29. maj 2020

Pokal og point på spil på JYSK park

Pokal og point på spil i aften

Stemningen på JYSK park i aftenens kamp mellem SIF og FC Nordsjælland kommer fra omkring 200 af fansenes trøjer ophængt på Den Røde Tribune. Den manglende stemning rokker dog ikke ved, at meget står på spil.

Tidligere SIF-angriber Iddi Alkhag var fredag formiddag forbi JYSK park for at hænge en af sine gamle trøjer op. Udelukkende for at støtte SIF-drengene i aftenens kamp. 

Der er både en pokal og tre vigtige point på spil, når SIF og FC Nordsjælland i aften genåbner 3F Superligaen på JYSK park. Pokalen er El Plastico – en rød plastic-sag, som blev indstiftet, da SIF indviede JYSK park, og der dermed blev to klubber i Danmark med kunstgræs – FC Nordsjælland og SIF. SIF har endnu til gode at erobre den, selv om det var tæt på senest, da Ronnie Schwartz brændte straffespark ved 2-2 i kampens overtid.

Men selv om pokaler altid pynter på et holdbillede, er det nok mere de tre point, spillerne fra både SIF og FC Nordsjælland har fokus på.

SIF skal forsøge at samle op på de gode takter fra før corona-nedlukningen, hvor det blev 5 point i tre kampe. Det betyder, at der nu kun er to point op til Esbjerg og 13. pladsen, der er vigtig at erobre for at forbedre mulighederne i det kommende gruppespil. Hvis SIF vinder i aften, overhaler Kent Nielsens mandskab dermed vestjyderne, der vil være under pres i deres kamp søndag mod AaB.

For FC Nordsjælland handler det om at sikre sig en plads i top 6 og dermed slutspillet. Med to runder igen ligger aftenens modstander på JYSK park på femtepladsen med blot tre point ned til 7. pladsen, der udløser gruppespil om at undgå nedrykning i stedet for slutspil om mesterskab, metal og europæiske pladser.

Der står således meget på spil på JYSK park.

Stemningen bliver dog ikke derefter, da kampen på grund af corona afvikles uden tilskuere. Stemningen er dog ikke helt væk, idet mange SIF-fans har været forbi stadion for at aflevere deres SIF-trøje til ophængning på Den Røde Tribune. SIF-koryfæer som Henrik Tømrer, Morten Bruun, Jesper Thygesen, Frank Hansen, Steven Lustü, Rajko Lekic og Iddi Alkhag har således været forbi for at hænge deres gamle trøjer op, og det er blevet en rød væg, der emmer af klub-ånd og historie. Forhåbentlig går tv-kameraerne tæt på trøjerne i løbet af aftenens kamp.

Kampen sendes på TV3 Sport fra kl. 19.00 med optakt fra kl. 18.15.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen