28. oktober 2019

Reserveliga: SIF tabte chancerig kamp til naboer

Silkeborg IF’s reserver havde chancerne for at spille lige op med FC Midtjylland, men måtte til sidst se gæsterne snuppe alle tre point på JYSK park.

Der var dømt lokalopgør, da SIF’s reserver på hjemmebane tog imod FC Midtjylland. I en tæt pulje kunne SIF komme på omgangshøjde med FC Midtjylland med en sejr.

Til kampen havde cheftræner for reserveholdet Peder Knudsen valgt at stille op i en 4-5-1 formation, hvor Emil Holten lå alene på toppen, mens Shkodran Maholli for første gang i et stykke tid var at finde fra start, efter svenskeren har døjet med småskader.

Det var dog gæsterne som kom bedst fra start. FC Midtjylland kom både foran 1-0 og 2-0 i første halvdel af første halvleg. Junior Brumado og Gustav Isaksen stod for scoringerne til FCM, som i den første del af kampen var bedst.

I den sidste del af første halvleg var det dog Silkeborg, som langsomt men sikkert fik spillet sig tilbage i kampen. Kampens højdepunkt burde have været en 1-2 scoring i det 45. minut, da Shkodran Maholli elegant fandt Emil Holten med en hælaflevering. Holten sparkede bolden sikkert ind, men kampens dommer fløjtede for offside. Billederne efterfølgende viste dog klart, at Holten var onside, og dermed blev SIF frataget en reducerende scoring, som oven i købet var en rigtig flot en af slagsen. Se situationen i videoen ovenover.

God start på anden halvleg

Efter pausen var det igen SIF, som var bedst. Men ligesom i første halvleg, så blev holdet frataget en scoring. Igen var det flot forarbejde, denne gang af Oliver Haurits, som gav Emil Holten en stor chance, som angriberen sikkert sparkede ind. Igen var flaget dog oppe, og igen var det en fejlagtig dom. Ærgerligt for SIF-holdet, som dog fortsatte med at klø på. Efter 56 minutter gav det så endelig en scoring, som også blev godkendt. Shkodran Maholli dukkede op ved bagerste stolpe efter et hjørnespark, og kunne relativt uhindret heade bolden ind.

Scoringen gjorde dog ikke noget godt for SIF-spillet. I stedet var det gæsterne, som tog teten på JYSK park. FC Midtjylland-holdet fik held med at stresse SIF i flere situationer, og var i den sidste del af kampen det bedste hold. Junior Brumado blev dobbelt målscorer efter 65 minutter, da han udnyttede et knivskarpt indlæg fra kanten. En situation hvor SIF-forsvaret så en anelse passivt ud.

3-1 scoringen lagde en dæmper på opgøret. SIF-holdet kom aldrig rigtig ind i kampen igen, og måtte i stedet se alle tre point forsvinde ud til heden. SIF står dermed med tre point efter fire kampe i reserveligaen. Næste kamp er d. 11. november, hvor holdet på hjemmebane tager imod Viborg FF.