12. december 2020

SIF fandt tilbage på sejrssporet

I en kamp, hvor SIF aldrig nåede topniveauet, lykkedes det alligevel at vinde 2-0 over FC Fredericia.

På et tidligt mål af Nicolai Vallys og et sent af Nicklas Røjkjær lykkedes det SIF at vinde lørdagens kamp på JYSK park over FC Fredericia. Dermed afsluttede Kent Nielsens mandskab en stribe på tre kampe uden sejre og overhalede samtidig lørdagens gæster i tabellen. SIF nåede aldrig de store spillemæssige højder, men det rakte alligevel til sejren.

SIF-træner Kent Nielsen havde valgt samme 11 til sin startopstilling som sidst, 1-2 til Vendsyssel FF. Det virkede som om, at de var opsat på revanche. I hvert fald satte SIF sig på kampen fra start, og resultatet udeblev ikke. Der var ikke spillet mere end godt seks minutter, før SIF var i front.

Mål: Vallys, assist: Mattsson
Magnus Mattsson tog bolden med fremad i sit velkendte drev og fandt Nicolai Vallys med en knivskarp stikning i dybden. Vallys tog det direkte træk mod mål og sendte bolden op under overliggeren til en flot SIF-føring.

Fredericia kom længere frem efter SIF-føringen og spillede sig også til muligheder. Mikkel Knudsen havde et spark på mål, som Oscar Hedvall parerede til hjørnespark, på hvilket han boksede væk, men samtidig fik et skrub. Efter et par minutters behandling var han dog klar til at spille videre.

Fredericia fortsatte med at producere chancer – midtvejs i halvlegen havde Argon Mucolli et kvalificeret forsøg – mens SIF’erne havde trukket sig længere tilbage og havde svært ved at få greb om spillet som i indledningen.

Hedvall måtte udgå
I en udramatisk situation ved et målspark væltede Oscar Hedvall omkuld i stærke smerter fra knæet – muligvis en konsekvens af sammenstødet ved et hjørnespark tidligere i kampen. I hvert fald var SIF-keeperen så hårdt medtaget, at han måtte lade sig udskifte med Stan van Bladeren, der dermed kom ind til sin debut for SIF.

SIF sluttede halvlegen bedst med Svenn Crones forsøg fra distancen og Elias Ólafssons tv-redning som det mest bemærkelsesværdige tilbud.

Fredericia havde 2. halvlegs første tilbud, da Nicolaj Ritter sendte et frispark mod nærmeste hjørne. Stan van Bladeren nåede dog ned og parerede bolden ud til hjørnespark. SIF svarede igen med et par skudforsøg ved Kaalund og Joel Felix, men de store tilbud savnede man.

De kom til slut i kampen, og de kom fra de indskiftede spillere. Først headede Dennis Høegh på stolpen hos Stan van Bladeren, hvorefter Kent Nielsen foretog en tripel-udskiftning, der gav bonus. Erobring af Emil Holten, viderespil af Stefán Teitur Thórdarson og scoring af Nicklas Røjkjær med sit første SIF-mål siden tilbagekomsten til barndomsklubben. Røjkjær vendte rundt i feltet og udplacerede Elias Olafsson i Fredericia-målet. 2-0 og færdigt arbejde.

SIF spiller 2020’s sidste kamp på fredag, hvor Skive IK tager imod kl. 18.00. Kampen kan streames på Viaplay.