15. maj 2021

Mattsson og Lind hyggede sig i 4-1 sejr

Magnus Mattsson og Alexander Lind spillede offensive hovedroller, da SIF lørdag vandt 4-1 over HB Køge på JYSK park.

Selv om oprykningen er i hus, holder SIF kadencen. Lørdag eftermiddag på JYSK park blev det til en sikker sejr på 4-1 over HB Køge i en kamp, hvor Magnus Mattsson og Alexander Lind gjorde sig bemærket i offensiven. Mattsson med to mål, der nu bringer hans sæson-total op på 18, og Alexander Lind med to assists og et mål. Det sidste SIF-mål blev scoret af indskiftede Anders Klynge.

SIF satte sig på kampen fra start, og efter indledende muligheder til Stefán Teitur Thórdarson (et godt spark fra distancen reddet af Oskar Snorre) og Alexander Lind (også et skud) gik det løs efter et kvarter.

Lind og Mattsson
Det blev 1-0, da Lind modtog bolden med en modstander i ryggen og lagde den af til Magnus Mattsson, der resolut sparkede SIF i fornt. Halvandet minut senere var duoen på spil igen og gjorde det til 2-0. Lind pressede bomstærke Eddi Gomes til et boldtab og spillede på tværs til Magnus Mattsson, der scorede i et tomt mål.

Det lignede en kamp med fred og ingen fare, men på sit første hjørnespark scorede HB Køge. Tæt under mål dukkede William Madsen op og sparkede bolden op i nettaget. HB Køge lugede muligheder og fortsatte presset. En misforståelse mellem Rasmus Carstensen og Patrik Gunnarsson var få minutter senere kun en benparade pr. refleks fra at skaffe gæsterne udligning.

Chancer til Lind
Kampen var lige fra 2. halvlegs start, men SIF havde chancerne personificeret i Alexander Lind, der først rykkede fri, men missede sin mulighed og siden skubbede Eddi Gomes til side og valgte at spille bolden i stedet for at sparke selv. Magnus Mattsson nåede dog aldrig frem til offensiv-makkerens aflevering.

Derfor var der også god logik i, at det blev Alexander Lind, der bragte SIF på 3-1. Det skete efter en times spil. Rasmus Carstensen lagde bolden ind foran mål, hvor Lind pressede sig foran sin markør og nærmest tacklede bolden i nettet. Fortjent scoring af den unge SIF-angriber, der i den første time havde været særdeles aktiv i offensiven. Målet blev hans sidste aktion, idet han blev udskiftet med Emil Holten.

Anders Klynge sluttede festen med et af sine sjældne mål, da han bankede bolden ind med 20 minutter igen. SIF havde chancer til mere, men 4-1 rakte så rigeligt.

Kampens sidste jubelbrøl kom, da Jeppe Gertsen blev erstattet af debutanten Alexander Busch, der er en af de unge U19-spillere, der træner regelmæssigt med førsteholdstruppen. Han fik det sidste kvarter på banen.

1. division, 30. runde, lørdag 15. maj kl. 13.00 på JYSK park:
Silkeborg IF – HB Køge 4-1 (2-1)
Mål: 1-0 Magnus Mattsson (15.), 2-0 Magnus Mattsson (17.), 2-1 William Madsen (35.), 3-1 Alexander Lind (59.), 4-1 Anders Klynge 68.)
Advarsler: Lasse Petry
Tilskuere: 1.569
Silkeborg IF (4-3-2-1): Patrik Gunnarsson – Rasmus Carstensen, Tobias Salquist, Jeppe Spliid Gertsen (78.: Alexander Busch), Gustav Dahl – Stefán Teitur Thórdarson, Mark Brink, Mads Kaalund (60.: Pelle Mattsson) – Sebastian Jørgensen (60.: Anders Klynge), Magnus Mattsson (78.: Niclas Holm Pedersen) – Alexander Lind (60.: Emil Holten).
Cheftræner: Kent Nielsen.
HB Køge (4-4-2): Oskar Snorre – Mark Gundelach, Eddi Gomes, Delphin Tshiembe, Oliver Sonne (75.: Sebastian Larsen) – William Madsen, Lasse Petry, Mike Jensen, Jibril Adedeji – Martin Koch Helsted (75.: Jakob Johansson), Magnus Häuser (75.: Janus Seehausen).
Cheftræner: Auri Skarbalius.