5. marts 2018

SIF fældet på hjørnespark

SIF fældet på hjørnespark

Scoringer efter to hjørnespark i 1. halvleg afgjorde reelt naboopgøret mellem SIF og FC Midtjylland mandag aften.

To hjørnespark blev skæbnesvangre for SIF i mandagens superligakamp mod FC Midtjylland. På noget, der lignede to indøvede detaljer bragte FC Midtjylland sig foran 2-0 før pausen, og det blev for stort et handicap for SIF, der ellers leverede en god 2. halvleg og højspænding om resultatet. Vladimir Rodic reducerede for SIF tidligt i halvlegen, og SIF havde chancer til 2-2, men måtte gå fra banen som taber.

SIF-manager Peter Sørensen havde ændret på målmands-posten, hvor Peter Friis var tilbage efter Thomas Nørgaards udvisning i Farum i seneste kamp. Sammy Skytte var foretrukket på den centrale midtbane sammen med Casper Sloth efter sin skadespause. Det betød at Ibrahim Moro for en sjælden gangs skyld måtte starte på bænken. Og så var Simon Jakobsen tilbage i det centrale forsvar efter sin karantænedag på udebaneafsnittet i Farum. Han havde fået unge Jeppe Gertsen som makker.

Allerede under indløb blev naborivaliseringen mellem SIF og FC Midtjylland tændt op. SIF’s fangruppe Stoltheden rullede et kæmpebanner ud over Den Røde Tribune med teksten “Vi er silkeborgensernes klub gennem generationer, I og jeres fædre er de vestjyske kujoner,” stod der. Så var der ligesom sat gang i rivaliseringen.

Store chancer til gæsterne
FC Midtjylland lagde fra start pres på hjemmeholdet, og Mads Døhr Thychosen havde indledningens bedste tilbud, da han brød igennem i højre side efter en fin tværpasning fra Erik Sviatchenko. På Thychosens flade indlæg blev bolden dog blokeret i SIF-forsvaret til et hjørnespark, der ikke førte til noget. Gustav Wikheim fik også en mulighed efter at være blevet stukket fri i dybden, men Valance Nambishi kom godt tilbage og fik prikket bolden ud over baglinien. Mikkel Duelund havde et skud på stolpen, så der var nok at se til for SIF-forsvaret.

Mål til FCM
Kampen var midtvejs i halvlegen ved at finde en smule ro – i hvert fald var SIF kommet bedre med. Men så fik gæsterne hjørnespark, bolden passerede venner og fjender foran mål, og ved bageste stolpe dukkede Kian Hansen op og kunne tæt under mål bringe FCM foran 1-0. Bedømt på spil og chancer var det svært at indvende noget imod.

Endnu et hjørnespark bragte FCM på 2-0 efter godt en halv times spil. En flad variant, Mikkel Duelund rykkede ind i feltet og kunne fra 10 meters afstand med indersiden score sikkert bag en sagesløs Peter Friis.

Ny spænding ved Rodic
Det lignede en umulig opgave for SIF, da spillerne løb på banen til 2. halvleg, men med et mål allerede i 2. halvlegs syvende minut btagte fornyet spænding ind i opgøret. Davit Skhirtladze satte Vladimir Rodic godt op, og han kunne drible fri til skud i feltet og fra spids vinkel udplacere Jesper Hansen i FCM-målet.

Fra bænken forsøgte Peter Sørensen at lægge yderligere pres på FC Midtjylland ved at skifte Gustaf Nilsson ind. Han erstattede Magnus Mattsson. Nilsson var i en af sine første aktioner tæt på at få hovedet på bolden på et indlæg, men svenskeren fik lige akkurat ikke træf på bolden. Kort efter var han tæt på at glide et indlæg fra Rodic ind over stregen, men også her nåede han akkurat for sent frem. Men der var kommet liv i SIF’s muligheder.

Gustaf Nilsson fortsatte med at være en trussel i feltet, men det sidste manglede, og så måtte SIF se sig slået på to hjørnespark i 1. halvleg.

SIF spiller næste kamp på udebane – det er på lørdag i Hobro med kampstart kl. 16.00. Næste hjemmekamp er grundspillets sidste. Her kommer FC København på besøg på JYSK park søndag 18. marts kl. 17.00.

Kampen i tal:
Alka Superliga, 24. runde, mandag 5. marts 2018 kl. 20.05 på JYSK park:
Silkeborg IF – FC Midtjylland (0-2)
Mål: 0-1 Kian Hansen (23.), 0-2 Mikkel Duelund (34.), 1-2 Vladimir Rodic (52.)
Advarsler: Jakob Poulsen, FC Midtjylland
Tilskuere: 3.265
Silkeborg IF (4-2-3-1): Peter Friis – Jens Martin Gammelby, Jeppe Gertsen, Simon Jakobsen, Valance Nambishi – Casper Sloth, Sammy Skytte(88.: Dennis Flinta)  – Vladimir Rodic (78.: Jeppe Okkels), Magnus Mattsson (57.: Gustaf Nilsson), Marc Rochester Sørensen – Davit Skhirtladze.
Manager: Peter Sørensen
FC Midtjylland (3-4-3): Jesper Hansen – Kian Hansen, Zsolt Korcsmar, Erik Sviatchenko – Mads Døhr Thychosen, Tim Sparv, Jakob Poulsen, Andreas Poulsen – Mikkel Duelund (75.: Bozhidar Kraev), Frank Onyeka (86.: Kaan Kairinen), Gustav Wikheim (70.: Artem Dovbyk).
Cheftræner: Jess Thorup

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen