26. november 2017

Glæden varede for kort for SIF

Glæden varede for kort for SIF

En fremragende 1. halvleg og 1-0 føring var ikke nok for SIF søndag aften mod Brøndby på JYSK park. Med scoring lige før og lige efter pausen sikrede Brøndby sig sejren på 3-1 i en kamp, hvor SIF havde fortjent mere.

En fantastisk ramme med 1.500 medlevende Brøndby-tilhængere i den ene ende og et pænt, fyldt JYSK park på de øvrige tribune-afsnit gjorde det til en stemningsfuld aften. Peter Sørensen havde valgt at bringe Casper Sloth ind i startopstillingen. Han erstattede Stephan Petersen på venstrekanten i forhold til seneste kamp i Aarhus. Ellers var det et unændret hold, SIF-manageren sendte på banen.

SIF var forberedt på både fysik og pres fra Brøndby’s side, og afviste topholdet fint i indledningen. Den første chance var også SIF’s – et frisparksindlæg fra Robert Skov, som Tobias Salquist fik hovedet på, men han blev også dømt offside.

Gammelby med venstrebenet
Jens Martin Gammelby blev den næste chanceskaber på listen, da han i det 12. minut trak godt ind i banen og fyrede af med venstre-benet. Frederik Rønnow i Brøndby-målet måtte halvklare, og Gustaf Nilsson kom lige akkurat for sent til riposten.

Brøndby havde bolden i nettet efter et kvarter, men målet blev annulleret for offside, hvilket understregede en tempofyldt og jævnbyrdig indledning på opgøret.

SIF havde mest initiativ i fortsættelsen – og spillede rigtig godt. Davit Skhirtladze var i spillehumær, Gustaf Nilsson vandt duellerne i front, Casper Sloth lagde fine pasninger og i venstre side var duoen Skov/Gammelby konstant dynamiske. Jens Martin Gammelby var tæt på at score på en tilfældigt opstået chance på et kiks af Johan Larsson tæt under mål midtvejs i halvlegen som største chance i en flot SIF-periode.

Zorniger reagerede – Davit scorede
Fra bænken reagerede Alexander Zorniger med en udskiftning allerede i det 29. minut. Antohny Jung, der havde pådraget sig en tidlig advarsel og havde haft hænderne fulde overfor Robert Skov blev vekslet med Svenn Crone.

Det stoppede ikke Skov. Kort efter havde han en solotur ved baglinien, hvor han snød tre Brøndby-forsvarere, inden hans skud blev pareret af Rønnow, men det var kun en stakket frist for et Brøndby-hold, der var splittet ad. På det fterfølgende hjørnespark steg Davit Skhirtladze til vejrs og headede SIF i front. 1-0 og der blev tavshed i gæsteafsnittet bag Brøndby-målet. Flot, flot halv time af SIF.

Simon J. bag om støttebenet
Og det fortsatte. Kort før pausen var Simon Jakobsen tæt på – med en afslutning med hælen bag om eget støtteben…! SIF var i overdådigt spillehumør.

Alligevel måtte SIF gå til pause med 1-1. Netop som SIF havde fået underkendt et 2-0 mål for offside i halvlegens sidste minut løb Teemu Pukki op og udlignede til 1-1. Ikke fortjent, men skinbarlig virkelighed.

Energi og Brøndby-mål
Brøndby kom ud til 2. halvleg med langt mere energi end i 1., og der skulle da heller ikke mere end tre minutters pres til, før føringsmålet kom. Bolden blev løftet ind i SIF-feltet, hvor Gregor Sikosek kiksede sin clearing. Kamil Wilczek lå på kanten af offside, flaget blev nede, og så kunne Brøndby-angriberen udplacere Thomas Nørgaard til blå-gul føringsmål.

Nu var det SIF, der var presset i bund, Alexander Zorniger havde tydeligvis talt med store bogstaver i gæsternes omklædningsrum, og SIF var rystet. Stormen blev dog reddet af, og SIF samlede sig langsomt. Gustaf Nilsson truede med et hovedstød og efter en times spil var Gustaf Nilsson i gennembrud, men han kiksede sin aflevering – Davit Skhirtladze var helt fri i modsatte side af feltet, men bolden nåede ham aldrig. I den anden ende var Hany Mukhtar tæt på med et skudforsøg.

Kampen havde udviklet sig til en jævnbyrdig affære. Peter Sørensen forsøgte at sprøjte ny vitalitet ind i SIF-holdert med indskiftninger af Jeppe Okkels og Mate Vatsadze for Casper Sloth og Gustaf Nilsson.

Sammy Skytte bød ind med et potent skudforsøg lige over mål, men selv om SIF fik etableret et pænt pres i kampens afsluttende fase, lykkedes det ikke at udligne. I kampens sidste minut appellerede SIF forgæves for straffespark. I stedet løb Hany Mukhtar ned og gjorde det til slutresultatet 3-1 Et ærgerligt nederlag i en kamp, hvor SIF havde fortjent mere.

SIF spiller igen hjemme på JYSK park allerede på næste søndag, 3. december, hvor Randers FC kommer på besøg. Der er kickoff kl. 14.00, og billet kan købes her.

Kampen i tal:
Alka Superligaen, 17. runde, søndag den 26. november kl. 18.00 på JYSK park:
Silkeborg IF – Brøndby 3-1 (1-1)
Mål: 1-0 Davit Skhirtladze (32.), 1-1 Teemu Pukki (44.),1-2 Kamil Wilczek (47.), 3-1 Hany Mukhtar (90.)
Advarsler: Anthony Jung, Paulus Arajuuri, Hany Mukhtar, Brøndby
Tilskuere: 5.777
Silkeborg IF (4-4-1-1): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Tobias Salquist, Simon Jakobsen, Gregor Sikosek (88.: Mikkel Vendelbo) – Robert Skov, Ibrahim Moro, Sammy Skytte, Casper Sloth (74.: Jeppe Okkels) – Davit Skhirtladze – Gustaf Nilsson.
Manager: Peter Sørensen
Brøndby IF (4-4-2): Frederik Rønnow – Johan Larsson, Paulus Arajuuri, Benedikt Röcker, Anthony Jung (29.: Svenn Crone) – Besar Halimi (72.: Lasse Vigen Christensen), Christian Nørgaard, Hani Mukhtar, Simon Tibbling (89.: Hjörtur Hermannsson – Teemu Pukki, Kamel Wilczek.
Cheftræner: Alexander Zorniger

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen