27. oktober 2013

Nullert i Lyngby

For anden søndag i træk spillede SIF til nul i forsvaret. Offensivt var det et mere afdæmpet Silkeborg-mandskab, man så i Lyngby, hvor det endte uden mål.

Nul mål i Lyngby og et point. Det blev søndagsudbyttet for Silkeborg IF i søndagens udekamp, og det var et resultat, der ikke rigtigt kunne indvendes noget imod. Hjemmeholdet var bedst før pausen, mens SIF fik bedre fat i 2. halvleg indtil Morten Beck blev udvist for sit andet gule kort.

Lyngby havde lavet kampen til en søndagsfest med gratis adgang, indvielse af en ny langsidetribune og stedets kulinariske specialitet, stadionpølsen, uddelt gratis til børn under 16 år. Det havde lokket et sæsonrekordt stort tilskuerantal på 3.470 til Lyngby Stadion, og det skabte en fin kulisse for fodboldkampen.

Silkeborg stillede op i nøjagtigt samme formation, som i søndags mod AB. Med en tre-backkæde, Flinta liggende lige foran og Frank Hansen og Nicolaj Ritter på hver sin wingback. Centralt på midten lå Daniel A. Pedersen og Emil Scheel, mens den angrebsmæssige power skulle komme fra Christian Holst og Morten Beck i front.

I modsætning til sidste søndag, hvor det nye 3-5-1-1 system viste sig som et stærkt offensivt koncept, så var det i defensiven, at systemet stod sin prøve i 1. halvleg af kampen mod Lyngby. Hjemmeholdet virkede til at være mest inspireret af den nye kulisse, og det var SIF der kunne være mest tilfreds med at gå til pausen med 0-0.

Taktisk disciplineret
Lyngby havde de største chancer, SIF kom sporadisk til afslutninger og generelt var det en halvleg der måtte betegnes som taktisk disciplineret. De største chancer til begge hold kom i det sidste kvarter af 1. halvleg med to til hver side. Christian Holst havde et hovedstødsforsøg i halvlegens overtid, men fik headet for meget i jorden, så bolden sprang over mål, og et kvarter tidligere pressede Nicolaj Ritter sig fri ved baglinjen i venstre side og spillede skråt bagud til Holst. Færingen med fortid i Lyngby fyrede løs, bolden blev halvklaret af Lyngby-keeper Nicklas Højland og riposten halvflugtede Ritter lige over mål.

Lyngby var tæt på med to forsøg omkring det 40. minut. Først flugtede David Boysen til bolden i SIFs straffesparksfelt, så Kasper Jensen måtte kaste sig gennem luften for at klare, og kort efter var Lasse Fosgaard tæt på, da han halvflugtede til et indlæg med indersiden af foden. Bolden sneg sig dog lige forbi den ene opstander.

Stort kamphjerte
I en 1. halvleg præget af taktisk disciplin fra SIFernes side viste Dennis Flinta stort kamphjerte, Emil Scheel et par gode dybdeløb med bolden, der kunne have skabt farlige situationer og Christian Holst et godt øje for de offensive muligheder, der trods alt bød sig til i de første 45 minutter.

I pausen skiftede cheftræner Jesper Sørensen en halvskadet Simon Jakobsen ud med Nicolaj Køhlert. Simon Jakobsen havde i dagene op til kampen døjet med en lille forstrækning i låret, og den brød op i en nærkamp i 1. halvleg, så han måtte udgå halvvejs.

Udskiftningen medførte en taktisk justering, idet Dennis Flinta gik ned på den centrale plads i treback-kæden, mens Køhlert overtog positionen lige foran forsvaret.

Godt ud til 2. halvleg
SIF kom godt ud af kabinen efter pausen og havde allerede indenfor de første fem minutter af 2. halvleg to gode chancer, begge til Morten Beck. Først blev han spillet fri af Christian Holst, men tacklet i skudøjeblikket, og siden satte Emil Scheel ham op til skud efter et godt løb med bolden over en halv bane. Becks skud blev dog pareret til hjørnespark af Nicklas Højlund i Lyngby-målet.

Herefter gik kampen ind i en fase uden de store chancer, der først blev brudt efter 62. minutter, da Bror Blume havde et nærgående langskud, hvor bolden sneg sig lige forbi den ene opstander. Silkeborg virkede dog i kontrol, stod solidt i defensiven og var latent farlige i de omstillinger, der bød sig.

Netop en sådan omstilling burde have givet Silkeborg føringen. Efter en bolderobring midt på SIFs banehalvdel omkring det 65. minut kombinerede Christian Holst og Morten Beck sig fremad banen med den afgørende stikning i dybden fra Holst til Beck. SIF-angriberen kom fri til skud, men måtte i to omgange se Nicklas Højlund klare det indtil da mest nærgående Silkeborg-forsøg.

Regnen begyndte herefter at sile ned over den nyanlagte bane, og det hurtige underlag skabte optræk til et par farlige situationer i Silkeborg-feltet. Bror Blume flugtede på overkanten af overliggeren som det tætteste, Lyngby kom i den periode. En godt brugt Emil Scheel blev udskiftet med Adeola Runsewe i det 67. minut, og SIF tog atter fat i kampen.

Beck udvist
SIF måtte fuldføre kampen med 10 mand, da Morten Beck Andersen blev udvist i det 72. minut. SIF-angriberen havde fået en advarsel allerede, da han gik for hårdt til Lyngbys målmand Nicklas Højlund tidligere i halvlegen, og da han med knap et kvarter igen følte sig snydt for et frispark brokkede han sig så højlydt, at dommer Lars Skibbild Jensen gav ham endnu et gult kort.

Nu kom Christian Holst til at ligge ensom i front, og for SIF kom det primært til at handle om at forsvare nullet. Det betød i fortsættelsen, at Holst måtte vige pladsen for Bjarni Vidarsson, der styrkede hovedstøds- og langskudsmulighederne i offensiven.

De kom dog ikke i anvendelse, og dermed sluttede det som det begyndte i Lyngby: 0-0.

SIF spiller igen på søndag, hvor HB Køge kommer på besøg på Mascot Park. Der er kampstart kl. 15.00.

Lyngby-SIF 0-0 (0-0)

Advarsler: Mads Pedersen, Rasmus Nielsen, Lyngby, Simon Jakobsen og Morten Beck, SIF.

Udvisning: Morten Beck (to gange gult).

Tilskuere: 3.470

Lyngby (4-4-1-1): Nicklas Højlund – Jeppe Brandrup, Mathias Tauber, Rasmus Minor, Mathias Mejer – David Boysen, Philip Rasmussen (89.: Jeppe Tverskov), Mads Pedersen (82.: Rasmus Nielsen), Lasse Fosgaard – Bror Blume (89.: Frederik GGytkjær) – Patrick Mortensen.

SIF (3-5-1-1): Kasper Jensen – Sune Kiilerich, Simon Jakobsen (45.: Nicolaj Køhlert), Jesper Mikkelsen – Frank Hansen, Daniel A. Pedersen, Dennis Flinta, Emil Scheel (67.: Adeola Runsewe), Nicolaj Ritter – Christian Holst (78.: Bjarni Vidarsson) – Morten Beck.

Dommer: Lars Skibild Jensen