17. februar 2019

SIF besejret i sidste minut af stærke russere

Silkeborg IF leverede en fin præstation, da holdet tabte knebent til russiske Yenisey Krasnoyarsk.

Næstsidste træningskamp er overstået inden det går løs i NordicBet Ligaen. Efter en lang træningslejr i Tyrkiet, skulle turen afsluttes med opgøret mod Yenisey Krasnoyarsk fra den russiske Premier League.

På forhånd havde SIF-lejren forberedt sig på en svær kamp mod en modstander, som udfordrede SIF-holdet på fysik og hurtighed. På mål fik Oscar Hedvall chancen igen, efter han i forrige kamp ikke kom i spil, mens Valance Nambishi endnu engang fik masser af spilminutter i benene på den centrale midtbane. For Michael Hansen gjaldt det om få dosseret kræfterne rigtig, efter en hård træningslejr, hvor spillerne har været i gang alle dage.

Det var da også russerne som var bedst i kampens første 45 minutter. Første chance tilfaldt dog Ronnie Schwartz. Angriberen headede lige forbi den ene opstander, efter et glimrende forarbejde af værelseskammeraten Stephan Petersen.

Herefter blev det småt med SIF-chancer. Russerne sad på spillet, men havde også problemer med at skabe chancer. Da chancen så kom til det russiske mandskab stod Oscar Hedvall fornemt i vejen. Den unge SIF-keeper fik viftet en bold op på overliggeren, efter russerne var kommet helt fri igennem i venstresiden.

Et sublimt frispark

Lidt tid efter kunne han dog hverken gøre fra eller til. Et frispark lige udenfor SIF-feltet blev katastrofalt. Russernes Dimitri Torbinski viste sig at være aldeles glimrende i kunsten at curle en bold ind over muren og op i hjørnet. Fuldstændig uden chance for Oscar Hedvall. Et flot mål som også blev det sidste højdepunkt i første halvleg.

I pausen skiftede Michael Hansen Simon Jakobsen, Sebastian Jørgensen og Magnus Mattsson på banen.

Mattsson tilbage i hopla

Og så skete der ellers ting og sager med SIF’s offensiv. Indskiftningen af Magnus Mattsson var lige præcis det, som SIF-holdet havde manglet i første halvleg. En spiller der kunne tage bolden til sig (på en semi-svær bane), og som kunne løbe igennem midtbanekæden med den. Mattsson viste forrygende takter, og ligner en spiller på vej tilbage i absolut topform.

Otte minutter inde i anden halvleg stod han bag assisten til SIF’s udligning. Et hjørnespark fra Mattsson svævede direkte ind i pandebrasken hos Anders Hagelskjær, som næsten ubesværet fik lov at stige til vejrs og heade bolden ind. Russernes zone-forsvar så ikke godt ud ved den lejlighed.

Det var også Magnus Mattsson som, udover scoringen, kom frem til SIF’s største mulighed i kampen. Brormand Pelle, som var kommet ind med tyve minutter igen, erobrede bolden højt på banen og fik sat gang i en giftig kontra, hvor indskiftede Shkodran Maholli ganske uselvisk spillede bolden på tværs til storebror Mattsson, som desværre kiksede sin afslutning. Det var ellers i en situation, hvor han formentlig kunne have nået at tæmme bolden for derefter at udplacere russernes målmand.

Det skete så ikke, men i stedet fornemmede de russiske spillere godt, hvor meget ravage Magnus Mattsson fik skabt med sine førsteberøringer, driblinger og afleveringer, hvilket medførte flere grove frispark på midtbanespilleren, som til sidst blev trukket ud af trænerteamet, som havde set mere end rigeligt til at kunne konstatere, at Magnus Mattsson er fuldstændig klar til den nye halvsæson.

En bitter slutning

Det havde været ganske fortjent med et uafgjort resultat i en kamp, hvor hvert hold havde hver sin halvleg. I kampens absolut døende minutter fik russerne tilkæmpet sig et straffespark, efter en angriber havde stået en mistænkelig offside-position. Det blev dog ikke dømt, og da han samtidig afdriblede Peter Friis i målet, måtte SIF-keeperen til sidst begå et straffespark. Det blev sikkert eksekveret af en af russernes indskiftningsspillere. Dermed endte kampen 2-1 til Yenisey Krasnoyarsk.

Mandag morgen rejser SIF-holdet hjem fra Tyrkiet. Fredag spiller holdet den sidste testkamp, inden det går løs i NordicBet Ligaen.

Træningskamp, søndag d. 17. februar 2019, kl. 16.00 (lokal tid) på Rixos Hotel træningsanlæg i Belek, Tyrkiet.
Silkeborg IF – Yenisey Krasnoyarsk 0-1 (1-2)
Mål: Anders Hagelskjær (53′)

Silkeborg IF (4-2-3-1): Oscar Hedvall (Peter Friis Jensen, 45′), Svenn Crone, Frederik Alves (Dennis Flinta, 70′), Mikkel Vendelbo (Simon Jakobsen, 45′), Anders Hagelskjær (Frederik Møller, 70′) – Andreas Heimer (Pelle Mattsson, 70′), Valance Nambishi, Marc Rochester Sørensen (Shkodran Maholli, 70′), Stephan Petersen (Sebastian Jørgensen, 45′), Jeppe Okkels (Rasmus Carstensen, 80′) Ronnie Schwartz (Magnus Mattsson 45’/Oliver Haurits, 80′).

Cheftræner: Michael Hansen