9. august 2022

Reserverne vandt andendagsgildet i Aalborg

Mål og assist blev det til for Frederik Carstensen, da SIFs reserver tirsdag eftermiddag vandt 2-1 over AaB på aalborgensernes træningsanlæg i Horne. Assisten blev omsat til sejrsmål af Asbjørn Bøndergaard.

Reserveholdet fulgte op på mandagens sejr på 3-1 over AaB i 3F Superligaen på bedste vis ved at vinde 2-1 ude over AaB. Frederik Carstensen markerede sig ved først at score på en ripost i 1. halvleg og dernæst ved et indlæg i 2. halvleg til Asbjørn Bøndergaard, der dermed kunne score sejrsmålet til 1-2.

Flere superligaspillere på begge hold
AaB stillede med flere af de spillere, der ikke fik så meget spilletid på JYSK park mandag aften, bl.a. Pedro Ferreira, Milan Makaric, Kasper Kusk og Kilian Ludewig. Derudover havde hjemmeholdet syv akademispillere med i truppen. SIF havde en startopstilling udelukkende med spillere fra førsteholdstruppen, samt fire U-spillere på bænken.

Stille start
De to hold startede kampen stille og roligt, og ingen markerede sig med noget specielt. Efter 10 minutter begyndte gæsterne fra SIF af vise sig lidt frem med flotte kombinationer afsluttende med indlæg fra Oggesen, der indtog den lidt uvante position som højre back, dog uden afslutning til følge. Lige efter var det så AaB´s tur, da der opstod en stor chance efter lidt ukoncentreret spil i midterforsvaret, men Makaric skød lige over Hedvalls mål – Hedvall, der i øvrigt meget passende fejrede sin 24 års fødselsdag med fodbold og sejr.

Mål!
Efter knapt en halv times spil kom så det fortjente mål til gæsterne, der i en lang periode havde spillet bolden flot rundt, uden at AaB kunne intervenere i det spil. Søren Tengstedt sendte et hårdt skud af sted, som målmanden kun kunne halvklare. Bolden røg lige ud til Frederik Carstensen, der udnyttede den store chance og gjorde det til 0-1.

Få minutter senere kunne det også være blevet 0-2, da Oggesen flot fik erobret bolden og satte en kontra i gang. Tengstedt fik spillet Klitten inde foran mål, og backen fik da også afsluttet, men Theo Sander i AaB-målet reddede
Hjemmeholdet forsøgte at slå igen fra venstresiden med Kasper Kusk, men anfører Mattsson viste sin fysik og demonterede modstanderen på overbevisende måde. Også kampens dommer blev demonteret, dog af en løs bold, men manden med fløjten kunne tage turen i græsset med et smil. I slutfasen af 1. halvleg viste SIFerne gode takter i erobringsspillet, og spillet foregik mest på AaBs banehalvdel.

Udskiftning til 2. halvleg
Gojani, der var med igen efter sin skade, blev ved starten af de sidste 45 minutter udskiftet med Theodor Hoffmeyer Beck, der gik ind på højre back, mens Oggesen rykkede frem på kanten. Hoffmeyer fik i sin første aktion på banen flot headet væk i feltet og faldt i det hele taget godt ind i spillet med flere fine detaljer, bl.a. en god pasning til Kaalund, der med venstrebenet desværre skyder fordi.

André Calisir, der fik flere spilminutter i benene end sidst mod Randers, fik inden sin udskiftning vist endnu et fint eksempel på sin styrke, da han kom godt på tværs efter et sjældent farligt boldtab på midten af banen – Calisir er godt på vej tilbage efter sin skade.

Udligning på frispark, men SIF trak det længste strå til sidst
Efter godt 20 minutter fik AaB tilkendt et frispark uden for feltet, og det forstod Oliver Ross at udnytte ved at sende bolden gennem muren og ind bag Hedvall i målet.
Indskiftede Bøndergaard kom ind som frontangriber, mens Carstensen faldt lidt længere ned på banen. Sidstnævnte havde et godt gennembrud og blev nedlagt i feltet til noget, der godt kunne ligne et straffespark – også efter hans egen mening – men dommerens fløjte forblev tavs.

Lige som SIFs første mål, der faldt efter 29 minutter, var  lykketallet også i 2. halvleg 29. Carstensen havde et af sine løb fremad i venstre side og centrede i fuldt løb, hvor Bøndergaard inde foran mål lige akkurat kunne strække sig langt nok frem og prikke bolden ind i det fjerneste målhjørne til 1-2.

Halvlegen sluttede af med flere gode tiltag fra Mattsson og to gange Bøndergaard. Mattsson erobrede på fornem vis bolden langt oppe på banen, men AaB afværgede det potentielt farlige forsøg ved at begå frispark. Bøndergaard var farlig af to omgange. Første gang, da han var på vej igennem forsvaret, var han så heldig at træde i bolden, og anden gang, da han alene fik erobret bolden, fik hjemmeholdet igen klaret frisag.
Dermed blev det ved 1-2 og en helt fortjent sejr endnu engang til de røde over de rød- og hvidstribede fra Nordjylland.

Næste opgave for reserveholdet bliver i den nye Future Cup og kampen er programsat til mandag den 19. september 2022 hjemme på JYSK park mod FC Nordsjælland.

Reserveholdstestkamp, 9. august 2022 på AaB´s træningsanlæg
AaB – Silkeborg IF 1-2 (0-1)
Mål:
0-1 (29) Frederik Carstensen, 1-1 (67) Oliver Ross, 1-2 (74) Asbjørn Bøndergaard

SIF: Oscar Hedvall, Andreas Oggesen (Asbjørn Bøndergaard), Alexander Busch, André Calisir (67: Alexander Priesborg Madsen), Lukas Klitten, Anders Dahl, Pelle Mattsson, Robert Gojani (46: Theodor Hoffmeyer Beck), Søren Tengstedt, Mads Kaalund, Frederik Carstensen.

Referat: Ulla Myrhøj