23. september 2021

Otte minutters nedsmeltning gav pokal-exit

Sebastian Jørgensen scorede et sandt drømmemål og Søren Tengstedt sit første for SIF – alligevel vandt Horsens 3-2 i en bøvlet pokalkamp, hvor gæsterne indkasserede tre mål på otte minutter.

Silkeborg IF-truppen og et antal medrejsende fans og sponsorer tog torsdag aften turen til CASA Arena i Horsens, hvor AC Horsens ventede i Sydbank Pokalens 3. runde.

Cheftræner Kent Nielsen havde valgt at ændre på fire positioner i forhold til mandagens Superliga-kamp mod AGF. Således var der comeback i startopstillingen til Joel Felix og Sebastian Jørgensen, mens de nye drenge i klassen, Robert Gojani og Søren Tengstedt, begge fik lov til at vise sig frem fra start for første gang.

Det skiftevis regnede, blæste og stormede på CASA Arena, men lige ved dommer Jakob Kehlets første fløjt brød solen alligevel frem på et kort visit.

Perlemål af Seb
SIF satte sig på spillet med det samme og dominerede på bolden. I det sjette minut kom første chance, da Mark Brink sendte en dyb og helt perfekt bold til Rasmus Carstensen, der centrede på tværs – Horsens fik clearet til et hjørne, som Søren Tengstedt sparkede over med højrebenet.

Ellers var der ikke ligefrem voldsom kvalitet over forestillingen i kampens indledning.

Det var der til gengæld i det 14. minut, da Silkeborg IF bragte sig i front. Gode takter og en erobring af Robert Gojani førte til, at Sebastian Jørgensen modtog bolden et par meter uden for feltet og klappede til kuglen med venstrebenet. BANG – og bolden strøg direkte op i målhjørnet uden hverken jordisk eller underjordisk chance for keeper Marcus Bobjerg: 1-0 til SIF på smukkeste vis.

Ufortjent udligning
Hjemmeholdet formåede ikke at sætte mange afleveringer sammen, og der var ikke megen fare over de gule. Der skulle således også en glidende tilfældighed fra Andreas Oggesen til, før Horsens fik en slags afslutning, men Nicolai Larsen var påpasselig og klarede uden problemer.

Rasmus Carstensen var vel nok den mest iøjnefaldende SIFer i kampens første halve time, hvor han en håndfuld gange kom til baglinjen efter gode kombinationer og dybdeløb. Men det var Sebastian Jørgensen, der forsøgte sig igen i det 26. minut – denne gang med det lidt koldere højreben og et stykke forbi.

Stik imod spillet fik hjemmeholdet udlignet i det 32. minut. Jannik Pohl trak ind i feltet, og det lignede egentlig, at han mistede et skridt – men alligevel fik han sparket med venstrebenet bag Nicolai Larsen, der tilsyneladende ikke kunne se bolden i klumpen. Ufortjent, men 1-1.

Bizar udvikling – Horsens i front med to
Minuttet senere rørte Søren Tengstedt på sig, da han sendte et knaldhårdt skud afsted – men lige forbi de gules mål.

Tengstedt fik chancen igen på næste angreb, hvor han burde have bragt SIF i front på en ripost, men i stedet gik det galt i den anden ende i den vel nok første fase af kampen med højt tempo og bølgende angreb. Et gult indlæg sejlede ind bag SIF-forsvaret, og så kunne Lirim Qamili heade 2-1 føringen i nettet for hjemmeholdet.

Blot fem minutter senere gik det endnu mere galt for SIF, da et hjørnespark blev headet ind til 3-1 af Alexander Ludwig. Bizar udvikling på en kamp, som SIF havde haft fuld kontrol over indtil den halve time, hvorefter der altså blev indkasseret tre mål på otte minutter. Ikke godt nok.

Sebastian Jørgensen fik en kæmpe chance for at reducere i det 45. minut, men sparkede direkte på keeper Bobjerg trods en helt fri position – og så måtte SIF gå til pause nede med to.

Kæmpe lillebror-chance og ACH på overliggeren
Kent Nielsen reagerede med en dobbeltudskiftning i pausen, hvor Frederik Carstensen og Stefán Teitur Thórdarson erstattede Robert Gojani og Andreas Oggesen.

Men det var AC Horsens, der fik første afslutning i anden halvleg, da endnu et hovedstød blev nærgående, men strøg lige forbi.

Endnu tættere på kom indskiftede Frederik Carstensen minuttet senere, da storebror Rasmus brød igennem og centrede perfekt på tværs – men en helt fri lillebror brændte kæmpechancen fra få meters afstand på sin første berøring.

I det 55. minut brændte det så på foran SIF-målet, da en risikabel Mark Brink-pasning blev opsnappet og sendt afsted af Lubambo Musonda, men hans glidende skud prellede af på overliggeren.

Sebastian Jørgensen fik endnu et tilbud i det 65. minut, men han fik ikke ordentligt ram på bolden med det halvkolde højreben. Efterhånden havde SIFerne vel brændt en 6-7 store chancer i opgøret.

Tengstedt til 3-2
Pelle Mattsson afløste Mark Brink efter 66 minutter og gik direkte ind på den defensive midtbaneposition, der modsvarer rygnummeret.

Og to minutter senere fik SIF så reduceret, da Søren Tengstedt svingede sit giftige venstreben og klaskede 2-3 målet i nettet med sin første SIF-scoring.

AC Horsens-cheftræner Jens Berthel Askou reagerede med intet mindre end en firedobbelt udskiftning, men det var SIFerne, der trykkede på nu med tyve minutter igen – blandt andet med et godt langskud af Nicolai Vallys.

SIF etablerede et tungere og tungere pres mod hjemmeholdet og kom frem til flere gode angreb i denne fase af kampen, mens AC Horsens havde nok at gøre med at parere med clearinger og hjørnespark.

Nicklas Røjkjær kom ind i stedet for Gustav Dahl på venstre back, men det var i den anden ende af banen, at tingene skete. SIFerne forsøgte gang på gang at spille sig igennem den kompakte defensiv, men der var ikke meget plads at gøre med mod et hårdt kæmpende hjemmehold.

Sebastian Jørgensen sparkede et giftigt frispark i det 88. minut, der kyssede ydersiden af stolpen. Men trods stort pres kom SIF ikke tættere på, og dermed er SIF ude af Sydbank Pokalen efter en noget blandet indsats.

Kampen i tal
Sydbank Pokalen, 3. runde – torsdag den 23. september 2021 klokken 18.00 på CASA Arena.

AC Horsens – Silkeborg IF 3-2 (3-2)
Mål: 0-1 Sebastian Jørgensen (14), 1-1 Jannik Pohl (32), 2-1 Lirim Qamili (35), 3-1 Alexander Ludwig (40), 2-3 Søren Tengstedt (68)

Gult kort: Agust Hlynsson, Tobias Stagaard, Tobias Salquist, Mikkel Lassen

Tilskuere: 1.003

Silkeborg IF: Nicolai Larsen, Gustav Dahl (85: Nicklas Røjkjær), Joel Felix, Tobias Salquist, Rasmus Carstensen, Mark Brink (66: Pelle Mattsson), Nicolai Vallys, Robert Gojani (46: Stefán Teitur Thórdarson), Andreas Oggesen (46: Frederik Carstensen), Sebastian Jørgensen, Søren Tengstedt.
Cheftræner: Kent Nielsen

AC Horsens: Marcus Bobjerg, Mikkel Lassen, James Gomez (70: Jonas Gemmer), Tobias Stagaard, Alexander Ludwig, Agust Hlynsson, David Kruse, Lubambo Musonda (70: Aron Sigurdsson), Tonny Brochmann (70: Magnus Riisgaard Jensen), Lirim Qamili (82: Anders K. Jacobsen), Jannik Pohl (70: Thomas Santos).
Cheftræner: Jens Berthel Askou

Dommer: Jakob Kehlet

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen