10. juli 2021

Målrig testkamp mod Hvidovre

Der blev scoret hele seks mål på JYSK park lørdag middag, da SIF vandt 5-1 over Hvidovre fra 1. division.

Til dagens testkamp havde cheftræner Kent Nielsen valgt at lade Nicolai Vally starte helt i front, og det bekom Vallys rigtig godt. Han takkede for tilliden ved  at score tre mål fra det 13. til det 19. minut i 1. halvleg, altså et ægte hattrick.

Vallys grundlagde sejren
I forhold til tidligere kampe var der den iøjnefaldende ændring i startelleveren, at den ellers normale midtbanemand, Nicolai Vallys, var placeret helt i front.
Hvidovre lagde uimponeret ud, og det blev til nogle få, men ufarlige forsøg fra gæsterne. Herefter stod det helt klart, at Vallys på den uvante plads i front boltrede sig som en fisk i vandet. I løbet af seks minutter lynede SIFs nummer 7 hele tre gange – først med flot assist Mads Kaalund, og ved de to næste var det hhv. Sebastian Jørgensen og Rasmus Carstensen, der stod for ligeledes fornemme assists.

Hvidovre appellerer for straffe
Efter et kvarters spil – midt mellem 1-0 og 2-0 – blev en Hvidovre-spiller fældet feltet, og der blev højlydt appelleret til dommeren, men Patrick Ramon vinkede afværgende.
Efter de seks hæsblæsende minutter blev lidt af spillet overladt til gæsterne, men i det 26. minut syntes Anders Klynge, at der skulle ske et modtryk, så efter ved midterlinjen at have fået bolden fra Sebastian Jørgensen gik han uimodståeligt igennem over cirka en halv banelængde, og da ingen gik i ham, afsluttede han flot uden chance for Filip Djukic i Hvidovre-målet. 4-0.

Farlige forsøg fra gæsterne – og reducering
Hvidovre var fortsat indstillet på det offensive spil, og Nicolai Larsen i målet måtte ud i en fornem dobbeltredning med fødderne. Det bliver efterfølgende til lidt småspil i gæsternes felt, men Djukic klarer flot et ellers udmærket forsøg fra Klynge. Og otte minutter kommer reduceringen så – direkte på et frispark, nok 30 meter fra målet, og selv om Nicolai Larsen strækker sig i fuld længde, kan han ikke nå Marc Nielsens skud, der sidder næsten i krydset.
Thórdarson får inden pausen sendt et hårdt skud af sted, som Filip Djukic halvklarer. Riposten havner hos Vallys, der fra den spidse vinkel ikke kan få bolden drejet i mål.

2. halvleg
Efter pausen sender Kent Nielsen et helt nyt hold på banen, bortset fra Anders Klynge, der fortsætter indtil Wessam Abou Ali erstatter ham senere i halvlegen. Også Hvidovre benytter pausen til udskiftninger.
Unge Alexander Busch i midterforsvaret startede overbevisende i sine aktioner, og ved hans side gjorde rutinerede André Calisir i sine første minutter i kamp et fint indtryk, bl.a. med to præcise lange afleveringer op til Oscar Fuglsang på kanten.
Bag de to midtstoppere havde Stan van Bladeren flere gode redninger og indgreb, og da han svigtede, kom Calisir godt på tværs og fik blokeret.
Selv om Hvidovere pressede på til sidst, blev det ikke til mere, så efter 4-0 og 0-0 i de to første testkampe, blev det altså denne lørdag til en 5-1 sejr.

Næste  kamp
Allerede om to dage, på mandag den 12. juli, spiller SIF sin fjerde og sidste testkamp inden sæsonstarten den 19. juli mod SønderjyskE. Det er mod HSV på den tyske klubs træningsanlæg, og der er kick off kl. 11. Kampen er lukket for tilskuere.

Testkamp, lørdag 10. juli 2021 kl. 11.00 på JYSK park.
Silkeborg IF – Hvidovre  5-1 (4-1)

Silkeborg IF, 1. halvleg: Nicolai Larsen, Rasmus Carstensen, Joel Felix, Tobias Salquist,  Gustav Dahl, Stefán Teitur Thórdarson, Mark Brink, Mads Kaalund, Sebastian Jørgensen, Anders Klynge, Nicolai Vallys.

Silkeborg IF, 2. halvleg: Stan van Bladeren, Oliver Sonne, André Calisir, Alexander Busch, Oscar Fuglsang, Andreas Oggesen, Pelle Mattsson, Nicklas Røjkjær, Anders Dahl, Anders Klynge (76: Wessam Abou Ali), Alexander Lind.