16. maj 2016

SIF et skridt videre mod målet

En sikker 4-1 sejr i Fredericia bringer SIF et skridt videre mod. Både Vejle og Vendsyssel vandt, og dermed skal der hentes en sejr mere for at nå i mål.

SIF kom et skridt videre mod målet om oprykning, da det mandag eftermiddag blev 4-1 i Fredericia. Da Vejle samtidig vandt i Næstved og Vendsyssel besejrede Roskilde betyder det, at SIF fortsat skal vinde en kamp for at komme helt i mål, men bedømt på indsatsen i Fredericia er det bestemt også indenfor mulighedernes rækkevidde. Bortset fra en periode sidst i 1. halvleg styrede SIF kampen, Andreas Albers er i højt scoringshumør og SIFerne osede af overskud i Fredericia.

Cheftræner Peter Sørensen havde foretaget to ændringer i sin startopstilling i forhold til 3-1 sejren onsdag over Skive. Robert Skov var tilbage efter afsonet karantæne og fortrængte Nicolaj Agger på midtbanens højrekant, mens Jens Martin Gammelby på grund af en mindre lyskeskade overlod sin plads på højrebacken til Frank Hansen og selv tog plads på bænken.

SIF lagde fra start et aggressivt pres på Fredericia-folkene, der havde valgt at stille op med fire i forsvaret til forskel fra tidligere SIF-træner – nu i Fredericia – Jesper Sørensens vanlige 3-5-2 formation. Det lod dog ikke til at forvirre SIFerne, der inden for det første minut spillede sig frem til en god hovedstødsmulighed til Andreas Albers, der dog headede over.

En flok Fredericia-fans havde på baggrund af hjemmeholdets seneste to 0-0 kampe taget opstilling bag Thomas Nørgaards mål med store farvestrålende pile fo rat lede Fredericia-angriberne på sporet af målet. God fan-humor og en gimmick hentet fra  fankulturen i Tyskland. Også mange SIF-fan havde taget turen til fæstningsbyen ved Lillebælt og støttede fra start taktfast.

Albers konstant farlig
Albers var latent farlig det meste af tiden, både med hovedet og gode skud, men den største chance kom i det 13. minut på et godt skud af Robert Skov, som Fredericia-keeper Thomas Mikkelsen kun kunne halvklare. Albers var over riposten, men hans forsøg på at løfte bolden over den liggende Mikkelsen blev blokeret.

Helt naturligt var det derfor Andreas Albers, der bragte SIF foran i det 17. minut, da han tæt under mål sparkede et fladt indlæg i nettet. En såre fortjent føring efter klar SIF-dominans i kampens indledning.

Føringen blev udbygget fem minutter senere og igen var Andreas Albers på pletten tæt under mål. Efter et hjørnespark headede Emil Scheel på underkanten af overliggeren, og mellem venner og fjernder i det lille felt dukkede Albers op og gjorde det til 2-0. Glæden i SIF-lejren varede dog kort. På næste angreb brød Brent McGrath igennem SIF-forsvaret og scorede til 1-2 fra spids vinkel. Så var spændingen i kampen vedligeholdt.

God Fredericia-periode
Efter reduceringsmålet kom hjemmeholdet bedre med og SIF tog en mere afventende rolle. Store chancer blev det dog ikke til for de rødblusede fra Fredercia. Mathias Hebo havde de bedste forsøg med et par gode skud. Det første gik lige forbi, det næste greb Thomas Nørgaard ligesom der var optræk til mere ved et enkelt hjørnespark uden at det dog blev til en afslutning.

SIF fik talt om tingene i pausen, og det havde omgående effekt. Efter mindre end to minutters spil af 2. halvleg var SIF foran 3-1. Igen var Albers farlig med et hovedstød, som Fredericia-keeper Thomas Mikkelsen halvklarede. Emil Scheel var over riposten og kunne sende bolden i nettet til 3-1. SIF var på vej mod sejren.

I fortsættelsen var det stadig SIF med taktstokken, og det blev til flere farlige forsøg. Andreas Albers havde et godt skudforsøg i sidenettet efter at være blevet sat op af indskiftede Nicolaj Agger. Han erstattede Davit Skhirtladze. Mikkel Vendelbo brød igennem og var kun en håndparade fra Thomas Mikkelsen fra at komme på scoringslisten, og Andreas Albers var igen, igen, igen på færde efter hjørnespark, headet fri af Dennis Flinta. Tæt under mål måtte han dog se Thomas Mikkelsen klare. SIF var inde i en periode med masser af chancer – kun endnu et mål manglede for at dokumentere dominansen.

Det kom i det 66. minut, da Robert Skov blev fældet i straffesparksfeltet på vej i gennembrud. Nicolaj Agger omsatte sikkert forsøget fra 11 meterpletten til 4-1.

Samtidig kom meldingerne om udligning i Næstved (Næstved-Vejle) og føring til Roskilde (Vendsyssel-Roskilde). SIF var nu  meget tæt på oprykning. Det ændrede sig dog til sejre til både Vejle og Vendsyssel, og dermed har SIF stadig et stykke arbejde at gøre, før oporykningen er i hus.

SIF spiller igen på søndag – og igen er det på udebane. AC Horsens er modstanderen med kampstart kl. 13.45.

Bet25 Ligaen, 31. spillerunde, mandag den 16. maj kl. 13.45 på Monjasa Park:
FC Fredericia – Silkeborg IF 1-4 (1-2)
Mål: 0-1 Andreas Albers (17.), 0-2 Andreas Albers (22.), 1-2 Brent McGrath (23.), 1-3 Emil Scheel (47.), 4-1 Nicolaj Agger (66., str.)
Advarsler: Matej Podstavek, FCF, Davit Skhirtladze, SIF.
Tilskuere: 1.009
FC Fredericia (4-3-3): Thomas Mikkelsen – Mikkel Knudsen, Emil Peter Jørgensen, Matej Podstavek, Frans Dhia Putros – Christian Ege Nielsen, Mathias Hebo Rasmussen (78.: Marco Hansen), Mikael Rynell (69.: Niels Letort) – Dennis Høegh (72.: Anders Hostrup), Brent McGrath, Vincent Weijl.
Cheftræner: Jesper Sørensen
Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Frank Hansen, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Nicolaj Ritter – Robert Skov, Martin Thomsen (83.: Gustav Dahl), Mikkel Vendelbo, Emil Scheel – Davit Skhirtladze (55.: Nicolaj Agger), Andreas Albers (74.: Ulrik Flo).’
Cheftræner: Peter Sørensen.

• 0-1 Andreas Albers (17.)
  • 0-2 Andreas Albers (22.)