30. oktober 2018

Nekrolog: Karl Holm bar SIF i hjertet

Nekrolog: Karl Holm bar SIF i hjertet

Tidligere målmand, træner og målmandstræner i Silkeborg IF, Karl Holm, er gået bort. Han blev 76 år.

Natten til fredag døde Karl Holm, 76 år gammel. I de sidste mange år af sit liv led han af Parkinsons sygdom, og selv om han aldrig opfattede sig selv som syg, og selvom han nægtede at lade sygdommen styre sit liv, var det i sidste ende den, der endte det.

I Silkeborg IF vil Karl Holm blive husket som en ægte SIF’er, der bar klubben i sit hjerte. Godt nok var han fra Viby, og godt nok indledte han sin karriere som målmand i AGF, men det var i Silkeborg IF, han levede det meste af sit liv. For blot få uger siden deltog han i klubbens årlige arrangement for tidligere spillere og trænere, Players Day. Tydeligt svækket af sygdommen, men viljestærkt til stede.

Efter skiftet fra Viby til AGF tog Karl Holms målmandskarriere fart med målmandshelten Henry From (det reddede straffespark og tyggegummiet på stolpen ved OL i 1960) som træner. Han havde dog svært ved at bide sig fast på århusianernes succesrige mandskab. For en målmand manglede han højde. Det fik ham til at rykke til Silkeborg og Silkeborg IF, der manglede en målmand, og både byen og klubben blev rammen om hans og hustruen Henny’s liv.

Med flytningen til Silkeborg var Karl Holms fodboldskæbne beseglet. Det var i Silkeborg IF, han spillede resten af karrieren, og da den var slut, havde han to år som cheftræner i spidsen for førsteholdet. Det var i 1981 og 1982. Bedst huskes han for sine mange år som målmandstræner i klubbens gyldne periode i 90’erne. Karl Holm var målmandstræner for Peter Kjær, og han var således med til at vinde DM i 1994 og pokaltitel i 2001.

Som 60-årig måtte han indstille arbejdet som målmandstræner på grund af Parkinson’s sygdom. I en kærlig portræt-udsendelse fra TV2 Østjyllands Kurt Leth fra december 2013 fortæller han usentimentalt om dengang sygdommen stoppede ham. “Til sidst kunne jeg ikke sparke en bule i en blød hat, så det var lidt træls,” siger han til Kurt Leth.

Han var aktiv med masser af sport. Især golf med mange af de gamle SIF-venner, og som en af kammeraterne, Bent Pedersen, siger i udsendelsen: “Karl opfatter ikke sig selv som syg.” Og det var den viljestyrke, der holdt ham i gang til det sidste.

Karl Holm efterlader sig hustruen Henny, børnene Karsten og Camilla og svigerbørn og børnebørn. Bisættelsen finder sted fra Silkeborg Kirke torsdag 1. november kl. 15.00.

Se “Kurt Leth kom forbi” med Karl Holm fra december 2013  her.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen