20. september 2016

Kun målene manglede i Esbjerg

En fornem 1. halvleg af SIF var ikke nok til sejr tirsdag aften i Esbjerg. Det blev 0-0 i en kamp, der rummede chancer til sejr for begge mandskaber.

En af fodboldens mest fortærskede floskler fortæller, at man skal score i sine gode perioder. SIF havde en fanastisk periode, der varede i det meste af 1. halvleg, men trods overvægt i både spil og chancer – og det var store chancer – lykkedes det ikke SIF at score. På den baggrund måtte SIF stille sig tilfreds med 0-0 i Esbjerg tirsdag aften.

Esbjerg kom langt bedre med i 2. halvleg, hvor det var vestjydernes tur til at brænde de store tilbud. En god fodboldkamp manglede det vigtigste: Mål.

For SIF var det tilfredsstillende at være i stand til at dominere kampen både spil- og chancemæssigt, det var anden kamp i træk til nul – og tredje kamp i streg som ubesejret.

Styr på kampen
Eneste ændring i Peter Sørensens holdudtagelse i forhold til sejren over AGF tre dage tidligere var startplads til Robert Skov. Det havde fortrængt Emil Scheel til bænken for første gang i sæsonen.

SIF havde styr på kampen fra start og var også først til at true målet. Indenfor de første fem minutter noterede man sig skudforsøg af Ibrahim Moro og tilbagevendte Robert Skov – dog var det første langt over og det andet langt forbi. Men det var et signal om et SIF-hold, der både ville kontrollere modstanderen – og true i offensiven.

De gode indledende takter tog SIF med sig ind i fortsættelsen. Bortset fra et enkelt kontra-gennembrud af Mads Hvilsom var det fortsat SIF i førersædet. Et godt gennemspillet angreb i det 17. minut var tæt på at bringe SIF på 1-0. Helenius spillede Jens Martin på højrekanten, og hans flade tværpasning nåede lige akkurat ikke frem til Davit Skhirtladze midt for mål, idet Esbjerg-keeper Jeppe Højbjerg kom imellem.

Kun målene manglede
Fire minutter senere havde Helenius et hovedstødsforsøg efter oplæg fra Jens Martin Gammelby. Den lange nordjyde fik dog dårligt træf på bolden, der svævede over tværribben. Minuttet senere var opskriften den samme, men også denne gang strøg bolden over mål. Der stod SIF på det hele i denne fase af kampen. Det eneste der manglede for at gøre SIF-indsatsen perfekt, var mål.

Efter knap en halv times spil brød Davit Skhirtladze godt igennem i SIF’s venstre side, trak ind i feltet og centrede fladt mod midten, hvor Nicklas Helenius lige akkurat kom for sent i sit glid mod bolden. Det var nærved og næsten – og så var Esbjerg i stedet tæt på at bringe sig på 1-0 lige inden kampen rundede den halve time. Kevin Mensah gled godt igennem i SIF’s højre forsvarsside, men overplacerede sit skud, så bolden gik forbi mål ved fjerneste stolpe.

Esbjerg kom bedre med
Mensah-afbrænderen var signal til, at hjemmeholdet kom bedre med i kampen. Leon Jessen havde et godt gennembrud, og hans indlæg blev ikke behandlet efter fortjenste af Mads Hvilsom, der sendte bolden over mål. Få minutter senere var det Kevin Mensah, der tøvede for længe i fri position, så Simon Jakobsen kunne nå tilbage og tackle ham i skudøjeblikket.

SIF kom frem mod pausen tilbage i kampen, og Robert Skov havde et nærgående forsøg, da han frækt satte indersiden på bolden på kanten af feltet, men måtte se bolden stryge lige forbi den ene opstander. Davit Skhirtladze bød også ind med et skudforsøg – dog over mål, og Nicolaj Agger tvang Jeppe Højbjerg til at give hjørnespark på sit skudforsøg langt udefra. På det hjørnespark var Mikkel Vendelbo tæt på at score på sin gamle hjemmebane, men hans halvflugter blev blokeret på stregen. Robert Skov satte punktum for halvlegen med SIF’s største chance, hvor hans spark blev refleksreddet af Jeppe Højberg. En stærk afslutning af SIF, der havde fortjent at gå til pausen med en føring.

SIF gik til pause med en skudstatistik, der sagde 12-3 i gæste-favør. Indledningen på 2. halvleg blev knapt så hæsblæsende. Esbjerg forsøgte at tiltvinge sig initiativet, og det var som om SIF var gået et gear ned i kadence. Peter Sørensen reagerede ved at veksle på toppen. Andreas Albers – matchvinderen fra AGF-kampen – kom på banen, hvor han erstattede Nicklas Helenius.

Esbjerg med halvlegens første chance
Det var Esbjerg, der tilkæmpede sig halvlegens første chance, da Mads Hvilsom vendte rundt i SIF-feltet og sparkede mod mål. Bolden strøg dog fladt forbi fjerneste stolpe. Robett Skov svarede igen efter en time med et af sine karakteristiske ryk ind i banen afsluttende med et skud, der dog gik forbi fjerneste stolpe.

Kampen var ved at tage fart igen – og Esbjerg virkede betydeligt farligere end i det meste af 1. halvleg. Da kampuret rundede en time trak Casper Nielsen fri i SIf-feltet og fyrede af. Skuddet gik dog over mål – heldigt for SIF, det var en stor chance.

Endnu større var Esbjerg-chancen minuttet senere. Kevin Mensah rundede Thomas Nørgaard og centrede mod midten, hvor Bjørn Paulsen forsøgte at sende bolden i det tomme net. Men på mirakuløs vis var Nørgaard nået tilbage og fik med en refleksredning pareret bolden til hjørnespark. Trængselstider for SIF.

Emil Scheel kom på banen i stedet for Davit Skhirtladze uden at SIF for alvor fik overtaget kampen, og så måtte SIF’erne stille sig tilfreds med 0-0.

Næste kamp for SIF spilles mandag i næste uge, hvor AaB kommer på besøg. Der er kampstart kl. 19.00.

Alka Superligaen, 10. spillerunde, tirsdag den 20. september kl. 19.00 på Blue Water Arena:
Esbjerg fB – Silkeborg IF (0-0)