23. november 2021

Ny SigNatur-lyd til SIFtv

Lyddesigneren Jeppe Lindegaard fra Beatroot Studio har fremstillet en ny SigNatur-lyd, som fremadrettet vil blive anvendt i indslagene på SIFtv.

– SIFs nye SigNatur-lyd er lyden af sø, skov, bakker og fodbold i forening. Lyden fortæller om, hvem vi er og hvor vi kommer fra – og skal være med til at give en følelse af samhørighed, identitet og ægte Silkeborg-stemning.

Ordene kommer fra komponist og lyddesigner Jeppe Lindegaard, som arbejder professionelt med at udvikle eksklusiv lyd og musik til film, podcasts og apps for danske og udenlandske virksomheder som fx Henning Larsen, LEGO, Bestseller, FIFA og Nets Group. Den opmærksomme læser og lytter vil nok også kunne genkende navnet, for Jeppe Lindegaard er også kreatør og kuglestøber bag SIFs slagsang “Sammen For Altid”, som afspilles på JYSK park før hver hjemmekamp.

Jeppe Lindegaard har nu designet en ny intro- og outro-lyd, som fremadrettet vil blive anvendt i indslagene på SIFtv – og der er tænkt nøje over lyddesignet.

– Lyden er en oplagt mulighed for at vise noget identitet både for klub og by, og jeg har derfor lagt vægt på at sy noget identitet ind i lyden. Silkeborg er kendt, også herovre i København, som et naturskønt område med vand, skov og bakker – og vandet er endda en del af byens og klubbens logo. Så derfor er søvand og vind blevet en del af lyden, som kan lede tanker og følelser hen på den smukke natur med søer og bakkeudsigter fra for eksempel Himmelbjerget. Lyden af vind kan i mere overført betydning også associere til larm og brøl fra lægterne hørt på afstand. Jeg har på den måde forsøgt at skabe lidt natur og fodboldstemning i én og samme lyd, siger Jeppe Lindegaard og fortsætter.

– Der skal selvfølgelig heller ikke være tvivl om, at det er en fodboldkanal, så jeg har lagt en kick drum-lyd på, som kunne lyde lidt som et spark til en bold. Det synes jeg er mere elegant end at vælge en 1:1 lyd af en bold, der bliver sparket – samtidig med, at det placerer lyden i 2021, hvor elektroniske trommer dominerer i popmusikken. Inden for lyddesign kaldes denne slags intro-lyd en lydsignatur eller signaturlyd, så ift. storytelling har jeg døbt den Sig-Natur-Lyd – et lille vink med en vognstang om byens og lydens dna, lyder det fra Lindegaard.

Besøg Beatroot Studio her: https://www.beatrootstudio.dk

Hør den nye SigNatur-lyd in action i dette nye indslag på SIFtv, hvor man kommer helt tæt på målmandstræningen på JYSK park her: https://www.silkeborgif.com/helt-taet-paa-maalmandstraeningen/

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen