2. maj 2021

Selvmål sikrer SIF smal sejr i Fredericia

SIF måtte slide for sejren søndag eftermiddag i Fredericia, hvor kampen blev afgjort på et selvmål i 1. halvleg.

En smal sejr til SIF i Fredericia søndag eftermiddag bringer nu for alvor spænding ind i kampen om divisionens førsteplads. Efter Viborgs nederlag til Helsingør fredag, er der nu kun et point imellem de to klubber, mens der fortsat er et hul på syv point for SIF ned til Esbjerg, der er næste modstander torsdag på JYSK park.

Kampen i Fredericia blev afgjort på et selvmål efter knapt en halv time, og selv om SIF havde chancer til mere, bl.a. blev Magnus Mattsson snydt for et straffespark, var Fredericia også godt med, så SIF’erne måtte slide for sejren.

Cheftræner Kent Nielsen havde valgt samme startopstilling, som i 2-0 sejren over Viborg 10 dage tidligere.

Fredericia kom frisk ud af startblokken og forsøgte at lægge pres på de sortklædte SIF’ere. Sammen med banens beskaffenhed, en forårsung græsbane, der ikke var gået gennem vinteren uden ar, gjorde det at Kent Nielsens mandskab havde svært ved at få kombinationerne til at flyde.

SIF-skud lige over mål
Det var dog SIF, der stof bag kampens første større chance, da Gustav Dahl trak med i venstre side og modtog bolden fra Nicolai Vallys på kanten af straffesparksfeltet. Han fyrede af på første berøring, men måtte se bolden gå lige over mål. I den anden ende var Leonel Martano tæt på med hovedet, men fra tæt hold headede han forbi Patrik Gunnarssons mål.

Kampen udviklede sig efterhånden til en åben slagudveksling med direkte spil fra begge mandskaber. Magnus Mattsson med et frispark lige over mål og Nicklas Helenius med et frit skud, der blev for blødt, bød ind på chancekontoen.

Føring og udskiftning
SIF kom foran lige inden kampen rundede den halve time. Et frisparks-indlæg fra Magnus Mattsson havnede i panden på Fredericia-angriber Leonel Montano, der ramte bolden så skævt, at den svævede i mål bag Fredericia-keeper Elias Olafsson. Kort efter blev Stefán Teitur Thórdarsson skadet og måtte trække sig ud af kampen. Han blev erstattet af Anders Klynge.

Et hurtigt udspark og kvikke kombinationer mellem Vallys, Helenius og Mattsson bragte sidstnævnte fri. SIF-topscoreren forsøgte at drible udenom Olafsson i Fredericia-målet, men blev fældet af målmanden. I stedet for at dømme straffespark tildelte dommer Patrick Stenzel Rasmussen imidlertid Mattsson en advarsel for film til stor frustration for SIF’eren.

God SIF-afslutning inden pausen
SIF sluttede halvlegen bedst og var både mest i bold-kontrol og kom til flest chancer. Mads Kaalund var tæt på 2-0, da han fire minutter før pausen vendte godt rundt i feltet og fyrede af fra spids vinkel mod det fjerne hjørne. Olafsson fik dog hånden på Kaalund-forsøget.

2. halvleg blev fattigere på chancer, og SIF var i perioder presset. Fredericia-træner Michael Hansen foretog to udskiftninger i pausen, og allerede efter 50 sekunder kom den første chance, da Kristian Kirkegaard trak fri i feltet og sparkede hårdt til bolden. Patrik Gunnarsson parerede til hjørnespark, g efter det fik Fredericia bolden i mål, da Onyedika Nwadike vendte rundt i feltet og sendte bolden ind. Samson Iyede stod dog i strafbar offside, så SIF’erne slap med skrækken.

Efter hjemmeholdets indledende pres i 2. halvleg kom SIF bedre med og fik flyttet spillet længere frem. Nicklas Helenius havde en god hovedstødschance 10 minutter inde, men måtte se Elias Olafsson vippe bolden over tværribben.

Chancerne blev færre, og mod slutningen lykkedes det Fredericia at lægge et vist pres på SIF’erne. Samson Iyede havde et godt skud fra spids vinkel, som Gunnarsson ben-parerede, og det lykkedes SIF at køre den smalle føring hjem og sikre sig tre vigtige point.

Næste kamp er allerede torsdag på JYSK park, hvor Esbjerg kommer på besøg. Køb billetter her.