14. maj 2019

Plaffeministeren reddede festen for SIF

Nede med 0-2 så det sort ud for SIF i tirsdagens topkamp mod Viborg FF, men Ronnie Schwartz sørgede med to mål for 2-2 foran 9.117 tilskuere på JYSK park.

Viborg var tæt på at ødelægge SIF’s fest på JYSK park tirsdag aften, hvor over 9.000 tilskuere var på plads i kampen, som havde fået betegnelsen Slaget om Superligaen. Gæsterne var foran 2-0 i løbet af 12 minutter mod et nærmest paralyseret SIF-hold. Men Ronnie Schwartz reddede festen med to mål – ét lige før og ét lige efter pausen, og så endte det 2-2, hvilket betyder, at SIF fortsat fører NordicBet Ligaen med ét points forspring til tirsdagens modstander. Dermed kan SIF fortsat selv afgøre sin oprykningsskæbne med to runder tilbage.

Cheftræner Michael Hansen havde valgt samme startopstilling, som 10 dage tidligere på samme bane havde slået Thisted 5-0. De 11 udvalgte løb ind til en vanvittig kulisse. JYSK park var udsolgt til sidste plads, og til både klapsalver og 3.000 omdelte Dannebrogsfalg blev de budt velkommen i arenaen. Fangruppen Stoltheden bød velkommen med en tifo i det meste af Den Røde Tribunes bredde med teksten: Det ægte Midtjylland er rød og hvid.

Med fuld tryk på kulissen både fra de 1.500 viborgensere i gæste-afsnittet og de 2.500 på Den Røde Tribune var intensiteten på banen høj fra start. Viborg kom frem til første chance i det 3. minut, hvor Jeff Mensah kom til skud i SIF-feltets højre side, men skød i sidenettet.

Tidligt gæste-føring
Viborg kom også i front allerede i det 10. minut efter kampens første hjørnespark. Bolden havnede foran SIF-målet og blev ikke clearet, Mikkel Knudsen sparkede på overliggeren, og i forvirringen efter at bolden slog ned i det lille felt, fik Viborg-anfører Jeppe Grønning skovlet bolden i nettet på trods af Oscar Hedvalls ihærdige forsøg på at afværge.

En skidt start blev værre tre minutter senere, hvor Christian Sivebæk kom til indlæg i SIF’s venstreside. Hans flade bold ind foran kom Mikkel Agger først på og sendte i nettet. 2-0 til gæsterne – og der var ikke engang spillet 13 minutter. Nu var det op ad bakke for SIF.

SIF kom længere frem på banen i de følgende minutter, men kom kun til et enkelt hjørnespark og en halv chance til Mads Emil Madsen og efterfølgende Ronnie Schwartz. Viborg forsvarede sig godt og bød ind med fysik og aggressivitet og var også farlig på de omstillinger, der bød sig. Jeff Mensah havde et hovedstødsforsøg efter en god halv time, som Oscar Hedvall dog ikke havde de store problemer med at klare.

Schwartz med sit 20. liga-mål
Der skulle en fejl i Viborg-forsvaret til at sætte SIF igang. Dommer Henrik Overgaard dømte indirekte frispark, da Simon Trier lagde tilbage til målmand Ingvar Jonsson og denne tog den op i favnen. Viborg-spillerne protesterede voldsomt, men det tog SIF’erne sig ikke af. Fra kort afstand bankede Ronnie Schwartz bolden i mål til sit 20. ligamål i denne sæson på Stephan Petersens oplæg – og så levede SIF. Kort efter havde Andreas Heimer et farligt skud, som Jonsson måtte ud i fuld længde for at klare, og SIF gik højt og aggressivt på viborgenserne.

SIF lagde aggressivt fra land i 2. halvleg og fik også sendt bolden i nettet efter bare to minutter, men målet blev underkendt for offside. SIF-tilhængerne på Den Røde Tribune skulle dog ikke vente længe på udligningen. To minutter senere kæmpede Svenn Crone sig uimodståeligt igennem ved Viborgs baglinie og lagde bolden fladt ind til Ronnie Schwartz. Plaffeministeren svigtede ikke og stemplede sit 21. sæsonmål i nettet med en klinisk afslutning. Et forvandlet hjemmehold var kommet på banen til 2. halvleg.

Kampen udviklede sig dog som en stillingskrig, og det blev ikke til mere på en intens aften på JYSK park.

SIF spiller igen allerede søndag i Sundby Idrætspark mod Fremad Amager. Næste hjemmekamp er lørdag 25. maj, hvor Nykøbing FC kommer på besøg på JYSK park.

NordicBet Liga, 31. runde, tirsdag 14. maj kl. 19.00 på JYSK park:
Silkeborg IF – Viborg FF 2-2 (1-2)
Mål: 0-1 Jeppe Grønning (10.), 0-2 Mikkel Agger (13.), 1-2 Ronnie Schwartz (40.), 2-2 Ronnie Schwartz (50.)
Advarsler: Mikkel Vendelbo, Silkeborg IF, Alexancer Fischer, Christian Sivebæk, Jeppe Grønning, Viborg FF
Tilskuere: 9.117
Silkeborg IF (4-2-3-1): Oscar Hedvall – Svenn Crone, Frederik Alves, Anders Hagelskjær, Frederik Møller – Andreas Heimer (63.: Mikkel Vendelbo), Mads Emil Madsen – Stephan Petersen (88.: Rasmus Carstensen), Marc Rochester, Jeppe Okkels (70.: Shkodran Maholli) – Ronnie Schwartz.
Cheftræner: Michael Hansen
Viborg FF (4-4-2): Ingvar Jónsson – Mikkel Knudsen, Nikko Boxall, Simon Trier, Alexander Fischer – Jeff Mensah (70.: Oliver Thychosen), Jeppe Grønning, Frederik Brandhof, Christian Sivebæk (78.: Nicklas Røjkjær) – Andreas Albers, Mikkel Agger (80.: Morten Beck).
Cheftræner: Steffen Højer.