22. november 2009

Nederlag mod SønderjyskE

Rajko Lekic scorede sit 9. sæsonmål i SAS Ligaen med en forrygende venstrebensflugter – men det var ikke nok til at besejre SønderjyskE, der vandt med 2-1 på Silkeborg Stadion.

Silkeborg IF tog på en kold, klam og regnvåd søndag eftermiddag imod SønderjyskE på Silkeborg Stadion.

Cheftræner Troels Bech havde valgt en startopstilling identisk med den, der for 15 dage siden tog imod OB – hvilket betød Lasse Heinze i målet bag et forsvar bestående af Steven Lustü, Jim Larsen, den inden kampen lidt tvivlsomme Thomas Hansen og anfører Henrik "Tømrer" Pedersen.

På midtbanen lå Peter Degn, Frank Hansen, Martin Ørnskov og Christian Holst, mens Jesper Bech var placeret som hængende angriber bag Rajko Lekic.

SønderjyskE bedst i gang
For ottende gang ud af otte mulige hjemmekampe angreb SIFerne i første halvleg ned mod sydenden og de medrejsende fans fra modstanderen.

SIF lagde ud med bolden på rød-hvide fødder og fik sat et tidligt tryk på gæsterne, men der kom ingen chancer ud af de indledende anstrengelser på det halvdøde Silkeborg Stadion.

SønderjyskE lagde ud i et defensivt udgangspunkt med anstød til kontraangreb frem mod de hurtige Jesper Kjærulff og Kenneth Fabricius, men hverken hjemmeholdet eller gæsterne diskede op med spillemæssige lækkerier i kampens indledende fase, hvor den ultraglatte og hurtige bane lige skulle læres at kende.

Og efterhånden som minutterne tikkede af sted, var det SønderjyskE, der først kom frem til et udmærket tilbud, da Jesper Kjærulff slap igennem på en returbold, som Lasse Heinze dog fik blokeret til hjørnespark.

Og to minutter senere kom Johnny Thomsen frem til et spark fra distancen, da SønderjyskE igen lagde pres på hjemmeholdets defensiv. Det kunne derfor godt konstateres, at gæsterne havde fået den bedste start på kampen, hvilket blev cementeret med Kenneth Fabricius' gode afslutning i det 11. minut, som dog strøg et stykke forbi.

SIF meget bedre med
Ikke ret meget fungerede for hjemmeholdet, og i stedet var det fortsat SønderjyskE, der havde teten, mens uret passerede de tyve minutter.

Alt for sjældent ramte SIFerne hinanden, men SønderjyskE lykkedes til gengæld fint med et pres, der efterhånden blev lagt højere og højere oppe på banen – hvilket gav endnu en udmærket skudmulighed til Kenneth Fabricius i det 21. minut og igen i det 23. minut.

Et par enkelte tilløb til godkendte opspil fandt vej ind på SIF-holdet omkring 25 minutter inde i kampen, og lidt efter lidt fik SIF lagt tryk på.

I det 26. minut blev Jesper Bech fældet i feltet, men Anders Hermansen vinkede uforståeligt afværgende – Jesper Bech fik rejst sig og smækket bolden indover, hvor Martin Ørnskov fik headet, men bolden prellede af på stolpen, inden SønderjyskE fik clearet. Og på det efterfølgende hjørnespark steg Rajko Lekic til vejrs og headede kraftfuldt – men David Ousted reddede flot.

Endelig fik SIFerne altså vist noget mere godt spil, og nu var bøtten vendt med røde sejrherrer i de fleste dueller – og Christian Holst fik sendt et fint skud lige over i det 31. minut.

Rajko til 1-0!
Bolden kørte langt bedre rundt på de røde fødder nu, og efter 35 minutter huggede den rød-hvide klapperslange så til.

Steven Lustü sendte en bold indover, som via en sønderjysk forsvarer landede for fødderne af Rajko Lekic – han svingede venstrebenet fornemt, og med en syngende flugter bragede han sit 9. SAS Liga-sæsonmål i kassen fra omkring straffesparkspletten.

1-0 til Silkeborg IF efter en dårlig start, som var blevet fuldt op af en langt bedre og sammenhængende indsats.

Kæmpe statistisk overtag til SønderjyskE – men SIF i front
Spillet flød på flotteste vis i momenter nu, og Christian Holst fandt Jesper Bech i dybden i det 39. minut – men David Ousted hapsede bolden lige inden, at Bech kunne nå at prikke den forbi keeperen.

SønderjyskE var dog stadig med, og gæsterne kom frem til mange – rigtig mange – hjørnespark, som SIFerne flot fik afvist med stor luftstyrke.

Jesper Bech stod for næste SIF-afslutning, da han i det 43. minut fik foden på et energisk Henrik "Tømrer" Pedersen-indlæg, men bolden fik ikke nok træf og susede forbi.

Og dermed kunne Silkeborg IF gå til pause med en 1-0 føring, som ud fra anden halvdel af første halvleg var fortjent – men nok ikke, hvis man så på hele første halvleg, hvor gæsterne var markant bedst i indledningen.

Skudstatistikken for første halvleg sagde da også 13-5 i SønderjyskEs favør, mens antal hjørnespark hed 8-1 – men SIF var i front med en enkelt og havde vel nok haft de to største chancer, mens hjemmeholdet tilsyneladende også blev snydt for et straffespark begået mod Jesper Bech.

Udligning på frispark
SønderjyskE åbnede anden halvleg bedst, og allerede efter halvandet minut var Kenneth Fabricius ved at slippe igennem på en friløber. Han blev nedlagt af Jim Larsen – frispark og rødt kort? Nej, Anders Hermansen skånede Jimbo og hev kun en advarsel op ad lommen.

Til gengæld fik SønderjyskE så retfærdighed ved det efterfølgende frispark, som Andrei Sidorenkov sparkede.

Med et følt venstreben skruede han bolden ind over muren og op i hjørnet – 1-1 og et flot mål af esteren og en skrækkelig start på anden halvleg for hjemmeholdet.

Snydt for straffe igen?
Målet fik SIFerne længere frem på banen, men det gode pasningsspil fra slutningen af første halvleg lod vente på sig.

Og det mest oprivende i denne fase var dommer Anders Hermansens lidt for ofte forekommende fejlskøn, der hidsede begge holds spillere op.

Igen havde en SønderjyskE-forsvarer hånden på bolden i feltet, men fløjten var tavs – men skingrede til gengæld lige efter, da Peter Degn gled for voldsomt ind i keeper David Ousted med fortjent advarsel til følge.

"Op med håret!"
SIFerne kom bedre i gang efterhånden, og det nærmede sig nogle udmærkede opspil med en lille halv time igen. Flere gange måtte SIF-spillerne tage til takke med hjørnespark – som på grotesk vis ikke blev dømt, og dommer Anders Hermansen med den særdeles aerodynamiske frisure fik dagens kommentar fra lægterne med et tip om at fjerne håret fra øjnene…

Efter 73 minutter kom SønderjyskE frem til en sjælden chance, da bevægelige Kenneth Fabricius var tæt på at komme frem til en løs bold, men Lasse Heinze erobrede kuglen i sidste øjeblik.

Og to minutter senere kom indskiftede Søren Frederiksen frem til en endnu bedre chance, da han klaskede til bolden fra kanten af feltet med et godt skud, som Lasse Heinze måtte helt ned i hjørnet for at vippe forbi.

1-2 med fem minutter igen
Med et kvarter igen kom Kaimar Saag på banen, da han erstattede Christian Holst, og esteren gik direkte ind på venstrekanten.

Hjemmeholdet pressede spillet længere fremad på kanten til de sidste ti minutter, mens SønderjyskE tilsyneladende stillede sig tilfredse med at satse på kontraangreb – og det gjorde de som altid godt.

Et af disse faldt i det 85. minut, hvor Kenneth Fabricius slap igennem i venstresiden, og med en kølig inderside forbi Lasse Heinze gjorde han det til 2-1 til gæsterne. Av, av, av.

Thorbjørn Holst Rasmussen og Dennis Flinta blev også smidt i aktion, mens Thomas Hansen og Jesper Bech udgik.

Jim Larsen blev smidt helt frem – og han fremtvang et frispark næsten på kanten af feltet, men Peter Degn skød det i muren, inden SIF lagde mere tryk på til sidst.

Henrik "Tømrer" Pedersen var tæt ved at snyde David Ousted med et indlæg, og fjerdedommeren annoncerede fire minutters tillægstid.

Men det lykkedes ikke for SIF, der stadig ikke har besejret SønderjyskE siden 2005. Med nederlaget mister SIF femtepladsen til AaB og muligvis endda sjettepladsen til AGF, for de to hold mødes mandag aften.

Næste kamp for SIF er på søndag klokken 16.00, hvor FC Nordsjælland tager imod i Farum Park.

• 1-0 Rajko Lekic (35)
  • 1-1 Andrei Sidorenkov (47)
  • 1-2 Kenneth Fabricius (85)