7. november 2021

SIF dominerede i nulløsning

SIF havde søndag aften besøg af FCK og måtte nøjes med 0-0, efter at SIF i store dele af kampen havde domineret hovedstadsklubben. Tættest på kom Sebastian Jørgensen.

Silkeborg IF tog i søndagens sene kamp imod FC København på JYSK Park. SIF havde i sæsonens første indbyrdes opgør mellem de to hold vist sig flot frem i Parken i København – i en kamp, der til SIFs ærgrelse endte 0-0, og det blev også udbyttet denne kolde novembersøndag på JYSK park.

SIF cheftræner Kent Nielsen havde op til kampen givet genvalg til samtlige spillere i startopstillingen efter 6-0 sejren over SønderjyskE i sidste spillerunde.

SIF startede opgøret bedst og havde efter 15 minutters spil haft flere gode afslutninger på mål og generelt været dominerende på bolden. SIF startede kampen, som vi kender Søhøjlandets Helte med meget boldbesiddelse og optræk til flere chancer, mens FCK derimod ikke skabte noget betragteligt at skrive hjem om.

Efter godt 29 minutters spil fik SIF nok engang spillet sig igennem FCKs forsvar, og Rasmus Carstensen sendte et fint indlæg indover til den anden back Oliver Sonne, der lige akkurat ikke kunne nå frem til bolden. Stillingen var stadigvæk 0-0, men SIF havde chancerne til mere.

I de døende sekunder af første halvleg fik SIF sit andet hjørnespark i kampen. Hjørnesparket blev taget hurtigt og kort, og bolden endte for fødderne af Robert Gojani på kanten af feltet, der kunne sende et skud afsted, der gik lige over mål. Mere skete der ikke i denne første halvleg, der til tider var chancefattig. Stillingen var dermed 0-0.

Stor dobbeltchance til SIF
SIF startede 2. halvleg som lyn og torden og havde efter fem minutter haft tre skud på mål, der godt kunne være blevet til mere.

Efter 57 minutter spil fik SIF to chancer for at bringe sig foran i kampen. Først var det Rasmus Carstensen, der trak ind i banen til sit venstre ben og sendte en fin afslutning afsted. Riposten endte hos Sebastian Jørgensen, der tæt på mål ikke formåede at sende bolden ind forbi FCK-målmand Grabara, der var hurtig på fødderne. Kæmpe chance for at skabe eufori på det velbesøgte JYSK park, hvor stemningen var i top.

Efter 64 minutters spil foretog Kent Nielsen sin første udskiftning, da han sendte Stefan Thordarson på banen i stedet for Anders Klynge. Det var Thordarsons første kamp efter det slag, han fik mod OB.

Efter 74 minutter kom SIF igen frem til en giftig chance, da Vallys og Helenius på tomandshånd slog kontra mod FCK´s restforsvar. Angrebet endte med en god afslutning fra Helenius, men igen trak Grabara det længste strå.

Med et kvarter tilbage af kampen lavede SIF en dobbeltudskiftning, hvor Andreas Oggesen og Søren Tengstedt kom ind i stedet for henholdsvis Mark Brink og Sebastian Jørgensen, der havde lidt problemer med den ene fod.

Mod slutningen at kampen formåede ingen at holdene at skabe store chancer. Jens Stage kom frem til et hovedstød, der endte ufarligt, og det andet opgør i sæsonen mod FCK endte dermed med endnu en nulløsning. Resultatet betyder, at SIF nu befinder sig på en øjeblikkelig sjetteplads i Superligaen. SIF dominerede ellers i store dele af kampen og havde fortjent mere end det ene point.

SIFs næste udfordring er søndag den 21. november kl. 14.00 på udebane mod FC Nordsjælland efter landkampspausen.