27. februar 2020

Kent N: Vi er blevet stærkere kollektivt

Kent N: Vi er blevet stærkere kollektivt

SIF-holdet har vendt en bemærkelsesværdig statistik, og har i den anden halvdel af sæsonen kraftig forbedret sig defensivt.

Der var dybe panderynker i SIF-lejren efter efterårets første 13 kampe. Hele 36 mål havde SIF-defensiven indkasseret, hvilket svarede til 2,77 mål i snit.

Efter første halvdel af 3F Superligaen er overstået, ser det dog helt anderledes ud for Silkeborg IF. 13 mål har modstanderne scoret mod SIF i de ni kampe i den anden halvdel af grundspillet. Det svarer til 1,44 mål i gennemsnit.

– Vi har været på en rejse, hvor vores defensive udtryk er blevet stærkere. Vi er blevet stærkere som kollektiv. I starten af sæsonen gik der mange mål ind på personlige fejl og misforståelser. Det synes jeg, at vi har fået ryddet godt ud i, fortæller cheftræner Kent Nielsen, som dog også kan se på en statistik, som vidner om et fald i antal SIF-scoringer i forhold til den første halvdel af sæsonen.

– Vi er lidt ærgerlige over, at vi rent scoringsmæssigt ikke har kunne følge helt med. Jeg føler ikke, at det er på grund af, at vi har et mere defensivt udgangspunkt, eller at vi stiller med flere defensive orienterede spillere på banen, nærmere tværtimod, lyder det fra cheftræneren, som samtidig påpeger, at der i de seneste to kampe har været muligheder for at score flere mål for SIF-holdet.

En spiller som ikke kommer til at score mål mod OB er brasilianske Júnior Brumado. I slutminutterne af opgøret mod FC København blev angriberen udvist, og må sidde over med karantæne mod OB. Dermed skal Kent Nielsen finde en ny spydspids til kampen.

– Vi kigger på vores muligheder. Emil (Holten, red.) har været i fine omdrejninger, mens Alexander Lind er kommet tilbage nu, og det er umiddelbart de mest sandsynlige overvejelser. Det er lidt to forskellige spillere, så det handler om, hvordan vi får sammensat holdet, så vi som enhed står stærkest, fortæller Kent Nielsen, som har et træningspas fredag og lørdag til at beslutte sig.

SIF møder OB på søndag kl. 14.00 i Odense.

Statistik:

SIF i første halvdel af sæsonen (Kamp 1-13):

13 kampe – 6 point – 19-36 i mål

SIF i anden halvdel af sæsonen (Kamp 14-22)

9 kampe – 5 point – 7-13 i mål

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen