12. marts 2018

Reserverne tabte til Esbjerg

Det blev til et nederlag på 4-1, da SIF mandag eftermiddag på JYSK Park mødte Esbjerg i Reserveholdsligaen.

Mandag eftermiddag tog SIF imod Esbjerg fB på JYSK Park i Reserveholdsligaen, og det blev en tvivlsom fornøjelse for hjemmeholdet, der måtte indkassere et nederlag på hele 4-1. Jeppe Gertsen stod for SIFs enlige scoring efter et flot hovedstødsforsøg fra Gregor Sikosek.

Hurtig scoring
Esbjerg chokstartede med en scoring efter bare fire minutter. Det var det første overhovedet, der skete i nærheden af de to mål, men SIF svarede hurtigt igen, da Stephan Petersen forsøgte sig i den anden ende minuttet efter. Skuddet gik dog over mål, og det skulle vise sig at være meget symptomatisk for kampen. En kombination af uskarphed, uheld og en godt spillende Esbjerg-målmand var udslagsgivende for kampens resultat.

Annulleret mål
I det 13. minut troede både spillere og tilskuere, at SIF fik udlignet. Mate Vatsadze steg flot til vejrs og headede Sammy Skyttes frisparksbold i mål, men linjedommeren markerede desværre for offside. Forinden havde Magnus Mattsson haft to gode forsøg og efter det annullerede mål fortsatte SIF med at dominere kampen.

Gode forsøg
Esbjergs forsvar måtte stå imod op til flere fine forsøg fra hjemmeholdet fra den 20. til det 30. minut, hvor først Mads Emil Madsen måtte se sit forsøg flot afværget af Jonas Mortensen i Esbjerg-målet efter en god bold i dybden fra Stephan Petersen. Kort efter slikkede et indlæg fra Sikosek vestjydernes overligger, og endelig skød Mattsson forbi efter et godt angreb.

Rent uheld
Trods massivt pres fra hjemmeholdet var det Esbjerg, der kom på 0-2. Men der skulle et selvmål til, da Sikosek var så uheldig at glide bolden ind i eget net. Trods den kolde dukkert fortsatte SIFerne presset mod Esbjergs mål, og det resulterede i bl.a. tre hjørnespark på stribe, som Mattsson lagde godt ind foran mål. På det tredje måtte Vatsadze se sit ellers velplacerede hovedstød reddet på stregen. Heller ikke Sebastian Jørgensen, der tidligt i kampen blev skiftet ind for en skadet Nambishi, eller Mads Emil Madsen kunne få bolden over stregen. Vatsadze sluttede de første 45 minutter af med et skud over mål. Også Mads Emil Madsen måtte udgå med en skade kort før pausen

Fortsat pres
2. halvleg startede, som 1. halvleg sluttede: med massivt pres fra SIFerne, der i perioder viste godt spil. Esbjerg havde intet fremadrettet, men forsvarede sig til gengæld godt og havde mange folk i feltet, når hjemmeholdet kørte spillet op ad banen. Og igen blev det vestjyderne, der kom på måltavlen. Og igen var hjemmeholdet uheldige, da skuddet fra Adrian Petre blev rettet af og snød Nørgaard i målet. Stik imod chancer og spillets fordeling var det gæsterne, der nu stod noteret for tre scoringer på fire forsøg. Et ukendt antal forsøg og et stort antal hjørnespark havde ikke givet noget til hjemmeholdet.

Reducering
Med godt et kvarter tilbage kom der så endelig en scoring til det dominerende hjemmehold. Gregor Sikosek steg uimodståeligt til vejrs og headede mod mål, men mirakuløst kom Jonas Mortensen igen i vejen med en redning, som han havde gjort det så mange gange i kampens løb. Det blev dog kun til en halvklaring, hvorefter bolden efter lidt tumult havnede hos Jeppe Gertsen, der resolut sparkede bolden over stregen.

Mål igen til gæsterne
Efter reduceringsmålet burde der være gået hul på bylden, men det var gæsterne, der helt og holdent havde forpagtet heldet, og efter godt 80 minutter blev det så 1-4, da Daniel Anyembe fra kanten af feltet fik frit skud og med et fladt skud sendte bolden ind bag Thomas Nørgaard. Slutresultatet 1-4 kan der ikke ændres på, men det er et resultat, der ikke på nogen måde afspejler kampens forløb.

Næste kamp
Reserveholdet spiller deres næste kamp tirsdag, den 20. marts 2018 kl. 13.00 ude mod AC Horsens.

Reserveligaen, pulje 3, 2. spillerunde, mandag, den 12. marts 2018
Silkeborg IF – Esbjerg fB 1-4 (0-2)

SIF: Thomas Nørgaard, Valance Nambishi (16: Sebastian Jørgensen), Jeppe Gertsen, Nicklas Bugge, Gregor Sikosek, Sammy Skytte, Mads Emil Madsen (40: Stefan Stojilkovic), Stephan Petersen, Magnus Mattsson, Jeppe Okkels, Mate Vatsadze (64: Frederik Alves).

Målscorere: 0-1 (4) Yuri Yakovenko, 0-2 (32) selvmål, 0-3 (61) Adrian Petre, 1-3 (74) Jeppe Gertsen, 1-4 (83) Daniel Anyembe.