17. september 2016

Så kom sejren! SIF vinder 1-0

En forløsende scoring kort før tid af Andreas Albers sikrede SIF en fortjent sejr på 1-0 over AGF.

Sikke en forløsning! Der manglede blot fire minutter på uret i SIF’s kamp mod AGF lørdag eftermiddag, da Andreas Albers udnyttede en fejl i AGF-forsvaret til at bringe sig fri og sende bolden fladt i nettet forbi århusianernes keeper, Aleksandar Jovanovic. 1-0 til SIF og en såre fortjent sejr efter endnu en fin indsats af SIF-mandskabet. Forløsningen var til at tage og føle på, da samtlige spillere og det meste af bænken styrtede ned til tilhængerne for at kaste sig ind i en kæmpe glædesklynge.

Cheftræner Peter Sørensen havde kun foretaget en enkelt ændring i startopstillngen i forhold til seneste opgør mod SønderjyskE. Thomas Nørgaard var tilbage i målet efter sin skadespause med en brækket finger. Han afløste Jens Rinke, der måtte melde fra med en ankelskade.

AGF lagde fra kampens begyndelse pres på SIF’s bagerste bastioner, og evigt farlige Morten Duncan Rasmussen havde det første tilbud, da han hårdt presset af både Simon Jakobsen og Dennis Flinta fik sat hovedet på bolden. Thomas Nørgaard nåede du at vippe bolden til hjørnespark. Få minutter senere var det Elmar Bjarnason, der var tæt på med hovedet. Hans forsøg prellede af på ydersiden af stolpen.

SIF’s første chance kom efter et hjørnespark. Davit Skhirtladze lagde bolden knivskarpt ind foran AGF-målet, hvor Emil Scheel steg til vejrs og satte hovedet på. Desværre for SIF strøg bolden lige over AGF-målet. Da var der spillet 12 minutter af en fodboldkamp med en hæsblæsende indledning.

En fin fodboldkamp
SIF kom bedre med, og fik også lagt et pænt pres med fine tilbud som resultat. Ibrahim Moro havde et skud lige forbi, og Davit Skhirtladze bød ind med et skud, der akkurat blev blokeret i AGF-forsvaret. AGF bød også ind, bl.a. med et farligt skud fra Björn Daniel Sverrisson, der tog bagstanderen bag målet.

I det hele taget var der sat gang i en underholdende fodboldkamp lørdag eftermiddag på Mascot Park. Chancer til begge sider – også Nicklas Helenius gjorde sig bemærket med et fladt skud i det 36. minut – momentvis godt spil og bid i nærkampene.

I det 43. minut kom den tidligere SIF’er Daniel A. Pedersen på banen, da han afløste en skadet Danny Olsen. Det udløste mindre pæne tilråb fra SIF-tilhængerne – det klædte ikke det gode værtskab. Det gjorde til gengæld SIF’s indsats i 1. halvleg – en rigtig fin indsats af de røde, der sagtens kunne have fortjent at være foran.

AGF kom ud til 2. halvleg med mest energi, men SIF kom hurtigt tilbage i et fine flow. Efter knap en times spil gjorde Robert Skov comeback efter sit OL-fravær og den efterfølgende skadespause. Han afløste Emil Scheel på midtbanens venstrekant.

Stor chance til Agger
Han havde ikke været på banen i mange minutter, før han kom til den første afslutning. Et fint angreb i venstre SIF-side endte med bolden på Skovs fødder, og fra tæt hold fyrede han. Han måtte dog se Aleksandar Jovanovic klare det flade skud. AGF var også farlige, og Thomas Nørgaard måtte redde et godt forsøg fra Dino Mikanovic.

Halvlegens største chance tilfaldt Nicolaj Agger. Nicklas Helenius spillede Robert Skov fri i højre side, og Skovs flade indlæg lå lige til at Agger kunne glide bolden i mål ved bageste stolpe. Men SIF-spilleren kom brøkdele af et sekund for sent, så bolden i stedet trillede til målspark. Robert Skov havde også en god hovedstødsmulighed efter et hjørnespark, men overplacerede bolden.

Både Andreas Albers og Emil Lyng kom på banen i et forsøg fra bænken på at hive sejren hjem, og det blev Andreas Albers, der fik hovedrollen, da han med fire minutter igen afgjorde kampen, så jublende SIF’ere kunne falde hinanden om halsen ved slutfløjt.

SIF spiller igen allerede tirsdag aften på udebane mod Esbjerg. Næste hjemmekamp er mandag den 26. september kl. 19.00 på AaB.

Alka Superligaen, 9. spillerunde, lørdag den 17. oktober 2016 kl. 16.00 på Mascot Park:
Silkeborg IF – AGF 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Andreas Albers (86.)
Tilskuere: 4.164
Advarsler: Ibrahim Moro, SIF, Björn Daniel Sverrisson, Christopher Oikonomidis, AGF.
Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Mikkel Cramer – Nicolaj Agger (79.: Emil Lyng), Mikkel Vendelbo, Ibrahim Moro, Emil Scheel (57.: Robert Skov) – Davit Skhirtladze (72.: Andreas Albers), Nicklas Helenius.
Cheftræner: Peter Sørensen
AGF (4-1-4-1): Aleksandar Jovanovic – Dino Mikanovic, Niklas Backman, Alexander Juel Andersen, Jesper Juelsgård – Björn Daniel Sverrisson(72.: Stephan Petersen) – Elmar Bjarnason, Danny Olsen (43.: Daniel A. Pedersen), Mustafa Amini, Christopher Oikonomidis (85.: Kasper Junker) – Morten Duncan Rasmussen.
Cheftræner: Glen Riddersholm