28. april 2019

Selvmål reddede SIF’s eftermiddag

Det lignede længe et nedrelag til SIF søndag eftermiddag på JYSK park. Men et selvmål af Helsingør sikrede SIF det ene point og dermed den foreløbige førsteplads i ligaen.

SIF lænede sig op ad det andet nederlag i træk hjemme på JYSK park søndag eftermiddag mod FC Helsingør, for SIF’erne havde uendeligt svært ved at spille sig frem til åbne chancer. Da kampen gik ind i de sidste tre minutter var FC Helsingør foran på det mål, Daniel Jørgensen havde scoret i 1. halvlegs sidste minut, så der skulle noget helt særligt til for at åbne SIF’s målkonto. Hjælpen kom for modstanderen, da Nicolas Mortensen helkiksede sit indgreb på et indlæg og sendte bolden i eget net til 1-1. Heldet var med SIF, der med det ene point gik på førstepladsen i ligaen efter Viborgs lørdagsnederlag til HB Køge. Samtidig satte Næsved terræn til med nederlag mod Fredericia, der er SIF’s næste modstander på fredag.

Cheftræner Michael Hansen havde foretaget to udskiftninger i sin startopstilling i forhold til kampen i Hvidovre ugen inden. Sebastian Jørgensen havde fået startplads på højrekanten og erstattede dermed Stephan Petersen, mens Andreas Heimer havde fået valg på den centrale midtbane i stedet for Mads Emil Madsen. FC Helsingør kom til Silkeborg med ny cheftræner, Omid Namazi, hvis arbejdstllladelse dog ikke var faldet på plads, hvorfor han så kampen fra pressetribunen på JYSK park.

Nærgående frispark fra Hagelskjær
SIF var aggressive fremad banen fra kampens start, og særligt i SIF’s venstreside stod både Jeppe Okkels og Frederik Møller for gode gennembrud. Frederik Møller var således tæt på at sætte Ronnie Schwartz op til en gylden skudmulighed efter 17 minutter, men SIF-topscoreren måtte se en Helsingør-fod afværge til hjørnespark. Minuttet efter fik Jeppe Okkels driblet sig fri til skud, men desværre lå bolden til det “kolde” venstre, så Mikkel Bruhn i Helsingør-målet kunne fra vandret position afværge.

Hidtil største SIF-chance kom midt i halvlegen, da Anders Hagelskjær tog sig af et frispark lige udenfor feltet. Bolden havde retning på nærmeste stolpe, men FCH-keeper Bruhn nåede bolden og fik pareret til hjørnespark. Helsingørs største chancer kom i det 37. minut og det 44. minut. Først på en hurtig omstilling, hvor Lucas Haren fik afsluttet tæt under mål, men måtte se sit forsøg pareret til hjørnespark og dernæst på et potent spark fra Nicolas Mortensen.

Gæsteføring inden pausen
Dermed lignede det 0-0 ved pausen efter en halvleg med et overskueligt antal chancer, men på et hjørnespark et minut før pausen kom Helsingør i front. Ved forreste stolpe nåede Daniel Jørgensen højest og headede bolden op i hjørnet til pauseføring for gæsterne. Der var dermed ting at tale om i SIF’s omklædningsrum.

Et hjørnespark fem minutter inde i 2. halvleg var tæt på at gøre det til 2-0 til Helsingør. Ved bageste stolpe nåede Nicolas Mortensen bolden først og fik også panden på, men måtte se sit hovedstøds-forsøg snige sig tæt forbi opstanderen.

SIF havde svært ved at spille sig frem til åbne chancer. Jeppe Okkels havde et mistimet spark, hvor bolden gik et stykke forbi mål, som største chance i 2. halvlegs indledning. Fra bænken reagerede Michael Hansen med en dobbelt udskiftning. Ud gik Andreas Heimer og Sebastian Jørgensen og til eftermiddagens hidtil største bifald fra de 2.859 tilskuere kom Stephan Petersen og Mads Emil Madsen på banen.

Det ændrede dog ikke på, at SIF fortsat havde svært ved at producere chancer. Helsingør var også sjældent farlige og koncentrerede sig om at holde føringen – en halv chance til Matheus et kvarter før tid og et skud over mål fem minutter senere var, hvad det blev til. Michael Hansen satsede offensivt i det sidste kvarter i bestræbelserne på at skaffe point ved at skifte angriberen Shkodran Maholli ind i stedet for forsvareren Frederik Møller. Maholli kom da også frem til både et indlæg, et skud og en friløber med forsøg på at prikke bolden forbi Mikkel Bruhn i sine første aktioner, men mål udløste det ikke, og dermed lignede det nederlag indtil SIF fik en hjælpende fod fra Nicolas Mortensen. Og så havde SIF en kæmpechance i overtiden, hvor først Maholli sparkede på Bruhn i Helsingør-målet, hvorefter Mads Emil Madsen sendte riposten forbi. 1-1 var værd at tage med i en runde, hvor de to nærmeste topkonkurrenter led nederlag.

SIF spiller igen på fredag i Fredericia med kampstart kl. 18.00. Næste kamp på JYSK park er næste onsdag, 8. maj kl. 18.30, hvor Thisted kommer på besøg. Køb billet til kampen her.