20. januar 2017

Hans Erfurt, han var cool

Hans Erfurt, han var cool

Skuespilleren Troels Thorsen, der voksede op i Silkeborg, er optaget i SIF’s korps af ambassadører. Lær ham at kende her.

Troels Thorsen er skuespiller, manuskriptforfatter og satiriker. Han er uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater. Han har siden spillet en lang række forestillinger primært på Det Kongelige Teater. Troels har endvidere skrevet forestillinger til teatre i hele Danmark, og han har i en årrække arbejdet på DR, hvor han bl.a. har skrevet og spillet satire på P1 og DR.dk. Og så spiller han skurken Heino i børneserien Sprinter Galore på Ramasjang.

Troels Thorsen lægger ikke skjul på, at Silkeborg og SIF betyder rigtig meget for ham:

Hvad betyder SIF og Silkeborg for dig?
Alt. Jeg savner Silkeborg. Flyttede fra byen da jeg var 20 og kommer der så tit som muligt. Bliver ofte nostalgisk.

Hvilke oplevelser i relation til SIF er dine bedste?
Jeg så alle hjemmekampe i mesterskabssæsonen, og når jeg er i dårligt humør, tænker jeg på de kampe. Så bliver alt godt igen. Alt var fantastisk i 1994. Det største øjeblik jeg husker er dog nok da Kim Vilfort scorede selvmål, og vi vandt 1-0 over mægtige Brøndby i debutsæsonen i den bedste række. Det var et stort øjeblik for en lille knægt som mig at se folk gå amok på tilskuerpladserne.

Hvilke oplevelser i relation til byen Silkeborg er dine største?
Jeg spillede den sindsyge og haltende chef på Papirfabrikken i forestillingen Jamen Andersen Dog i 1995. Det var Silkeborgs 150 års jubilæumsforestilling, som vi satte op i Indelukket. Det var en god sommer. I øvrigt den sidste sommer jeg havde i Silkeborg.

Jeg havde virkelig nogle gode år i min barndomsby. Mange oplevelser. (Det er nok ikke her jeg skal skrive, at jeg har mange sexuelle oplevelser fra min ungdomstid på Gymnasiet, som jeg husker med vemod og glæde).

Hvilken SIF-spiller er din favorit, hvis du kan vælge frit siden oprykningen til 1. division i 1987?
Jeg var som dreng stor fan af Hans Erfurt. Han var cool. For tiden følger jeg med glæde den gode Voel-dreng Kasper Dolberg. Jeg er selv fra Grauballe, så jeg føler næsten det kunne være mig selv, da vi jo begge kommer fra en lille flække.

I øvrigt håber jeg…
At min søn vil holde bare en lille smule med Silkeborg. Vi bor I København, og hvis jeg, da jeg var dreng havde forestillet mig, at jeg skulle få en søn, der ville holde med arrogante FCK, så havde jeg nok overvejet, om jeg overhovedet skulle have børn.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F SUPERLIGA

FREDAG 6. AUGUST KL. 18.30

KØB BILLET TIL SIF-VFF
Fredag 6. aug kl. 18.30 

KLIK HER
close-link
Scroll til toppen

Menu