26. juni 2023

Sebastian Jørgensen solgt til Malmö FF

Silkeborg IF har solgt Sebastian Jørgensen til den svenske traditionsklub Malmö FF.

Sebastian Jørgensen er en ægte Silkeborg-dreng og kom til SIF fra samarbejdsklubben HA85, allerede da han var 10 år.

Den teknisk stærke offensiv-spiller fik sin debut for førsteholdet i 2018, og siden er det blevet til 129 kampe med 32 mål og 24 oplæg til følge.

Sebastian Jørgensen var bl.a. en monumental del af SIF’s bronzehold i 2021/2022-sæsonen, hvor han som en del af VHS-trioen leverede 11 mål og 9 oplæg.

Men nu bliver det ikke til flere kampe i den røde trøje i denne omgang, for nye udfordringer venter i den svenske storklub Malmö FF, der har købt ’Seb’ fri af sin kontrakt i Søhøjlandet.

– Sebastian Jørgensen er et fantastisk eksempel på den strategi, vi arbejder ud fra i Silkeborg IF. Han kom til SIF fra HA85 allerede som 10-årig og blev optaget på Talent Team, Sølystskolens elitesportsklasser midt i 8. klasse. Så han har været med hele vejen i vores talentudviklingsprogram, og det gør mig altid stolt, når udlandet kalder på en af vores dygtige, egenudviklede spillere, siger sportschef Jesper Stüker og fortsætter.

– Sebastian har med sine mange afgørende aktioner været en vigtig del af den optur, vi har haft i Silkeborg IF i de forgangne sæsoner. Men vi har også stor forståelse for, at Sebastian har lyst til at prøve talentet af i udlandet. Når vi samtidig får en fornuftig pris og har afløserne på plads i vores trup, så går det hele op i en højere enhed. Derfor ønsker vi Sebastian held og lykke i sit nye eventyr, og så håber vi, det bliver til et gensyn, siger Jesper Stüker.

Sebastian Jørgensen er stolt over sin tid i Silkeborg IF, men den offensive profil glæder sig samtidig til at prøve sig af i udlandet og tørne ud for en klub af Malmö FF’s størrelse.

– Malmö FF er en storklub i Skandinavien, og jeg er glad for og stolt af at tage det næste skridt i min karriere. Det bliver spændende at prøve mig af på så højt niveau, og jeg glæder mig rigtig meget til udfordringerne, siger Sebastian Jørgensen og fortsætter.

– Når dét er sagt, er det også vigtigt for mig at takke Silkeborg IF. Jeg har været med hele vejen i SIF, og jeg forlader klubben med de bedste minder. Bronzesæsonen var et eventyr at være med til, og det var fantastisk at være en del af at bringe medaljer til Silkeborg, ligesom det var vildt at spille europæisk gruppespil med SIF i den forgangne sæson.

– For en Silkeborg-dreng som mig har det altid været en drøm at spille for SIF, og det har været en ære at trække den røde trøje over hovedet og at optræde på JYSK park foran vores fantastiske fans. Jeg kommer til at følge klubben tæt, og hvem ved – måske får jeg chancen for at komme tilbage en dag, siger Sebastian Jørgensen.

Silkeborg IF siger tak for de mange fantastiske år og flotte indsatser i SIF og ønsker samtidig Sebastian Jørgensen alt det bedste med de nye udfordringer i Sverige.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen