7. september 2019

Pelle Mattsson med i dansk straffe-drama

Pelle Mattsson med i dansk straffe-drama

Det danske U19-landshold besejrede fredag i Nykøbing Falster Wales efter straffesparkskonkurrence. SIF’s Pelle Mattsson var med fra start.

SIF-talentet Pelle Mattsson var med fra start, da det danske U19-landshold fredag aften i Nykøbing Falster spillede 3-3 mod Wales. Kampen var den første i en firekant-turnering, hvor også Sverige og Norge deltager, og da vinder møder vinder og taber skal op imod taber i turneringens anden kamp, skulle der findes en vinder på straffesparkskonkurrence. Det blev Danmark, der vandt samlet med 8-7.

Pelle Mattsson spillede som 8’er på den centrale midtbane og blev skiftet ud efter 65 minutter. På det tidspunkt første Wales 2-1 efter at Albert Grønbæk Erlykke fra AGF havde reduceret walisernes 2-0 føring inden pausen. Siden udlignede Ahmed Daghim fra FC København inden en hektisk afslutning med et mål til hvert hold i overtiden. Først bragte Wales sig på 3-2, men Oliver Sørensen fra FC Midtjylland udlignede kort efter.

– Dejligt at se en SIF-spiller i en landskamp. Pelle Mattsson fik i glimt vist sit store potentiale, siger SIF’s head of coaching, Michael Hansen, der overværede kampen i Nykøbing.

– Pelle startede på den centrale midtbane i Danmarks 3-4-3 system. I 1. halvleg var Danmark for passiv og landede ofte med fem i bagkæden. Det gav et stort arbejdsrum overladt til de to centrale midtbane-spillere. Her havde Pelle svært ved at erobre, og i det offensive spil var han for lidt på bolden, forklarer Michael Hansen.

– I 2. halvleg ændrede Danmark til 4-3-3. Det ændrede også attituden til en mere offensiv og aggressiv stil. Det gjaldt også for Pelle, som var med i de første 20 minutter af halvlegen. I den periode så erobringer og fremadrettede afleveringer fra Pelle gode ud, fortsætter SIF-træneren.

Efter slutfløjtet gik man direkte til straffespark, hvor Danmark var mest koldblodig. Oliver Sørensen scorede på det afgørende straffespark til 8-7.

I den anden kamp vandt Sverige over Norge, og dermed mødes Danmark og Sverige mandag i Nykøbing Falster.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 03.12. kl. 14.00
Scroll til toppen