25. oktober 2009

SIF døde med støvlerne på

Silkeborg IF måtte søndag – trods stor fight og fem-seks kæmpechancer i slutfasen – strække våben over for FC København, der vandt med 1-0. Lasse Heinze kunne intet stille op ved scoringen.

Søndag eftermiddag bød på en af de sværest mulige udekampe i SAS Ligaen, da de regerende doublevindere fra FC København tog imod i Parken.

Silkeborg IFs cheftræner Troels Bech havde ændret på en enkelt plads, idet den tidligere FCKer Jesper Bech – som jo scorede i Parken i august – sad udenfor med den første af to karantænedage.

I stedet var Christian Holst rykket ind på Bechs hængende angriberplads, mens Martin Svensson overtog i venstresiden.

Samlet set stillede de formstærke SIFere op med Lasse Heinze i målet og en uændret forsvarskæde med anfører Henrik "Tømrer" Pedersen, Jim Larsen, Thomas Hansen og Steven Lustü.

På midtbanen huserede Peter Degn, Frank Hansen, Martin Ørnskov og Martin Svensson, mens Christian Holst lå lige bag topscorer Rajko Lekic.

FCK tæt på
FCK kom bedst fra start og vandt de flest dueller i de indledende minutter – uden at der dog kom fare på færde foran Lasse Heinzes mål.

Efterhånden fandt SIF dog meget bedre ind i det velkendte pasningsspil med ro og sikkerhed i afleveringerne på den glatte bane, og i det sjette minut fremtvang Martin Svensson så et hjørnespark i duellen med Zdenek Pospech. Peter Degn sparkede – men lige i næverne af Johan Wiland, mens Rajko Lekic fik trykket af kort efter på det næste angreb i en situation, hvor skuddet dog blev blokeret.

Første deciderede afslutning i kampen faldt i den gode SIF-periode, da FCK slog kontra i det 8. minut. Bolden endte hos Atiba Hutchinson, der fik sparket udefra – men Lasse Heinze havde ingen problemer med at sikre sig bolden.

Hutchinson stod også for den næste afslutning, og dén var noget mere kompetent end den første. Den elegante canadier trak ind fra højresiden og helt ind i feltet, hvor han svingede venstrebenet med et godt skud, som Lasse Heinze dog flot sikrede sig.

Endnu farligere blev det minuttet senere, da Martin Vingaard slap helt blank igennem og vippede bolden over Lasse Heinze og ind i det tomme mål. 1-0 til hjemmeholdet – hvis ikke det havde været for Thomas Hansen, der i en fabelagtig aktion fik clearet på selve målstregen. Dermed var det stadig status quo efter små tyve minutter, hvoraf hjemmeholdet havde siddet på godt tre fjerdedele.

Mange boldtab
SIF fik dog svaret igen med en god mulighed i det 20. minut, da et Peter Degn-indlæg endte inde i feltet, hvor Martin Svensson og Rajko Lekic begge stod klar. Lekic tog sig af bolden og tog et træk – hvilket han ikke skulle have gjort, for chancen løb ud i sandet.

Bolden var stadig markant mest i FCKs besiddelse, og løverne fik generelt alt for god plads og held til at spille sig igennem SIFs midtbane. SIFs afleveringer havde mistet skarpheden, og de rød-hvide smed bolden alt for hurtigt væk, når den endelig var erobret fra de pressende FCKere.

Og man sad med en snigende fornemmelse af, at det godt kunne lugte af et mål til hjemmeholdet efterhånden – også i det 27. minut, hvor Martin Svensson fornemt fik afværget et Pospech-skud i sidste øjeblik med en defensiv aktion, som der ellers ikke havde været alt for mange af fra SIFs nummer 22.

Chance til Holst
SIFs offensive tilnærmelser var stort set ikke tilstedeværende, og Rajko Lekic var helt, helt alene i front uden meget at arbejde med. Arbejde var der så til gengæld rigeligt af for SIFs forsvar, der var under konstant belejring – men til gengæld så også modstod presset indtil videre.

Alligevel var det SIF, der to minutter før pausen kom frem til en fin chance, da Christian Holst fandt rummet bag FCKs forsvar og modtog en lang aflevering, som han måtte strække benet helt ud for at tæmme; Keld Bordinggaard-style. Desværre havde kattepoten lidt for skarpe kløer, og bolden gled fra Holst.

Og dermed sluttede første halvleg med 0-0, hvilket de røde kunne glæde sig klart mest over efter 45 minutter, som de hvide havde domineret. Og der skulle nok andre boller på især midtbanesuppen, hvis der skulle point med hjem til Søhøjlandet.

Lekic med lob
FCK indledte anden halvleg med endnu mere pres mod SIF-målet, mens Christian Holst trak over i venstresiden og Martin Svensson lidt længere frem som hængende bag Rajko Lekic.

Herfra lignede det en intention at bringe hurtige Svensson i løbedueller med den måske knapt så sprinter-agtige Ulrik Laursen, men foreløbigt foregik næsten alting altså fortsat i den modsatte ende.

På nær en situation i det 54. minut, hvor Peter Degn sendte Rajko Lekic af sted i et kontraløb. Lekic forsøgte at lobbe bolden over Wiland i FCK-målet, hvilket lykkedes – men desværre også over overliggeren, inden bolden fandt hvile i nettaget.

FCK-trykket var massivt – men levnede altså omvendt også mulighed for, at SIFerne kunne stikke af i kontraangreb.

Et sådant kom igen efter præcis en times spil, da Rajko Lekic stak af sted og ind i banen fra venstresiden, hvorefter han fyrede af mod det korte hjørne – men Johan Wiland dykkede fint ned og reddede.

FCK på 1-0
Det var i denne fase som om, at SIF fik noget bedre fat om tingene, og der var indtil flere gode opspil fra gæsternes side – mens FCK til gengæld så ud til at have mistet noget af det momentum, de ellers havde haft patent på stort set hele kampen.

Samtidig udviste SIF-forsvaret – især personificeret ved de centrale Jim Larsen og Thomas Hansen – stor autoritet og styrke i duellerne.

Desværre var det ikke nok – for i det 68. minut kom FC København i front. Det skete endda på en særdeles åndssvag måde, da William Kvist trykkede af et godt stykke uden for feltet. Skuddet så egentlig ikke farligt ud – men blev netop dét, da det ramte og blev rettet af på Cesar Santin, der på heldigst mulige vis kunne notere sig for en scoring uden chance for Lasse Heinze.

Ærgerligt mål at indkassere i en ellers fin SIF-periode – men omvendt havde SIF jo nok haft heldet med sig tidligere i kampen.

Kort efter scoringen blev Christian Holst pillet ud til fordel for Simon Azoulay Pedersen, der indtog midtbanens venstre side.

Saag på banen og Lustü i karantæne
Desværre havde SIF ikke noget umiddelbart modtræk til FCK-målet, og hjemmeholdet havde fortsat et solidt tryk på gæsternes målende.

Alligevel kom de rød-hvide frem til et hjørnespark i det 75. minut, som Simon Azoulay Pedersen steg til vejrs på vej fjerneste stolpe. Han headede mod målet – men blev blokeret af FCK-keeper og -forsvar i fællesskab på sit ellers gode forsøg.

To minutter senere blev Kaimar Saag skiftet ind i stedet for Martin Svensson, og esteren gik ind på den offensive midtbane.

Steven Lustü fik et karantænegivende gult kort af dommer Thomas Vejlgaard i det 79. minut, og dermed må Lustü sidde uden for på søndag i Randers.

SIF tæt på udligning i ren kanonade
Efter 84 minutter kom SIF tæt på en udligning, da Martin Ørnskov steg til vejrs på et Peter Degn-hjørnespark. Ørnskov fik headet glimrende, men måtte se bolden kysse det øverste af overliggeren på sin vej bag om målet.

Lige så tæt på kom Rajko Lekic minuttet efter, da Simon Azoulay Pedersen lagde bolden til rette til en Lekic-flugter, som Johan Wiland med en feberredning reddede fra at gå i mål. Og øjeblikke senere var Simon Azoulay Pedersen selv millimeter fra – inden netop indskiftede Dennis Flinta måtte se sit hovedstød reddet på stregen. Sikke et pres fra gæsterne, der kunne forbande den velspillende svenske keeper i løveburet.

Flot "næsten-comeback" af SIF, der kom frem til endnu en god chance i det 89. minut, da et klumpspil endte hos Martin Ørnskov, som overplacerede sit venstrebensskud.

Endnu tættere på udligningen kom Dennis Flinta i det første minuts overtid, hvor Johan Wiland med en endnu en helt ufattelig mirakelredning holdt SIFerne fra fadet. Wiland blev da også kort efter annonceret som kampens spiller – kåret af publikum. Det var fortjent – for svenskeren havde reddet sit hold fra to tabte point i flere omgange.

Og dermed endte det med et 1-0 nederlag, som blev meget bittert med SIFs forrygende slutpres in mente.

Næste kamp for SIF er i Ekstra Bladet Cup på onsdag den 28. oktober, hvor Viborg FF tager imod klokken 19.00. Førstkommende SAS Liga-opgave er på søndag den 1. november, hvor Randers FC venter klokken 14.00 på Essex Park.

Mål

 • 1-0 Cesar Santin (68)

Advarsel

 • Steven Lustü

SIF

 • Lasse Heinze
 • Steven Lustü
 • Thomas Hansen
 • Jim Larsen
 • Henrik “Tømrer” Pedersen
 • Peter Degn
 • Frank Hansen (86: Dennis Flinta)
 • Martin Ørnskov
 • Martin Svensson (77: Kaimar Saag)
 • Christian Holst (69: Simon Azoulay Pedersen)
 • Rajko Lekic.

FCK

 • Johan Wiland
 • Zdenek Pospech
 • Ulrik Laursen
 • Mikael Antonsson
 • Oscar Wendt
 • Atiba Hutchinson
 • Hjalte Nørregaard (66: Libor Sionko)
 • William Kvist
 • Martin Vingaard (81: Thomas Kristensen)
 • Ailton Almeida (57: Dame n’ Doye)
 • Cesar Santin.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen