med at trykke SIF dybt ned på egen banehalvdel, men SIF kom til chancer. 10 minutter inde i halvlegen havde Ronnie Schwartz et behjertet hovedstødsforsøg, men han ramte bolden lidt for højt på panden, så den strøg i en bue over mål.

Travle tider for Romo
FC Midtjyllands Awer Mabil truede med et langskud efter godt en time. Bolden slog i luften, så Rafael Romo måtte give hjørnespark, og på det måtte han ud i fuld længde for at håndtere et hovedstødsforsøg fra Erik Sviatchenko. Romo var i det hele taget en god mand for SIF i minutterne efter timen. Mabil fik en ny chance – denne gang tæt under mål – men igen kom Romo ud og blokerede.

Det var dog en stakket frist. Der skulle en af Romo’s egne til at overliste ham, da Frederik Alves i det 67. minut kom til at forlænge et hovedstød fra Erik Sviatchenko ind i eget net til 0-2. Ærgerligt for SIF, der dog måtte erkende, at et tiltagende pres fra topholdet fra Heden var mere, end de rødblusede i længden kunne afvise.

Rafael Romo måtte flere gange vise sin landsholdsklasse for at afværge flere mål, og Ronnie Schwartz slog til i overtiden med et tørt hug til 2-1, men målet kom for sent til at skabe spænding.

SIF spiller igen allerede på fredag, hvor det gælder Sydbank Pokalens 4. runde i Fredericia med kampstart på Monjasa Park kl. 18.30.

Næste hjemmekamp i 3F Superligaen er først mandag 4. november, hvor Brøndby kommer på besøg på JYSK park. Køb billet til den kamp her.

3F Superliga, 12. runde, søndag 6. oktober kl. 18.00 på JYSK park:
Silkeborg IF – FC Midtjylland 1-2 (0-1)
Mål: 0-1 Emiliano Marcondes (31.), 0-2 Frederik Alves (selvmål, 67.), 1-2 Ronnie Schwartz (92.)
Advarsler: Svenn Crone, Filip Lesniak, SIF, Frank Onyeka, FCM.
Tilskuere: 4.773
Silkeborg IF (4-5-1): Rafael Romo – Svenn Crone, Jeppe Gertsen, Frederik Alves, Anders Hagelskjær – Jeppe Okkels, Mads Emil Madsen, Mathias Hebo Rasmussen (37.: Mads Kaalund), Filip Lesniak (84.: Emil Holten), Nicolai Vallys (75.: Marc Rochester) – Ronnie Schwartz.
Cheftræner: Kent Nielsen
FC Midtjylland (4-4-1-1): Jesper Hansen – Joel Andersson, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Nikolas Dyhr – Awer Mabil, Frank Onyejka (59.:Tim Sparv), Evander Ferreira, Mikael Andersson (71.: Gustav Isaksen)- Emiliano Marcondes – Santos Junior.
Cheftræner: Brian Priske