31. maj 2021

SIF bevarer sin plads i talenternes superliga

SIF er fortsat blandt de bedste klubber i Danmark til talentudvikling. DBU har netop fornyet klubbens licens, hvilket betyder at SIF’s talenter fortsætter i de landsdækkende ligaer for U19, U17 og U15.

DBU har netop offentliggjort tildelingen af licenser i talentrækkerne for den kommende sæson, og her har SIF ligesom i de to seneste år opnået 3,5 stjerner. Dermed er klubben fortsat blandt de førende i Danmark på talentudvikling, og klubbens elitehold i U19-, U17- og U15-rækkerne er sikret en plads i de landsdækkende ligaer i den kommende sæson, hvor der deltager 14 hold.

DBU indførte for to år siden et mere detaljeret bedømmelses-system, der har gjort det mere gennemskueligt for klubberne at se, hvilke parametre de er gode på, og hvor der er plads til forbedring. SIF er indplaceret som nummer 8 i Danmark, hvilket er én position bedre end i fjor, men SIF’s sportschef Jesper Stüker lægger ikke skjul på, at klubben stiler højere – og allerede har taget skridt til at få en højere score ved næste licens-tildeling.

– Vi er tilfredse med fortsat at være en del af det fine selskab i dansk talentudvikling, hvor vi har forbedret os siden sidste tildeling. Vurderingen baserer sig på en auditering tilbage i august 2020, og vi har siden investeret yderligere i vort talent set up med henblik på næste sæson. Blandt andet har vi sikret, at vi fremadrettet har en talentchef på fuld tid (P.C. Hansen – red.), flere ressourcer på det fysiske område og at vi får en halvtidsansat scouting- og rekrutteringsansvarlig. Det har vi gjort for at skabe et endnu bedre talentmiljø, men også for strategisk at opnå fire stjerner og være ”sikret” en plads i toppen af dansk talentudvikling et godt stykke ud i fremtiden. Vi mangler at hæve vores score med lige godt tre procent for at opnå fire stjerner, hvilket vi satser hårdt på at gøre til næste licenstildeling, siger Jesper Stüker.

Klubberne bliver bedømt på syv forskellige parametre. SIF scorer højt på punkter som faciliteter, strategi og produktivitet.

Højeste score er fem stjerne. Det opnåede FC Nordsjælland som eneste klub i fjor. I år er to klubber tildelt fem stjerner. Ud over FC Nordsjælland er det FC København, mens FC Midtjylland og Brøndby har fået 4,5 stjerner.

Se hele licens-tildelingen på DBU’s hjemmeside. Klik her for adgang. 

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen